Το βίντεο της ντροπής κάνει το γύρο του διαδικτύου: Άλογο καταρρέει και ο αμαξάς το χτυπάει για να σηκωθεί

να τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα πριν από μερικές μέρες στην καρδιά της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, όταν ένα από τα γνωστά άλογα με άμαξα που πάνε τους τουρίστες βόλτα κατέρρευσε πέφτοντας κάτω στο δρόμο.

Όποιος έχει επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη θα έχει δει τα άλογα αυτά που μεταφέρουν και πάνε βόλτα τον κόσμο καθώς αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν-λιγότερο βέβαια- ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης εκεί.

Το συμβάν αυτό έγινε η αφορμή να ξεσηκωθούν για άλλη μια φορά οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και πολύς κόσμος μέσα από τα social media εναντίον αυτής της κατάστασης. Γιατί μπορεί να μιλάμε για εμάς εδώ και την κακοποίηση που κάνουμε στα ιπποειδή, όμως το ίδιο, λίγο πολύ, συμβαίνει και στην πρωτεύουσα του κόσμου, τη Νέα Υόρκη. Χρόνια τώρα οι οργανώσεις έχουν αναδείξει την τραγική κατάσταση που είναι μερικά άλογα εκεί και το πόσο άσχημα τους φέρονται αυτοί που τα έχουν.

Γιατί το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι το πρώτο αλλά ένα από τα πολλά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, τα οποία ώθησαν τις οργανώσεις στο να ξεκινήσουν ένα μεγάλο αγώνα απαγόρευσης αυτής της κατάστασης. Να σταματήσουν να υπάρχουν άλογα με άμαξες στη Νέα Υόρκη, κάτι που καμία αρχή, καμία εξουσία δεν τολμούσε τόσα χρόνια να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και ο λόγος είναι δυστυχώς απλός. Τα κέρδη αυτής της εκμετάλλευσης είναι τεράστια, μιας και η Νέα Υόρκη είναι κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως για ταξίδι, με εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Το αλογάκι που έπεσε κάτω αυτές τις μέρες σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά στην 9η λεωφόρο λέγεται Ryder, είναι 14 ετών και άρρωστο. Το επίσης άθλιο στην όλη υπόθεση είναι ότι αυτός που το είχε, μόλις το είδε να πέφτει κάτω εξουθενωμένο, άρχισε να το μαστιγώνει και να του φωνάζει να σηκωθεί. Έφιπποι αστυνομικοί έσπευσαν εκεί και βοήθησαν το ζώο δίνοντάς του λίγο νερό να πιεί.

Ο Ryder μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από πρωτοζωική μυελοεγκεφαλίτιδα των ιπποειδών, μια σοβαρή νευρολογική λοίμωξη που οφείλεται σε παράσιτα και μπορεί να οδηγήσει το ζώο σε αναπηρία ή και θάνατο. Είναι επίσης γνωστή με τα αρχικά EPM.

Φυσικά η ένωση των αμαξάδων, για άλλη μια φορά, προσπάθησε με διάφορες ανακοινώσεις να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η ακτιβιστική οργάνωση NYCLASS NYCLASS | Facebook , που παλεύει χρόνια να σταματήσει αυτό με τα άλογα που μεταφέρουν για διασκέδαση κόσμο στη Νέα Υόρκη, θα επισκεφτεί το δημαρχείο για να πιέσει την ψήφιση του νομοσχεδίου που θέλει την αντικατάσταση των αλόγων από ηλεκτρικές άμαξες, το οποίο έφερε προς ψήφιση ο δημοτικός σύμβουλος Robert Holden. Και τις επόμενες μέρες διοργανώνει έξω από το δημαρχείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στην ανάρτησή της στα social media αναφέρει:

«Ο Ryder είναι πολύ άρρωστος και αδύνατος. Ο ιδιοκτήτης του Ian McKeever τον χτυπούσε με το μαστίγιο φωνάζοντας να σηκωθεί. Την ίδια στιγμή ο κόσμος τον παρακαλούσε να σταματήσει. Είναι τόσο άρρωστος που δεν μπορεί να σταθεί όρθιος για πολλή ώρα. Και επέστρεψε στο στάβλο δυστυχώς μετά από αυτό, στα χέρια του ανθρώπου που το βασανίζει. Παρακαλούμε στη διαμαρτυρία αυτή στο δημαρχείο να σταθείτε μαζί μας».

Το θλιβερό βίντεο της κατάρρευσης του αλόγου, το οποίο, όπως ανακοινώθηκε είναι σε φάση αποκατάστασης, δημοσιοποίησε το NBC News. Μάρτυρας στο τι ακριβώς συνέβη και πόσο άσχημα του φέρθηκε ο ιδιοκτήτης του είναι ένας περαστικό που θέλησε να καταθέσει και να πει τι ακριβώς είδε.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

O άρρωστος Ryder στο στάβλο του στους West Side Livery Stables στο Μανχάταν

Το άλογο από την πτώση τραυματίστηκε

Εικόνες από New York Post

👁‍🗨👁‍🗨 Το βίντεο της κατάρρευσης του αλόγου στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό