Το νέο σπίτι στη Γερμανία του σκυλάκου Ζορό, που πετάχτηκε στο δρόμο και ζούσε έξω από ένα σούπερ μάρκετ στις Σέρρες

Επειδή δυστυχώς οι ειδήσεις που αφορούν τα ζώα είναι οι περισσότερες δυσάρεστες, όταν υπάρξει κάποια όμορφη, θέλουμε να γράψουμε για αυτή και να τη μοιραστούμε μαζί σας. Για να μη χάνουμε το κουράγιο μας. Και για να μη σκεφτόμαστε ότι τίποτα δεν αλλάζει. Γιατί κάποια πράγματα αλλάζουν. Με πολύ αργούς ρυθμούς, αλλά αλλάζουν.
Η είδηση που μας έκανε να χαρούμε είναι αυτή για την υιοθεσία του Ζορό, την οποία διαβάζουμε στη σελίδα των εθελοντών του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ.

Ο Ζορό ήταν άλλο ένα σκυλάκι που πριν από μερικά χρόνια κάποιος θέλησε να το ξεφορτωθεί πετώντας το στο δρόμο, σε μια περιοχή των Σερρών. Το μέρος που πετάχτηκε έγινε και το σπίτι του. Η ζωή του ήταν έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Με τον καιρό έγινε γνωστός. Ευτυχώς από την πρώτη στιγμή υπήρχαν άνθρωποι που τον φρόντιζαν, τον τάιζαν, τον έτρεχαν σε γιατρούς όταν αρρώσταινε. Κάποια στιγμή μάλιστα αρρώστησε βαριά από διροφυλαρίωση. Οι εθελοντές ήταν πάντα δίπλα του για να κάνουν το καλύτερο για αυτόν.?

Όμως ο δρόμος είναι δρόμος. Όσο και αν κάποιοι άνθρωποι τον φρόντιζαν και τον αγαπούσαν, αυτό δεν σήμαινε ότι ο σκυλάκος δεν κινδύνευε. Ποτέ κανένα ζωάκι δεν είναι σίγουρο έξω. Ποτέ δεν ξέρεις αν αφήνοντάς το, θα το ξαναδείς.

Και έτσι αποφάσισαν να του βρουν ένα μόνιμο σπίτι. Δεν είναι βέβεαια και πολύ εύκολο ένα ζωάκι να υιοθετηθεί. Το ξέρουμε αυτό. Χιλιάδες ψάχνουν σπίτι. Όμως ο γλυκούλης Ζορό, με τα κοντά ποδαράκια και την υπέροχη φατσούλα, στάθηκε τυχερός.

Έτσι πριν λίγες μέρες, όπως ενημερώνουν οι εθελοντές του Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, ο Thomas και η οικογένειά του στη Γερμανία, άνοιξαν το σπίτι τους και υποδέχτηκαν το Ζορό με αγάπη και ανυπομονησία!♥️

Υπέροχα νέα για ένα ζωάκι που κοιμόταν στο δρόμο.

Ο Ζορό πλέον έχει το δικό του σπίτι και το δικό του κρεβατάκι που θα μπορεί να τεντώνεται χωρίς να φοβάται τίποτα, χωρίς να μπορεί κανείς να του κάνει κακό.

Μπράβο σε όσους πρόσεχαν το σκυλάκο όσο καιρό ήταν στο δρόμο και που του βρήκαν σπίτι. Μακάρι όλα τα ζώα να ήταν τυχερά σαν τον Ζορό. Όσο και αν φαντάζει ουτοπία, εμείς πάντα θα ελπίζουμε σε έναν κόσμο που δεν θα υπάρχουν ζώα στους δρόμους.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό