Τραγωδία: Βρετανίδα Ιδιοκτήτρια Καταφυγίου Ζώων Έχασε Τη Ζωή Της Στη Προσπάθεια Να Σώσει Τα Σκυλιά Της Στο Τσουνάμι Τόνγκα

Τραγωδία: Βρετανίδα Ιδιοκτήτρια Καταφυγίου Ζώων Έχασε Τη Ζωή Της Στη Προσπάθεια Να Σώσει Τα Σκυλιά Της Στο Τσουνάμι Τόνγκα

Σκυλιά: Ανείπωτη τραγωδία στον Νότιο Ειρηνικό. Η Angela Glover έχασε τη ζωή της καθώς παρασύρθηκε από τεράστιο κύμα έπειτα από το τσουνάμι που έπληξε το νησί Τόνγκα. Προσπάθησε να σώσει τα σκυλιά για να μη πνιγούν.

Τα λόγια του αδερφού της

Η Angela Glover, 50 ετών, είχε εξαφανιστεί το απόγευμα του Σαββάτου μετά την έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Hunga Tonga-Hunga Ha’apai που ακολούθησε ένα τσουνάμι, το οποίο είδε κύματα ύψους 1,2 μέτρων.

Ο αδερφός της Γκλόβερ, Νικ είπε στον Guardian ότι παρασύρθηκε από την παραλία μαζί με τον σύζυγό της, Τζέιμς, και τέσσερα ή πέντε από τα σκυλιά του ζευγαριού από το τσουνάμι.

«Η Άντζελα και ο σύζυγός της, Τζέιμς, ξεβράστηκαν. Ο Τζέιμς μπόρεσε να πιαστεί σε ένα δέντρο για αρκετή ώρα, αλλά η Άντζελα δεν μπορούσε να το κάνει και ξεβράστηκε με τα σκυλιά, νομίζω τέσσερα ή πέντε σκυλιά», είπε η Ελένη.

Είπε ότι η αδερφή του και ο Τζέιμς έμεναν σε ένα σπίτι στη δυτική ακτή του νησιού πριν από την καταστροφή.

“Ο Τζέιμς επέστρεψε στο σπίτι τους στη νότια ακτή του νησιού, αλλά η Άντζελα δεν εμφανίστηκε. Ο Τζέιμς επικοινώνησε με την αστυνομία και τη βρετανική πρεσβεία εκεί, όπου μπόρεσε να μας ειδοποιήσει για το τι συνέβη”, είπε ο αδερφός της Γκλόβερ.

Το σώμα της ανασύρθηκε αφού ο σύζυγος της Γκλόβερ οργάνωσε έρευνα

Η Ελένη είπε ότι η οικογένεια είναι «σοκαρισμένη» από την απροσδόκητη απώλεια, ανέφερε το BBC .

«Η Άντζελα ήταν η καρδιά της οικογένειάς μας, ήταν η συναισθηματική καρδιά της οικογένειάς μας», είπε. “Θα μου λείψει και θα τη σκέφτομαι κάθε μέρα μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω. Η μητέρα μου είναι απλά συντετριμμένη.”

Περιέγραψε την αδερφή του ως «όμορφη» και μια «ακτίνα του ήλιου». Ένα άτομο που «αγαπούσε τους ανθρώπους» και «αγαπούσε τα ζώα».

Πότε μετακόμισαν στη Τόνγκα

«Η Άντζελα και ο Τζέιμς λάτρεψαν τη ζωή τους στην Τόνγκα και λάτρευαν τον λαό της Τόνγκα, ιδιαίτερα την αγάπη της Τόνγκα για την οικογένεια και την κουλτούρα της Τόνγκα», είπε η Ελένη.

Η Angela, η οποία κατάγεται από το Μπράιτον του Ηνωμένου Βασιλείου, είχε μετακομίσει στην Τόνγκα όταν παντρεύτηκε το 2015. Ο σύζυγός της άνοιξε ένα σαλόνι τατουάζ και ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση TAWS — Tonga Animal Welfare Society, είπε ο αδερφός του Glover.

Η Ελένη μίλησε για την αφοσίωση της αδερφής του στα ζώα και εξήγησε ότι θα τα αποκαταστήσει. Είπε, «όσο πιο άσχημο είναι το σκυλί τόσο περισσότερο το αγαπούσε».

Πριν μετακομίσει στην Τόνγκα, η Ελένη είπε ότι ο Γκλόβερ εργαζόταν στο Λονδίνο στη διαφημιστική βιομηχανία. Μετακόμισε στο νησί το 2015 αφού παντρεύτηκε. Είπε ότι ήταν «πολύ αγαπητή τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους παλιούς».

«Της άρεσε η ζωή της εκεί».

Από το τσουνάμι, η καταστροφή έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο υποθαλάσσιο καλώδιο επικοινωνιών, το κλειδί για το δίκτυο επικοινωνιών της Τόνγκα, το οποίο έχει καταστήσει σχεδόν αδύνατο για τις οικογένειες να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους.

Ο Γκλόβερ ήταν το μόνο θύμα που επιβεβαιώθηκε αυτή τη στιγμή, ανέφερε το BBC.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό