«Ταΐζονταν από αγγέλους» Η γάτα που περιπλανιέται 2 χρόνια μέχρι να βρει την οικογένειά της

Η ιστορία μιας γάτας που περιπλανιέται για δύο χρόνια μόνη της μέχρι τη στιγμή που βρίσκει την οικογένειά της κάνει το γύρο του Διαδικτύου. Η Epsy είναι μια γλυκιά και φιλική γάτα που είχε την ατυχία να χαθεί από τους κηδεμόνες της μια μέρα που έκανε την συνηθισμένη της βόλτα. Έτσι η μικρή έζησε για 2 χρόνια μόνη της στους δρόμους μέχρι τη στιγμή που ενώθηκε ξανά με την παντοτινή της οικογένεια.

Η ιστορία της Epsy: Μία θρυλική γάτα

Είχαν περάσει 2 χρόνια από την εξαφάνιση της Epsy. Αφού την έψαχνε για πολύ καιρό μάταια, ο ιδιοκτήτης αυτής της γάτας είχε αρχίσει να πιστεύει ότι δεν θα την έβλεπε ποτέ ξανά. Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν πρόσφατα στο Facebook άλλαξαν την κατάσταση.

Μια θηλυκή γάτα επέστρεψε στο σπίτι αφού δεν βρέθηκε για 2 χρόνια, ανέφερε η Global News . Η Wendy Syvret ζει στο Κάλγκαρι της καναδικής επαρχίας Αλμπέρτα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, η γάτα της Epsy εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος , βυθίζοντας την κηδεμόνα της σε μεγάλη θλίψη.

Η Epsy συνήθιζε να βγαίνει έξω και πάντα κατέληγε να επιστρέψει, αλλά « μια μέρα βγήκε από ένα κενό στον φράχτη και εξαφανίστηκε », λέει ο ιδιοκτήτης της. Ανησυχούσε ακόμη περισσότερο που η γάτα υπέφερε από αναπηρία που περιόριζε τις κινήσεις της. Βασικά δεν μπορούσε να πηδήξει.

Η Wendy Syvret την είχε αναζητήσει παντού στη γειτονιά και στη γύρω περιοχή. Δημοσίευσε επίσης ανακοινώσεις αναζητούμενων στα social media. Οι προσπάθειες παρέμειναν ανεπιτυχείς. « Όλοι νομίζαμε ότι είχε φύγει » για πάντα, λέει ο Calgarian.

Μέχρι αυτή την περίφημη Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022, δηλαδή 2 χρόνια σχεδόν από την επομένη της εξαφάνισής του. Η Wendy Syvret βρήκε φωτογραφίες μιας γάτας που έμοιαζε με την Epsy , τις οποίες κοινοποίησε σε μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη σε χαμένα και ευρισκόμενα ζώα. Ένα άτομο μόλις είχε ανακαλύψει την περιπλάνηση και την κακή της κατάσταση.

Στην αρχή, η Wendy Syvret δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν η Epsy . « Έχει φύγει 2 χρόνια, δεν γίνεται να είναι η γάτα μου », είπε τότε μέσα της. Ο κτηνίατρος που εντόπισε το τσιπ της ταυτότητάς της , ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι ήταν όντως αυτή.

Η γούνα της γάτας ήταν τόσο μπερδεμένη που της προκάλεσε τρομερό πόνο. Οι κτηνίατροι έπρεπε να την ναρκώσουν για να την ξυρίσουν. « Έχασε τις άκρες των αυτιών της από κρυοπαγήματα », προσθέτει η κηδεμόνας της, η οποία διευκρινίζει ότι, παρόλα αυτά, οι αιματολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν « ότι ήταν σε απίστευτη φόρμα για ένα ζώο που περιπλανήθηκε 2 χρόνια ».

“Μια γάτα θαύμα”

Η γατούλα δεν ήταν πολύ μακριά από το σπίτι της. Ήταν μόνο λίγα τετράγωνα μακριά. Ένα πρόβλημα όρασης που διαγνώστηκε από κτηνίατρους πιθανότατα την εμπόδισε να βρει το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι.

« Οι άγγελοι την τάισαν και της έδωσαν κάποιο καταφύγιο », συνεχίζει η Wendy Syvret , η οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε αυτές τις φιλανθρωπικές ψυχές.

Πίσω στο σπίτι, η Epsy δεν θα φεύγει πια. Σε κάθε περίπτωση, η Wendy Syvret έχει κάθε πρόθεση να το αποτρέψει. Πρόκειται να επισκευάσει τον φράχτη της, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να περνάει αυτή τη φοβερή δοκιμασία.

« Είναι μια μικρή θαυματουργή γάτα », καταλήγει.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό