Το μυστήριο λύθηκε: Αυτός είναι ο μυστήριος λόγος που η γάτα σου σε ακολουθεί στην τουαλέτα

Η γάτα σου σε ακολουθεί ακόμα και στην τουαλέτα; Διάβασε εδώ 4 λόγους για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Γιατί η γάτα σου σε ακολουθεί στην τουαλέτα;

1. Νιώθουν ευάλωτες
Αν και οι γάτες έχουν υπάρξει ικανοί θηρευτές στη φύση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελούν εν δυνάμει γεύματα άλλων θηρευτών! Οι γάτες το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό! Η κτηνίατρος Κάθριν Πριμ ισχυρίζεται ότι όταν το “παντοδύναμο ανοιχτήρι” (δηλαδή εσείς) που της προσφέρει τροφή, ασφάλεια και χάδια πάει να κλειστεί πίσω από μια πόρτα (την πόρτα του wc) η γάτα αμέσως νιώθει ευάλωτη, ανασφαλής και θέλει πάση θυσία να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά του, οπότε τρυπώνει απρόσκλητη εκεί που ακόμη και ο βασιλιάς πάει μόνος του!

2. Είναι περίεργες
Όλοι ξέρουμε ότι οι γάτες είναι εν γένει περίεργα πλάσματα. Αλλά ίσως πολλοί δεν γνωρίζετε ότι η περιέργειά τους πηγάζει από την χωροκτητική διάστασης της προσωπικότητάς τους. Ο δόκτωρας Μάρτι Μπέκερ δηλώνει ότι οι γάτες πάντα θέλουν να ξέρουν τι συμβαίνει στην περιοχή τους και θέλουν να βεβαιωθούν ότι δεν κινδυνεύουν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον κάποιου θηρευτή!

Στα πλαίσια αυτά θέλουν να ελέγξουν ότι όλα είναι εντάξει ακόμη και στην τουαλέτα των ανθρώπων, που φυσικά ανήκει στη σφαίρα επιρροής της γάτας σας. Έτσι η γάτα εισβάλει χωρίς δισταγμό και θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι εκείνη τη στιγμή μονολογεί “Καλά πως τολμάει να κλείνει την πόρτα και να μη με αφήνει να έχω πρόσβαση στην ίδια μου την περιοχή”. Για να καταλάβετε καλύτερα τη γάτα, στο συγκεκριμένο θέμα κάντε κλικ και στον παρακάτω σύνδεσμο

Αυτό που συμβαίνει τη στιγμή που επιχειρείτε να κλείσετε την πόρτα της τουαλέτας είναι ότι αμέσως εκείνη αποκτάει ιδιαίτερη αξία για τη γάτα σας γιατί παύει να μπορεί να την ελέγξει και θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει να συμβεί κάτι τέτοιο!

3. Νιώθουν ότι είστε παγιδευμένοι μέσα στην τουαλέτα
Οι γάτες έχουν την ικανότητα να μαθαίνουν πολύ γρήγορα! Έτσι έχουν μάθει ότι άπαξ και μπειτε εκεί μέσα για να κάνετε τη δουλειά σας, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά. Έτσι η γάτα σας, που σας αγαπάει και νοιάζεται για εσάς θέλει να σας συντροφέψει σε αυτή την οικιοθελή παγίδευσή σας στους τέσσερις στενούς τοίχους της τουαλέτας σας και οικειοθελώς χώνεται και εκείνη μέσα να περάσει μαζί σας αυτή την ολιγόλεπτη (συνήθως) φυλάκιση! Τώρα ο παρακάτω σύνδεσμος θα σας βοηθήσει να μπείτε λίγο στο μυαλό της γάτας και να κατανοήσετε περισσότερα πράγματα

4. Αναζητούν εναγωνίως ζέστη
Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η ζέστη είναι πολύ ψηλά στην ιεραρχία των αναγκών μιας γάτας. Η γάτα θα κάνει τα πάντα για να βρει ένα ζεστό σημείο γεμάτο θαλπωρή. Και τι πιο ζεστό από τα κατεβασμένα ρούχα σας, όσο επιτελείτε το μεγίστης σημασίας έργο σας μέσα στην τουαλέτα! Ε λοιπόν και εκείνη δεν πρόκειται να αφήσει αυτή την ευκαιρία για ζεστασιά να πάει έτσι χαμένη!

Όποιος και αν είναι ο λόγος που η γάτα σας τελικά σας ακολουθεί στην τουαλέτα σας πρέπει να συγκρατήσουμε απο αυτό το διδακτικό άρθρο το εξής: η γάτα είναι ένα πλάσμα που σέβεται την ιδιωτικότητα. Εννοούμε την ιδιωτικότητά ΤΗΣ, οπότε μην την κοιτάτε καθώς πηγαίνει στην τουαλέτα της. Εντάξει; Θα τα πει μαζί σας στην δική σας τουαλέτα!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό