Θεσσαλονίκη: Δυστυχώς δεν τα κατάφερε το μικρούλι σκυλάκι που βρέθηκε με τύφο στο δρόμο

Άσχημα είναι τα νέα, όπως μας ενημέρωσαν οι εθελοντές του Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Εθελοντών Κορδελιου-Ευοσμου”ΠΡΑΞΗ & ΔΡΑΣΗ, για το μικρούλι σκυλάκι Τζέρυ, το οποίο βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση, πριν από μερικές μέρες, την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει έναν κεντρικό δρόμο έχοντας μαζέψει όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει.

Ήταν μόλις 800 γραμμάρια. Το ζωάκι είχε μεταφερθεί στο Κτηνιατρικό Κέντρο Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου διαγνώστηκε με παρβοεντερίτιδα (τύφο) και μαζί με τους γιατρούς έδωσε σκληρή μάχη να ζήσει. Αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ήταν τόσο μικρούλης και αδύναμος που δεν μπόρεσε.

Δείτε τι αναφέρουν οι εθελοντές:

«Μετά από μια δύσκολη και πολύ επώδυνη νύχτα που πέρασε ο μικρός μας Τζέρυ, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στη θεραπεία και να κρατηθεί στη ζωη, “έφυγε”… Δυστυχώς σταμάτησε να τρώει, είχε έντονη υπογλυκαιμία και η καρδούλα του έπαψε να χτυπά 😢😢😢Πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, με το μικροσκοπικό του κορμάκι, αντιμετωπίζοντας το τέρας του τύφου. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε…

Έχουμε κληθεί πολλές φορές να διαχειριστούμε κουτάβια με πάρβο, άλλοτε με θετική έκβαση, άλλοτε όχι. Τα ζώα υποφέρουν όσο νοσούν, υποφέρουν πραγματικά. Είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη ασθένεια, συνήθως με κακή πρόγνωση. Αλλά πάντα, πάντα όμως ελπίζουμε μέχρι τελευταία στιγμή.

Σε αγαπήσαμε πολύ μικρό μας ποντικάκι».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό