Θρήνος στη Σύρο: «Έφυγε» Η Κική γνωστή για τη φιλοζωική της δράση και συνδρομή

τωχότερη έμεινε η φιλοζωική κοινότητα της Σύρου μετά την ξαφνική απώλεια ενός σπουδαίου ανθρώπου, της Αγγελικής Πέτικας.

Η Κική, όπως τη γνώριζαν οι άνθρωποι εκεί, υπήρξε ένας άνθρωπος δοτικός και με ενσυναίσθηση. Η φιλοζωική της δράση μεγάλη. Μέλος της Φιλοζωικής Ομάδας Σύρου από το 2005, έκανε τα πάντα για τα ζώα αλλά και για τους ανθρώπους, καθώς βοηθούσε πολλούς που είχαν ανάγκη.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές του Καταφυγίου Ζώων Σύρου Σύρος Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου | Facebook, ήταν ένας ευγενικός, δοτικός άνθρωπος με πείσμα και δύναμη ψυχής. Τέσσερις φορές την εβδομάδα συνήθιζε να γεμίζει το αμάξι της με τροφές και να γυρίζει στα χωριά ταΐζοντας πάρα πολλά αδέσποτα γατάκια και πηγαίνοντας στους κτηνιάτρους όποιο ήταν σε ανάγκη. Δεν άντεχε το άδικο ούτε την κακοποίηση εις βάρος ζώων για αυτό και δεν δίσταζε να καταγγείλει βίαιες συμπεριφορές, χωρίς να νιώθει το φόβο της στοχοποίησης.

Είναι πολύ λυπηρό να φεύγουν τέτοια άνθρωποι, οι οποίοι έχουν να προσφέρουν σε όλους πολλά. Καλό παράδεισο να έχει.

Οι εθελοντές αναφέρουν:

«Ονομάζεται Αγγελική Πέτικα και η φιλοζωία στο νησί της Σύρου έγινε φτωχότερη. Έφυγε πριν μερικές ημέρες τελείως ξαφνικά και απρόσμενα και γέμισε με θλίψη όσους την αγαπούσαμε αλλά και τα τόσα πολλά ζωάκια που φρόντιζε.

Η Κική μας ήταν στη Φιλοζωική Ομάδα Σύρου από το 2005. Υπήρξε ένα μικρό παιδί στην ψυχή σε σώμα ενήλικα. Λάτρευε τα ζώα και βοηθούσε ανθρώπους σε ανάγκη. Ευγενικός, δοτικός άνθρωπος με πείσμα και δύναμη ψυχής. Τέσσερις φορές την εβδομάδα συνήθιζε να γεμίζει το αμάξι της με τροφές και να γυρίζει στα χωριά ταΐζοντας πάρα πολλά αδέσποτα γατάκια και πηγαίνοντας στους κτηνιάτρους όποιο αδεσποτάκι ήταν σε ανάγκη.

Δεν άντεχε το άδικο ούτε την κακοποίηση εις βάρος ζώων για αυτό και δεν δίσταζε να καταγγείλει βίαιες συμπεριφορές χωρίς να νιώθει το φόβο της στοχοποίησης. Η Κική δεν γύριζε το βλέμμα στα άσχημα αλλά τα αντιμετώπιζε κατάματα και έκανε ότι μπορούσε για να αλλάξει μια δύσκολη κατάσταση.

Χάθηκε πραγματικά ένας καλός και έντιμος άνθρωπος, ένας προστάτης των ζώων. Δυστυχώς στενεύει ο κύκλος με τους ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη σε ψυχές χωρίς κανένα αντάλλαγμα ή όφελος. Έτσι νιώθουμε. Δεν θα την ξαναδούμε να μας λέει να μη φοράμε σκουρόχρωμα ρούχα αλλά ρούχα με χαρούμενα χρώματα γιατί η ζωή είναι όμορφη και χρωματιστή. Δεν θα έχουμε κάποιον πια την παγκόσμια ημέρα των ζώων να μας παρακινεί να διοργανώσουμε κάτι.

Θα μας λείψουν οι γλυκές διαφωνίες μας λόγω του αυθορμητισμού της αλλά και το γέλιο και τα παιδικά παραπονάκια της. Αμέτρητες οι αναμνήσεις από την Κικίτσα μας!!! Καλό παράδεισο καλή μας. Θα σε θυμόμαστε πάντα με πολλή αγάπη!!!! Στις φωτογραφίες είναι πριν μερικά χρόνια όταν αυτή η παρέα προσέφερε τα μέγιστα για τη διαβίωση των αδέσποτων στο νησί.»

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό