To “Save a Greek Stray” ανέλαβε τη σκυλίτσα που βρέθηκε καμένη με οξύ και σε άσχημη κατάσταση στους Γαργαλιάνους

Με ένα πραγματικά απάνθρωπο περιστατικό ήρθε αντιμέτωποι αυτές τις μέρες οι εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας Trifilia Animal Rescue στους Γαργαλιάνους, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ένα σκυλάκια φριχτά κακοποιημένο.

Σύμφωνα με την ανάρτησή τους στη σελίδα τους είναι το δυσκολότερο περιστατικό που έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα. Πρόκειται για μια σκυλίτσα, νεαρής ηλικίας, της οποίας είχαν ρίξει οξύ στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να την κάψουν. Και φυσικά είχε τυφλωθεί. Το ζώο, μετά την κακοποίηση, πετάχτηκε στην αυλή σπιτιού εθελοντή.

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Είχε επίσης γεννήσει και είχε μια τριχιά στο λαιμό. Το κορμάκι της είχε πληγές. Έτρεχε πύον και μύριζε παντού άσχημα. Πόσο πόνο ένιωθε; Πόση δυστυχία; Πόσο τρομοκρατημένη ήταν; Οι εθελοντές τα έζησαν αυτά από την πρώτη στιγμή και προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να νιώσει λίγο καλύτερα.

Τη σκυλίτσα ανέλαβε το Save a Greek Stray (SAG) Save a Greek Stray. Οι άνθρωποι του SAG κάνουν σπουδαίο αγώνα εδώ και χρόνια και έχουν βοηθήσει μέχρι σήμερα πολλά πλάσματα στο να γίνουν καλά και να βρουν και σπίτι.

Στο κτηνιατρείο πραγματοποιήθηκε γαστροσκόπηση όπου διαπιστώθηκαν αλλοίωση και λοίμωξη των βλεννογόνων του οισοφάγου και του στομάχου καθώς και της στοματικής κοιλότητας και της γλώσσας, ενώ οι συμμετρικές νεκρώσεις των πτερυγίων μόνο των αυτιών, και του δέρματος στο πρόσωπο και τη μύτη σε συνδυασμό με τις, συγκριτικά με την κλινική της εικόνα, καλές αιματολογικές εξετάσεις και το φυσιολογικό σωματικό βάρος, συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως το ζώο πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα. Η κατάστασή της είναι άσχημη καθώς δεν ανταποκρίνεται πολύ στα ερεθίσματα γύρω της.

Τις επόμενες μέρες, όπως μαθαίνουμε από τη σελίδα του SAG, θα γίνει βιοψία δέρματος και περαιτέρω αιματολογικές εξετάσεις. Αφαιρέθηκαν ήδη τα νεκρωμένα πτερύγια των αυτιών, καθαρίστηκαν οι πληγές του προσώπου και χορηγείται αντιβίωση για την εκτεταμένη λοίμωξη του οργανισμού της. Με μία μόνο μέρα αγωγής έχει ήδη όρεξη να φάει αλλά δυσκολεύεται να καταπιεί.

Οι εθελοντές στους Γαργαλιάνους κάνουν έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να μιλήσει. Δεν πρόκειται να εκτεθεί. Ας δώσει την πληροφορία. Επίσης δίνεται και ένα χρηματικό ποσό για αυτό. Πρέπει ο επικίνδυνος που το έκανε να συλληφθεί και να τιμωρηθεί. Να γλυτώσουν και άλλα ζώα. Πιθανόν και άνθρωποι. Για όλους είναι επικίνδυνος. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6976510568

Πηγή: pet pet news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό