Την Πέταξαν Πάνω Από Φράχτη Του Καταφυγίου Μετά Από Χρόνια Παραμέλησης

Με σημάδια κακοποίησης και παραμέλησης, αυτό το σκυλί πετάχτηκε πάνω από τον φράκτη ενός καταφυγίου.

Οι εθελοντές στο καταφύγιο ζώων Tri-County στη Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα (Νοτιοανατολικές ΗΠΑ) δεν μπορούσαν να καταλάβουν αμέσως τι συνέβαινε. Ένα μικρό σκυλί πετάχτηκε πάνω από τον φράχτη του καταφυγίου, δείχνοντας εμφανή σημάδια κακοποίησης και κακομεταχείρισης.

Αυτό είναι ένα μικρό shih tzu. Οι κτηνίατροι που τον περιέθαλψαν πιστεύουν ότι το ζώο – ένα θηλυκό – χρησιμοποιήθηκε για αναγκαστική αναπαραγωγή και, όταν δεν είχε πια τη δύναμη να ζευγαρώσει, πετάχτηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: πετάχτηκε, σαν σακούλα σκουπιδιών, πάνω από τον φράκτη.

Η Πάρκερ και η ιστορία του

Το Tri-County Animal Shelter είναι ένα καταφύγιο ζώων που δεν κάνει ευθανασία στους σκύλους και τις γάτες που έχει συλλέξει (100% χωρίς θανάτωση, σύμφωνα με την ταξινόμηση των ΗΠΑ). Στα πέντε χρόνια ύπαρξής του, το Tri-County (η οποία δραστηριοποιείται στις κομητείες Broward, Miami-Dade και Palm Beach, όπου βρίσκεται η Boca Ratón) έχει σώσει τη ζωή σε περισσότερα από 170.000 κατοικίδια.

Ένας από αυτούς είναι η Πάρκερ, το σιχ-τζου που πετάχτηκε πάνω από τον φράχτη του καταφυγίου. Το κουτάβι έπεσε σε σκουπιδοτενεκέ, από όπου το απομάκρυναν οι εργαζόμενοι. Το ζώο είχε μολυνθεί από σκουλήκια και η γούνα του ήταν εντελώς ατημέλητη, σαφές σημάδι παραμέλησης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άγνωστος πέταξε ένα δέμα πάνω από τον φράχτη στο καταφύγιο. Στη συσκευασία ήταν ένα βαριά παραμελημένο σκυλάκι. Προφανώς, η Πάρκερ δεν είχε ξυριστεί ποτέ και το τρίχωμα της, μακρύ και μπερδεμένο, ήταν γεμάτο κόμπους.

Το ζώο πέρασε όλο το πρωί δίπλα στη χωματερή, ακουμπώντας στον φράχτη του καταφυγίου. Βρέθηκε μόνο το πρωί, όταν οι πρώτοι εργάτες έφτασαν στο Tri-County. Ευτυχώς, οι νύχτες στη Μπόκα Ρατόν δεν είναι κρύες.

Όταν ανακαλύφθηκε ο σκύλος, η ομάδα δεν ήξερε ακριβώς με τι είχε να κάνει. Απλώς κοιτάζοντας εκείνο το σωρό από γούνα και σκουπίδια, δεν ήταν δυνατό να πούμε ότι ήταν ζώο – πολύ λιγότερο σκύλος κατοικίδιο.

Η κατάσταση της Πάρκερ ήταν άθλια. Η γούνα ήταν τόσο μακριά και ματ που δεν ήταν δυνατό να φανεί το δέρμα – μετά το ξύρισμα, ανακαλύφθηκε ότι το shih tzu είχε δερματίτιδα.

Τα νύχια του σκύλου δεν είχαν κοπεί ποτέ. Ήταν τόσο μακριά που κουλουριάστηκαν μπροστά στα δάχτυλα, σχηματίζοντας νύχια αντάξια μιας ταινίας τρόμου. Η Πάρκερ είχε επίσης αρκετές ανοιχτές, μολυσμένες πληγές καλυμμένες με αυγά εντόμων και προνύμφες.

Το πρώτο βήμα ήταν να ναρκώσουν το σκυλάκι, για να τους επιτρέψουν να κόψουν τα μαλλιά και τα νύχια της. Πέντε μέλη της ομάδας χρειάστηκαν περισσότερες από δύο ώρες για να ξυρίσουν την Πάρκερ. Καθώς το δέρμα ήταν εκτεθειμένο, ο κτηνίατρος άρχισε να ράβει τις ανοιχτές πληγές.

Το κουβάρι της γούνας ήταν τρομερό: στην αρχή όταν βρέθηκε, οι υπάλληλοι της Tri-County δεν μπορούσαν να δουν τα πόδια του σκύλου. Μετά από αρκετό καιρό κόβοντας τη γούνα, ανακάλυψαν ότι η ουρά ήταν κολλημένη στα πίσω πόδια.

Το σκυλάκι διαγνώστηκε επίσης με όγκους του μαστού, που πιθανότατα αναπτύχθηκαν ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων εγκυμοσύνων – και επίσης από τον αναγκαστικό απογαλακτισμό των κουταβιών, που σχεδόν σίγουρα πουλήθηκαν πριν από την κατάλληλη στιγμή.

Το ένα μάτι της Πάρκερ είχε καταστραφεί από τη γούνα: ο σκύλος δεν μπορούσε να το κλείσει. Ο βολβός του ματιού ήταν εκτεθειμένος και έχασε τη φυσική του ενυδάτωση. Επί του παρόντος, το shih tzu έχει χαμηλή όραση, που προκλήθηκε επίσης από την κακομεταχείριση. Το αριστερό μάτι χρειάστηκε να αφαιρεθεί χειρουργικά, μια διαδικασία που πραγματοποιήθηκε τις ημέρες μετά την ατυχή γούνινη συνάντηση.

Ο λόγος της εγκατάλειψης έγινε ξεκάθαρος στην ομάδα Tri-County: η Parker δεν ήταν πλέον σε θέση να παράγει κουτάβια. Πιθανότατα, έζησε σε μια παράνομη περιοχή αναπαραγωγής, έμεινε έγκυος μερικές δεκάδες φορές, έκανε κέρδος και όταν έχασε τη χρησιμότητά της, την πέταξαν σαν σκουπίδι.

Τις ημέρες μετά την επείγουσα θεραπεία, η Πάρκερ έλαβε μεταγγίσεις αίματος – ήταν αναιμική και υποσιτισμένη. Έλαβε επίσης ενδοφλέβια υγρά και παυσίπονα, για να μην πονάει – συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης της γούνας.

Αργά αλλά σταθερά, η Πάρκερ άρχισε να κάνει μικρές βελτιώσεις. Γίνεται πιο δυνατή κάθε μέρα – η πρόοδος είναι ορατή στα μάτια όλων. Την περιποιούνται για πρώτη φορά: το προσωπικό του καταφυγίου δεν χορταίνει να της κάνει δώρα, λιχουδιές και αγκαλιές.

Η απήχηση

Η ομάδα του Tri-County κατέγραψε βίντεο που δείχνουν τη συνάντηση και την επείγουσα φροντίδα που παρέχεται. Ο στόχος ήταν να τεκμηριωθεί η ανάκτηση του shih tzu, αλλά οι εικόνες χρησίμευσαν επίσης για την κινητοποίηση των χρηστών του Διαδικτύου και είναι μια πραγματική διαμαρτυρία ενάντια στην κακομεταχείριση των ζώων.

Το κείμενο που παρουσιάζει την ιστορία του Πάρκερ είναι απλό, αλλά φορτωμένο με συναισθήματα. Η ομάδα έγραψε: «Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω μια τέτοια ανάρτηση. Νομίζω ότι είναι επειδή δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο – και ελπίζω να μην το ξανακάνω ποτέ».

Μέρες αργότερα, μια νέα ανάρτηση από την ομάδα έφερε ανακούφιση στους χρήστες του Διαδικτύου που ακολούθησαν την ιστορία: «Υποστηρικτές, δεν ξέραμε αν η Πάρκερ θα επιζούσε την πρώτη νύχτα. Το μικροσκοπικό της σώμα υπέφερε από μεγάλη παραμέληση για πολλά χρόνια, αλλά επέζησε. Επέζησε την Πέμπτη και μετά την Παρασκευή. Η Πάρκερ έχασε 2 κιλά βρωμιάς και γούνας – και δεν τα παράτησε ποτέ».

Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ήταν αηδιασμένοι από τις συνθήκες υπό τις οποίες εγκαταλείφθηκε η Πάρκερ. Κάποιος δήλωσε ότι «οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό θα πρέπει να έχουν το ίδιο είδος μεταχείρισης ως τιμωρία». Ένας άλλος ήταν ευχαριστημένος με την ανάκαμψη: «Τι να πεις; Νόμιζα ότι ο σκύλος ήταν νεκρός όταν είδα τις φωτογραφίες. Είμαι έκπληκτος που κατάφεραν να τη σώσουν».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό