Τεραστιο Μπραβο: Rεπόρτερ διακόπτει τη ζωντανή μετάδοσή του για να σώσει τον τραυματισμένο σκύλο. Eίναι ήρωας χωρίς κάπα

Πολλές φορές ακούμε κριτική προς τους δημοσιογράφους, αφού μερικές φορές με την επιθυμία να συνεχίσουν να καταγράφουν τις ειδήσεις σταματούν να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν σε οποιαδήποτε κατάσταση, αν και ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντα, και ο Rafael Figueroa, εργαζόμενος στα μέσα ενημέρωσης στο Μεξικό, δίνει ένα παράδειγμα το τι κάνει.

Ο Rafael εργάζεται στο León, Guanajuato του Μεξικού, μαζί με τον συνεργάτη του εικονολήπτη Jesús Santiago, και ενώ έκαναν ζωντανή μετάδοση σε μια λεωφόρο στην πόλη, είδαν ένα σκυλί να προσπαθεί να περάσει για να απαλλαγεί από τον έντονο ήλιο, αλλά καθώς εκείνη ήταν σε κακή υγεία και δεν μπορούσε να περπατήσει καλά, ήταν πολύ επικίνδυνο.

Αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο στην προσπάθειά του να διασχίσει τη λεωφόρο, αυτός ο άντρας αποφάσισε να διακόψει τη ζωντανή μετάδοσή του για να τον βοηθήσει, αν και το ζώο αντιστάθηκε, προφανώς λόγω της δυσπιστίας που ένιωθε για έναν ξένο, και επειδή πιθανότατα είχε ήδη κακές εμπειρίες με ανθρώπους και γι ‘αυτό ήταν σε αυτές τις συνθήκες.

Η λύση ήταν να αφαιρεθεί η ζώνη και να χρησιμοποιηθεί ως λουρί για να καθοδηγήσει το σκυλί, και ένας αξιωματικός του αυτοκινητόδρομου που ήταν εκεί τον βοήθησε σταματώντας την κυκλοφορία των οχημάτων καθώς περνούσαν, με το οποίο μπόρεσαν να τον τοποθετήσουν σε ασφαλές και προστατευμένο μέρος από τον έντονο ήλιο, σε μια δράση που δεν τολμούν όλοι να κάνουν.

Είναι μέρος της δέσμευσής μας προς την κοινωνία κρατώντας τους ενήμερους, γιατί όταν περπατάτε στο δρόμο βρίσκετε τέτοια πράγματα. Αυτό το μικρό ζώο ήταν στην κεντρική οδική αρτηρία της πόλης, πλήρως αποπροσανατολισμένο. Βλέπουμε ότι το πόδι του είναι τραυματισμένο.

Αφού ξεκουράστηκε για λίγο στη σκιά, πήγε το σκυλί σε ένα σπίτι όπου η γυναίκα που ζει εκεί σώζει και δίνει σπίτι σε σκυλιά του δρόμου, αν και αφού έχει ήδη 13 σκυλιά θα είναι εκεί μόνο για λίγο όσο χρειάζεται για να θεραπευτεί. Είναι ένα άλλο μέρος για να ζήσει. Την βάφτισαν Altacia και είμαι σίγουρη ότι θα είναι για πάντα ευγνώμων στον Rafael, ο οποίος είναι ήδη ήρωας.

«Είναι μια κλήση αφύπνισης προς τις αρχές, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες πολιτικές ενώσεις που είναι υπεύθυνες για να βοηθήσουν αυτά τα ζώα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και περισσότερο σε αυτήν την πανδημία. Η αρχή πρέπει να κάνει κάτι. Αυτό το μικρό ζώο επρόκειτο να κτυπηθεί και ευτυχώς καταφέραμε να το υποστηρίξουμε », είπε ο δημοσιογράφος. Ακολουθεί το βίντεο για το τι συνέβη:

Τίποτα περισσότερο από το να ευχαριστήσω για αυτήν την ευγενική χειρονομία και επίσης την κυρία που του έδωσε προσωρινό σπίτι, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Figueroa, αυτές οι εγκαταλείψεις γίνονται πιο συχνές και αυξάνονται χάρη στον COVID-19 , επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για να τα υποστηρίξουν.

Η Altacia –όπως την αποκαλούσαν– εξακολουθεί να ψάχνει σπίτι και μπορούν να ζητήσουν την υιοθέτησή τους μέσω των δικτύων Meganoticias León , ελπίζουμε ότι κάποιος μπορεί να της το δώσει.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό