Σύριος Άνδρας Σώζει 200 Γάτες Εν Μέσω Πολέμου Και Συγκλονίζει Το Ίντερνετ

Σύριος Άνδρας Σώζει 200 Γάτες Εν Μέσω Πολέμου Και Συγκλονίζει Το Ίντερνετ

Γάτες: Η ιστορία του Άλαα Αλτζάλι από την Συρία έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο. Μας κάνει να ελπίζουμε πως υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον πλάνητη. Ο συγκεκριμένος άνδρας εν μέσω της φρίκης πολέμου στη Συρία από το 2012 αντί να επιλέξει να αποχωρήσει από την πόλη του για να σωθεί όπως πολλοί κάτοικοι της πόλης Αλέπι εκείνος επέλεξε κάτι πολύ διαφορετικό.

Έμεινε πίσω ώστε να φροντίσει όλα τα κατοικίδια αλλά και τα αδέσποτα ζώα με κίνδυνο της ζωής του. Χαρακτηριστικά μπορούμε να αναφέρουμε πως μέχρι σήμερα στο καταφύγιο που δημιούργησε έχει σώσει 200 γάτες.

Και τότε εμφανίστηκε ο Αλάα!

Ο Μοχάμεντ Αλάα Αλτζάλι όταν όλοι έφυγαν από την πόλη αποφάσισε να μείνει πίσω για να προφυλάξει τα αβοήθητα ζωάκια! Αρχικά ξεκίνησε να φροντίζει ένα γκρουπ από 20-30 γάτες, αλλά μέσα σε διάστημα μόλις ενός χρόνου αυτές είχαν γίνει … 170 (γάτες και σκύλοι)!

Για να τις προφυλάξει όλες αναγκάστηκε να ιδρύσει ένα καταφύγιο για γάτες που έγινε γνωστό ως ‘Il Gattaro d’Aleppo’ (ελληνιστί ‘Ο Γατάνθρωπος του Αλέπι’). Όπως καταλαβαίνετε καθώς έγινε γνωστή η ύπαρξη του καταφυγίου πολλοί άνθρωποι που άφηναν την πόλη έδιναν τα κατοικίδιά τους στον Άλαα, με αποτέλεσμα την έκρηξη του αριθμού των ζώων που φρόντιζε!

Ο Άλαα περιέγραψε μια συγκινητική στιγμή όπου ένα μικρό κορίτσι κλαίγοντας του εμπιστευόταν το μικρό γούνινο φίλο της μια και οι γονείς της αποφάσισαν ότι δεν μπορούν να το πάρουν μαζί τους. Το κορίτσι ικέτεψε τον Άλαα να της στέλνει φωτογραφίες της γάτας και ο Άλαα δεν της χάλασε χατήρι, στέλνοντάς της συχνά φωτογραφίες! Εκείνη του ζήτησε τότε να της υποσχεθεί ότι θα της επιστρέψει το γατάκι όταν η ίδια θα επέστρεφε στο Αλέπι! Και ο Άλαα δεν αρνήθηκε!

Παρόλο που όλοι του οι φίλοι έχουν αφήσει την χώρα ο Άλαα δεν νιώθει μόνος διότι οι γάτες έχουν γίνει οι φίλοι του! Ο Άλαα λέει: “Θα μείνω μαζί τους ό,τι και να συμβεί! Κάποιος που έχει έλεος στην καρδιά του για τους ανθρώπους έχει και για όλα τα ζωντανά πλάσματα”.

Τώρα ο Άλαα, ο γατάνθρωπος του Αλέπι, έχει σώσει εκτός από πάρα πολλά ζώα και πολλούς ανθρώπους και είναι ένας αληθινός ήρωας του Αλέπι! Ένα ωραίο παράδειγμα έμπνευσης και συμπόνοιας!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό