Το καθεστώς Του Ιράν Σκοτώνει Πάνω Από 1.700 Σκυλιά Σε Καταφύγιο, Προκαλώντας οργή

Οι κληρικοί της πολιτείας θεωρούν τα σκυλιά βρώμικα και πρόσφατα καταπολεμούν τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στην Τεχεράνη, με την αστυνομία να δηλώνει ότι η βόλτα με σκύλους στα πάρκα είναι ποινικό αδίκημα.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σκότωσε βάναυσα περισσότερα από 1.700 αδέσποτα σκυλιά σε καταφύγιο ζώων, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter από Ιρανούς δημοσιογράφους και ειδικούς στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο κύριος λόγος του Χομεϊνιστικού καθεστώτος [Ali] για αδιάκοπες δολοφονίες και προώθηση της κουλτούρας της σκληρότητας προς τα ζώα είναι ένας άλλος τρόπος να στερηθεί ο ιρανικός λαός από τη χαρά ή την άνεση που προσφέρουν τα ζώα στους ανθρώπους», δήλωσε ο Ιρανοαμερικανός δημοσιογράφος και ειδικός στα ανθρώπινα δικαιώματα Banafsheh. Ο Ζαντ είπε στην The Jerusalem Post : «Είναι οι παλιομοδίτικοι παράλογοι μέθοδοι ελέγχου που επιβάλλονται από τις αρχές στην ΕΣΣΔ ή το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Iran International με έδρα το Λονδίνο ανέφερε πρόσφατα ότι έλαβε βίντεο από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων στην περιοχή Γκαντάκ της επαρχίας Τεχεράνης σχετικά με μια «μαζική θανάτωση» σκύλων.

Ο Ιρανοαμερικανός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Marjan Keypour έγραψε στο Twitter: «Όταν πρόκειται για το Ιράν, τίποτα δεν έχει σημασία. Οι ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων δεν νοιάζονται για τις μειονότητες του Ιράν. Οι δυτικές φεμινίστριες δεν ενδιαφέρονται για τις γυναίκες μας. Οι περιβαλλοντικές ομάδες δεν νοιάζονται για τις λίμνες και τα ποτάμια που στεγνώνουν, το περιβάλλον μας. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων δεν νοιάζονται για τα σφαγμένα σκυλιά του Ιράν».

Ο Shalin Gala, αντιπρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), με έδρα τις ΗΠΑ, έγραψε στο Twitter: «Απίστευτο – 1.700 αδέσποτα σκυλιά προφανώς πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις αρχές στο Ιράν. Τα κλάματα αυτής της γυναίκας είναι απλώς σπαρακτικά».

Ο Ζαντ είπε: «Το κάνει το καθεστώς του Ιράν για δεκαετίες, όπως στην περίπτωση της φτωχής 60χρονης γυναίκας, Σολέχ Ραούφι, η οποία το 2015 κάηκε ζωντανή στην περιουσία της όπου ζούσε και όπου βρισκόταν καταφύγιο από 200 γάτες που πλήρωσε από την τσέπη της».

Η Sheina Vojoudi, εκπρόσωπος της Γερουσίας του Εθνικού Ιρανικού Κογκρέσου, δήλωσε στην Post, «Μετά τη σφαγή 1.500 ανθρώπων τον Νοέμβριο του 2019, γιατί ο κόσμος δεν θα περίμενε από την Ισλαμική Δημοκρατία να σφάξει 1.700 σκύλους; Η φυσική εξάλειψη είναι ο τρόπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας να λύνει προβλήματα από το 1979. Κανένα ζωντανό πλάσμα στο Ιράν δεν είναι ασφαλές αν δεν ταιριάζει στην ιδεολογία της Ισλαμικής Δημοκρατίας… Είναι καιρός να είμαστε πρόθυμοι να δούμε την αλήθεια για το δολοφονικό καθεστώς του οι αγιατολάχ στο Ιράν».

Η Ιρανοαμερικανίδα δημοσιογράφος Λίζα Ντάφταρι ανέφερε στον ιστότοπό της, ForeignDeskNews.com, «οι αξιωματούχοι του καθεστώτος φέρεται να χρησιμοποίησαν πολεμικές σφαίρες για να σκοτώσουν τα σκυλιά και μετά έπλυναν τα ίχνη αίματος με πυροσβεστικά οχήματα, ανέφεραν πηγές. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων λένε ότι οι δρόμοι που οδηγούσαν στο καταφύγιο έκλεισαν κατά τη διάρκεια της σφαγής των σκύλων για να τους εμποδίσουν να εισέλθουν στην περιοχή».

Ποια είναι η ιστορία εδώ;

Ο χρηματοδοτούμενος από την κυβέρνηση ειδησεογραφικός οργανισμός Radio Farda ανέφερε το 2019 ότι Ιρανοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων διαμαρτυρήθηκαν κατά των δημοτικών αρχών της Τεχεράνης για την κακοποίηση και τη δολοφονία αδέσποτων σκύλων.

Το Radio Farda ανέφερε εκείνη την εποχή ότι ένα βίντεο έδειχνε τις «φρικτές δολοφονίες αδέσποτων σκύλων, συμπεριλαμβανομένων των κουταβιών, με ενέσεις που τα έκαναν να κλαίνε σπαρακτικά από τον πόνο πριν πεθάνουν. Οι ακτιβιστές είπαν ότι πίστευαν ότι τα σκυλιά είχαν καταπνιγεί με ενέσεις οξέος».

Ο κλήρος του υπερκαταπιεστικού θεοκρατικού κράτους θεωρεί τα σκυλιά βρώμικα και πρόσφατα καταδίκασε τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στην Τεχεράνη. Η αστυνομία δήλωσε ότι η βόλτα με σκύλους στα πάρκα ήταν ποινικό αδίκημα και υπερασπίστηκε την απαγόρευση για να «προστατεύσει την ασφάλεια του κοινού».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC την περασμένη εβδομάδα, ο κτηνίατρος Δρ. Ashkan Shemirani με έδρα την Τεχεράνη είπε: «Δεν υπάρχει σταθερός κανονισμός σχετικά με την ιδιοκτησία σκύλων».

Σημείωσε ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνουν ανθρώπους επειδή έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους ή ακόμη και τα κουβαλούσαν στα αυτοκίνητά τους με βάση την ερμηνεία τους για αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως σύμβολα δυτικοποίησης».

Ο Δρ Shemirani είπε στο BBC ότι οι αρχές έχτισαν μια «φυλακή» για τα σκυλιά, προσθέτοντας ότι «Ακούσαμε πολλές ιστορίες τρόμου από εκείνο το μέρος».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό