Θεσσαλονίκη: Τη γύρισαν πίσω επειδή ήταν ήσυχη και συνεσταλμένη- Ας βρεθεί ένα σπίτι μη ζήσει σε κλουβί

Κάποιες φορές είναι μερικά πράγματα που πραγματικά δεν τα καταλαβαίνεις. Ίσως επειδή εσύ δεν θα τα έκανες ποτέ. Δεν θα σκεφτόσουν να κάνεις. Αλλά οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Όσον αφορά τα ζώα υπάρχει η ενσυναίσθηση που μπορεί να έχουμε για αυτά, η συμπόνοια,, υπάρχει και η σκληρότητα.

Ο λόγος για ένα περιστατικό, για το οποίο μας ενημερώνουν οι εθελοντές της ομάδας ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων, μιας φιλοζωικής που δραστηριοποιείται στα Μάλγαρα και Κύμινα, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό έχει να κάνει με μια άτυχη σκυλίτσα, την όμορφη Λάττε. Μια σκυλίτσα που είδε μπροστά της να πεθαίνουν από φόλα τα άλλα σκυλάκια που έκανε παρέα. Και ήταν η μόνη που απέμεινε. Με μεγάλο βέβαια κίνδυνο για τη ζωή της, αν έριχναν ξανά φόλες. Κάτι που σίγουρα θα ξανακάνουν.

Οι εθελοντές της φιλοζωικής έκαναν έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για αυτή, είτε για φιλοξενία είτε για υιοθεσία. Και βρέθηκε. Αρχικά η σκυλίτσα πήγε εκεί για φιλοξενία. Στη συνέχεια σκέφτηκαν να την υιοθετήσουν. Και όμως. Συνέβη το αδιανόητο. Δεν την ήθελαν και την επέστρεψαν στους εθελοντές. Ο λόγος; “Γιατί είναι πολύ συνεσταλμένη και ήσυχη“. Πώς είναι δυνατόν;

Η Λάττε, όπως αναφέρουν οι εθελοντές, είναι ένα πολύ ήρεμο πλάσμα. Δεν ενοχλεί, δεν κάνει φασαρίες, δεν διεκδικεί, δεν δημιουργεί προβλήματα. Δεν λερώνει μέσα, ξέρει από λουρί. Τι καλύτερο από όλα αυτά; Μια σκυλίτσα που δεν θα έρθει πάνω σου να πηδήξει αλλά θα είναι σε μια γωνία κουνώντας την ουρά της από χαρά. Σε κοιτάζει στα μάτια και περιμένει εσένα να την πλησιάσεις. Έτσι είναι ο χαρακτήρας της. Ένα πραγματικά υπέροχο ζωάκι, ιδανικό για σπίτι.

Δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος να πάει. Θα μείνει σε κλουβί. Θα μαραζώσει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για αυτό κάνουμε και εμείς έκκληση να βρεθεί ένα σπίτι για αυτή. Ένα σπίτι που αυτή τη φορά θα την αγαπήσει και θα την κάνει να νιώσει ασφάλεια.

Είναι περίπου 2,5 ετών, 19 κιλά, στειρωμένη και με βιβλιάριο υγείας. Δώστε της μια δεύτερη ευκαιρία.

Μιλήστε με τους εθελοντές:

ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6936 103 202 – 6946 654 800

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό