Το Άλογό του ήταν έτοιμο να Γεννήσει, αλλά μόλις ο Κτηνίατρος κοίταξε ανάμεσα στα Πόδια του; Δεν μπορούσε να το Πιστέψει

Ένα συγκινητικό παράδειγμα του πώς η Μητέρα Φύση μπορεί να κάνει θαύματα, συνέβη τον Μάιο.

Η Emma, μια μαμά άλογο, γέννησε «ένα θαύμα», καταρρίπτοντας όλες τις πιθανότητες. Ο ιδιοκτήτης της είχε μια ευχάριστη έκπληξη όταν η Emma ετοιμάζονταν να γεννήσει το πουλάρι της.

Σύμφωνα με το Κέντρο Υγείας Ίππου του UC Davis, «πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του αλόγου να συλλάβει, να διατηρήσει μια υγιή εγκυμοσύνη και να γεννήσει ένα υγιές πουλάρι.

Αν και είναι σύνηθες για ένα μεγάλο αριθμό δίδυμων εμβρύων να αποβάλλονται μέσα στις πρώτες έξι εβδομάδες της εγκυμοσύνης, το 80% περίπου των διδύμων που υπάρχουν μετά από τις 40 ημέρες εγκυμοσύνης, αποβάλλονται τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα άλογα να συλλάβουν δίδυμα, αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά σπάνιο να επιβιώσουν και τα δύο έμβρυα. Αυτό που συμβαίνει συνήθως, είναι το ένα από τα δύο έμβρυα να οδηγήσει το δεύτερο έμβρυο στο θάνατο νωρίς.

Σε άλλες περιπτώσεις, ο κτηνίατρος θα πρέπει να εκτελέσει μια άμβλωση για να αφαιρέσει το δεύτερο έμβυο, ώστε το πρώτο να αναπτυχθεί κανονικά. Οι καθυστερημένες αμβλώσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές επιπλοκές.

Ο κτηνίατρος Nicolas Jarvis δήλωσε: «Αν και οι φοράδες γεννούν πολύ συχνά δίδυμα, είναι σπάνιο να επιβιώσουν και τα δύο έμβρυα».

Στην ουσία, τα πουλάρια παλεύουν μέσα στη μήτρα για τον χώρο που πρέπει να μεγαλώσουν και συνήθως το ένα κερδίζει τον αγώνα.

Η αναλογία επιβίωσης και των δύο δίδυμων αλόγων είναι πολύ χαμηλή και είναι 10.000 προς 1. Για τον άνθρωπο, το ποσοστό επιβίωσης των διδύμων είναι 27%.

Έτσι, όταν η Emma γέννησε δίδυμα και επέζησαν και τα δύο, τόσο οι κτηνίατροι όσο και οι άνθρωποι στο διαδίκτυο, έμειναν έκπληκτοι. Είχε να συμβεί αυτό το θαύμα από το 2009, που είχαν γεννηθεί και τα δύο πουλάρια Colby και Leo.

Τα δίδυμα πουλάρια που γεννήθηκαν ονομάζονται Grace και Will και είναι σε πολύ καλή κατάσταση υγείας. Ο ιδιοκτήτης της Emma εξακολουθεί να είναι έκπληκτος με την κατάσταση και δεν γνώριζε καν ότι η Emma είχε δίδυμα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό