Το κορίτσι με ειδικές ανάγκες έχει τον πιο αξιολάτρευτο βοηθό, το σκυλί της Τεντ

Ένα χαριτωμένο κορίτσι με ειδικές ανάγκες που ονομάζεται Chloé έχει ένα αξιολάτρευτο σκυλί βοηθό που την βοηθά όταν κάνει τις καθημερινές της δραστηριότητες. Η Chloé πάσχει από μια σπάνια καρδιακή πάθηση γνωστή ως σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας , εκτός από το σύνδρομο Ehlers-Danlos , το οποίο επηρεάζει τις αρθρώσεις της και την εμποδίζει να κάνει διαφορετικές ενέργειες.

Το κορίτσι αγωνίζεται με αυτές τις ασθένειες από τότε που ήταν 13 ετών, ευτυχώς τώρα έχει έναν καλό βοηθό, τον σκύλο της Τεντ.

Δεδομένου ότι ο Τεντ ήταν 5 μηνών, όταν τον υιοθέτησε η Chloé, τον έχει διδάξει να την βοηθήσει σε διάφορα καθήκοντα που πρέπει να κάνει.

Το κορίτσι με ειδικές ανάγκες έχει ένα βοηθό σκυλί

Στην αρχή ο Τεντ φοβόταν την αναπηρική καρέκλα του κοριτσιού , αλλά με την πάροδο του χρόνου τη συνήθισε και τώρα ξέρει τα πάντα για να τη βοηθήσει. Το κουτάβι, εκτός από το να της δίνει πολλή αγάπη, παίρνει τα παπούτσια της, της φέρνει τα αντικείμενα που χρειάζεται και ακόμη και βγάζει τις κάλτσες της .

Όταν η Chloé παρατήρησε ότι το κατοικίδιο της ανταποκρίθηκε καλά στα καθήκοντά της, αποφάσισε να επικοινωνήσει με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για βοήθεια. Dog Assistance In Disability (Dog AID ), είναι ένας οργανισμός που βοηθά τα άτομα με σωματική αναπηρία να εκπαιδεύσουν τα κατοικίδια ζώα τους, να γίνουν σκύλοι ειδικής βοήθειας .

Η Chloé θεωρεί τον Ted ως τον κύριο άνδρα της ζωής της, λατρεύει να κάθεται μαζί του και να βλέπει το ηλιοβασίλεμα.

Ο Τεντ είναι χαρούμενος που πηγαίνει στο σχολείο προπόνησης, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές μπάλες τένις για κυνήγι, και αγαπάει αυτό το άθλημα.

Ο Chloé είπε:

“Δεν μπορούμε να παίξουμε ρίχνοντας και φέρνοντας μπάλες, είναι καλύτερα να το αποφύγουμε, δεν είναι καλό για τις αρθρώσεις μου, αντ ‘αυτού, προτιμώ να τις κρύψω στο γρασίδι, ώστε να τις βρει και να τις πιάσει. Το λατρεύει!”.

Το κουτάβι, εκτός από την απαραίτητη βοήθεια, έχει γίνει ο αγαπημένος της σύντροφος, είναι πάντα δίπλα της σε καλές στιγμές και κακές.

Ο Chloé είπε:

«Πήγα σε ραντεβού στο νοσοκομείο και είπαν ότι θα μου έβαζαν ένα σωλήνα για σίτιση. Το πρώτο πράγμα που είπα ήταν «Ο Τεντ θα έρθει μαζί μου, εντάξει, σωστά;» Ήταν σοκαρισμένη, αλλά παρόλα αυτά, το πρώτο πράγμα στο μυαλό της ήταν ο Τεντ. Πραγματικά δεν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγαν, αλλά ήξερα ότι με τον Τεντ στο πλευρό μου, μπορούσα να χειριστώ οτιδήποτε.

Νοσηλεύτηκε, πέρασαν 12 εβδομάδες στο νοσοκομείο και ο Τεντ ήταν πάντα δίπλα της, μέχρι την ημέρα που τελικά πήρα εξιτήριο. Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, πιστεύει ακράδαντα ότι ο Τεντ άλλαξε τη νοοτροπία του και της έδωσε τη δύναμη που χρειαζόταν για να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση.

Επιπλέον, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου και οι άνθρωποι που γνώριζαν τη δύσκολη κατάσταση, υποστήριξαν ηθικά και ψυχολογικά την Chloé.

Ο Chloé είπε:

«Αυτό που θα μπορούσε να ήταν κάτι απολύτως φρικτό, ήμουν σε θέση να το αντιμετωπίσω με το καλύτερο σύστημα υποστήριξης που θα μπορούσα να ζητήσω. Χωρίς τον Ted, δεν ξέρω πώς θα το έκανα.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται άδικο να κρατάς ένα σκύλο στο νοσοκομείο, η Chloé λέει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη και ο Ted του αρέσει επίσης η δουλειά του. Ακόμα, μισεί να είναι στο σπίτι, εάν του δοθεί μια επιλογή μεταξύ βόλτας ή εργασίας, σίγουρα ο Τεντ θα επέλεγε να μείνει βοηθώντας την αγαπημένη του Chloé .

Είναι επίσης μια καλή βοήθεια για το νοσοκομείο, δεδομένου ότι υπάρχουν λίγες νοσοκόμες και όταν η Chloé χρειάζεται κάτι, η φροντίδα μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά με το Ted όλα είναι ευκολότερα.

Ο Chloé είπε:

Με τη βοήθεια του Ted, μπορώ να είμαι σχεδόν εντελώς ανεξάρτητη. Αυτό απαλλάσσει επίσης τη μητέρα μου από μερικές από τις ανησυχίες της σχετικά με το να με αφήσει. Επίσης, όταν βρίσκεστε σε νοσοκομείο, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρήσετε τα κίνητρα και μια αισιόδοξη στάση, αλλά όταν πρέπει να φροντίσετε ένα σκυλί, παρέχει μια εστίαση, μια απόσπαση της προσοχής και έναν τρόπο να τελειώσετε την ημέρα.

Σκέφτεται και υπερασπίζεται την ιδέα ότι ένα ζώο σε νοσοκομείο θα παρέχει πολλά οφέλη τόσο στο ιατρικό προσωπικό όσο και στους ασθενείς.

Το ζευγάρι εμφανίστηκε για την τελική αξιολόγηση με το Dog AID, και προς χαρά όλων, ο Ted ενεκρίθη και έγινε ένα πλήρως καταρτισμένο σκυλί βοήθειας. Η Chloé είναι απολύτως ευχαριστημένη με το επίτευγμα που έχει επιτύχει ο σκύλος της και μπορεί να φανταστεί μόνο τις περιπέτειες και τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν μαζί, τα επόμενα χρόνια.

Ο Chloé είπε:

«Αυτός ο τύπος είναι η μεγαλύτερη μου έμπνευση και θέλω να τον εκμεταλλευτώ κάθε μέρα. Είμαι σίγουρη ότι όλοι αισθάνεστε με τον ίδιο τρόπο για τα κατοικίδια ζώα σας, πολλοί από εμάς μπορούν να πουν ότι η ζωή μας έχει βελτιωθεί έχοντας κατοικίδια ».

Ο Ted άλλαξε αναμφίβολα τη ζωή της Chloé και θα συνεχίσει να τη βοηθά στο σπίτι, στο νοσοκομείο ή όπου χρειάζεται την παρέα του.

Πηγή: petsworld.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό