Το Σπίτι Του Πλημμύρισε Και Εκείνος Έσωσε 140 Αδέσποτα Ζώα Από Την Πλημμύρα

Το Σπίτι Του Πλημμύρισε Και Εκείνος Έσωσε 140 Αδέσποτα Ζώα Από Την Πλημμύρα

Αδέσποτα: Υπάρχουν άνθρωποι και Άνθρωποι με το άλφα κεφαλαίο. Άνθρωποι όπως ο José Damião dos Santos μας κάνει να ελπίζουμε για έναν καλύτερο κόσμο. Η περιοχή που διαμένει, η Alvorada, χτυπήθηκε από καταστροφικές πλημμύρες.

Ο ίδιος είδε το σπίτι του να πλημμυρίζει και να χάνει σχεδόν όλα τα υπάρχοντά του. Τι έκανε; Βγήκε στους δρόμους της γειτονιάς του και περισσέλεξε 140(!) κουτάβια μέσα σε 5 ημέρες. Κουτάβια και σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους εγκατέλειψαν πίσω μετά την καταστροφική πλημμύρα. Κάθε φορά αναρωτιέμαι το ίδιο πράγμα. Πώς μπορείς μετά από μια φυσική καταστροφή να αφήσεις πίσω σου ή να εγκαταλείψεις μια αθώα ψυχή; Θα άφηνες ποτέ το παιδί σου και θα έφευγες; Τροφή για σκέψη..

Με το σπίτι του να πλημμυρίζει λόγω της πλημμύρας του Arroio Feijó, στη γειτονιά Americana, στην Alvorada, ο αχθοφόρος της Ceasa, José Damião dos Santos, 48 ​​ετών, πέρασε τις τελευταίες πέντε ημέρες συλλέγοντας αδέσποτα σκυλιά και άλλα που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους κατά τη διάρκεια της πλημμύρας. Από το βράδυ της Δευτέρας, είχε 140 σκυλιά στο παλιό του λεωφορείο δεκαετίας του 1980.

Ο αριθμός των ανθρώπων που επλήγησαν από τη βροχή στην πολιτεία αυξάνεται σε 50.000

Κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, το όχημα – το οποίο δεν έχει μπαταρία – έπρεπε να ρυμουλκηθεί από ένα τζιπ Rua Princesa Izabel, επίσης στο Bairro Americana, όπου βρίσκεται από τη Δευτέρα. Το πρωί της Τρίτης, υπήρχαν ακόμη 70 ζώα στο όχημα. Όλοι λαμβάνουν φαγητό και νερό χάρη στις δωρεές.

Η βροχή αφήνει τέσσερις δήμους χωρίς νερό στη Μητροπολιτική Περιφέρεια

– Εκεί που είδα ένα σκυλί, το πήρα και το έφερα στο λεωφορείο. Δεν έχουν άλλο καταφύγιο – λέει, ο οποίος φροντίζει 15 ζώα στο σπίτι.

Πολλά από τα σκυλιά έχουν κάποια μορφή ασθένειας και χρειάζονται εμβόλια. Μόνο ένα από τα ζώα στειρώθηκε. Μεταξύ των σκύλων, όλων των φυλών, υπάρχουν οκτώ κουτάβια.

Ο Χοσέ διανυκτέρευσε στο λεωφορείο, όταν τον δάγκωσε ακόμη και ένας σκύλος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν έφυγε από το όχημα για να τους εμποδίσετε να τσακωθούν και να τραυματιστούν.

Ακόμη και επικεντρωμένος στη βοήθεια των ζώων, συγκλονίζεται από το γεγονός ότι το σπίτι του, που βρίσκεται ένα τετράγωνο από το Arroio Feijó, είναι από εκείνα που είχε εισβάλει εντελώς το νερό. Στα 30 χρόνια που ζει στο Bairro Americana, λέει ότι δεν θυμάται να έχει δει πλημμύρες όπως αυτή.

Τι παράδειγμα … ενώ πολλοί τράπηκαν σε φυγή, εξακολουθούσε να σκέφτεται ζώα. Συγχαρητήρια!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό