To Γατάκι Που Κανείς Δεν Ήθελε Να Υιοθετήσει. Πάσχει Από Υδροκέφαλο

To Γατάκι Που Κανείς Δεν Ήθελε Να Υιοθετήσει. Πάσχει Από Υδροκέφαλο

Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, μπορεί να υποφέρουν από μια νευρολογική ασθένεια που ονομάζεται υδροκέφαλος, η οποία προκαλείται από τη συσσώρευση περισσότερου εγκεφαλονωτιαίου υγρού (ΕΝΥ) από ό,τι θα έπρεπε στις κοιλίες του εγκεφάλου.

Αν και είναι πολύ σπάνιο σε γάτες, υπάρχουν γατάκια με υδροκέφαλο, σαν αυτό της σημερινής ιστορίας που μας έχει κλέψει τις καρδιές. Ο Zeke ήταν ένα γατάκι που γεννήθηκε με αυτή τη σπάνια ασθένεια στις γάτες, η οποία είναι κοινώς γνωστή ως «νερό στον εγκέφαλο» ή υδροκέφαλος.

Αυτό το πρόβλημα προκαλείται από μια συγγενή ασθένεια, από τη γέννηση, αλλά μπορεί επίσης να οφείλεται σε μολυσματικές ή τραυματικές διεργασίες. Η ασθένεια μπορεί να φέρει συναφή προβλήματα, καθώς το εγκεφαλικό υγρό μπορεί να επηρεάσει την κανονική ανάπτυξή του.

Ο μικρός Zeke είχε μια περίπλοκη υιοθεσία, αφού η εμφάνισή του ήταν διαφορετική από αυτή μιας γάτας χωρίς ασθένειες. Τα χαρακτηριστικά των γατών με υδροκεφαλία είναι μεγαλύτερο μέτωπο, μικρά μάτια και ελαφρώς επίπεδη μύτη. Μερικές φορές περπατούν με δυσκολία λόγω κινητικών προβλημάτων.

Η Λίζα Τζόουνς από την Εταιρεία Super Heroes Animal Hydrocephalus Society άκουσε για τον Zeke και ήξερε ότι είχε λίγες πιθανότητες να υιοθετηθεί. Αποφάσισε ότι θα φρόντιζε τη μικρή γάτα που ήταν μόλις λίγων εβδομάδων.

Κανόνισε το ταξίδι από το Τέξας στη Νέα Υόρκη για να συναντηθεί με τον Zeke. Η γάτα δεν ζύγιζε ούτε 500 γραμμάρια και είχε κάποιες σκελετικές παθήσεις, καθώς και δύο στραβά πόδια. Ο Zeke είναι τόσο έξυπνος που έμαθε να κινείται και να πηδά.

Η Λίζα τον υιοθέτησε και με μεγάλη αγάπη και φροντίδα απολαμβάνει τις περιπέτειές του. Και είναι ότι παρά τους περιορισμούς του, ο μικρός Zeke άρχισε σύντομα να παίζει φάρσες και να διασκεδάζει και γρήγορα έμαθε το όνομά του.

Η Λίζα λέει ότι μερικές φορές το γατάκι απογοητεύεται όταν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καλά τα πόδια του, αλλά εξακολουθεί να του αρέσει να σκαρφαλώνει.

Η Λίζα έχει μια άλλη γάτα με υδροκέφαλο, τον Σούπερ Ήρωα, με τον οποίο ζει ο Ζεκ, έχοντας έναν καθρέφτη για να κοιτάξει τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα, ο Super Hero είναι ένας καλός μεγαλύτερος αδερφός και προσέχει τον μικρό Zeke.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό