Συλλαμβάνεσαι Αν Βγάλεις Βόλτα Κατοικίδιο: Η Χώρα Που Θα Απαγορεύεται Να Έχεις Σκύλο Και Γάτα

Συλλαμβάνεσαι Αν Βγάλεις Βόλτα Κατοικίδιο: Η Χώρα Που Θα Απαγορεύεται Να Έχεις Σκύλο Και Γάτα

Σε ποια χώρα ισχύει αυτό πλέον – Ιδιοκτήτες κατοικιδίων δεν τολμούν να τα βγάλουν βόλτα γιατί θα τους συλλάβει η αστυνομία.

Ολα αυτά συμβαίνουν στην Τεχεράνη όπου οι Αρχές προχωρούν στην κατάσχεση κατοικιδίων ενώ συλλαμβάνουν ανθρώπους που τα βγάζουν βόλτα.

Πρόσφατα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι έγκλημα η βόλτα του σκύλου σε πάρκα της χώρας. Η συγκεκριμένη απαγόρευση αιτιολογήθηκε ως μέτρο «για την προστασία της ασφάλειας του κοινού». Την ίδια ώρα, το κοινοβούλιο της χώρας μπορεί σύντομα να εγκρίνει νομοσχέδιο, το οποίο θα απαγορεύει ευρέως την κατοχή κατοικίδιων!

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, για την κατοχή κατοικίδιων θα απαιτείται άδεια που θα εκδίδεται από ειδική επιτροπή. Επιπλέον, θα υπάρχει ελάχιστο πρόστιμο περίπου 800 δολαρίων «για την εισαγωγή, την αγορά, την πώληση, τη μεταφορά και τη διατήρηση» πλειάδας ζώων, συμπεριλαμβανομένων κατοικίδιων, όπως γάτες, χελώνες και κουνέλια.

Το Ιράν ήταν από τις πρώτες χώρες της Μέσης Ανατολής που ενέκριναν νόμο για την ευημερία των ζώων, το 1948. Η κυβέρνηση χρηματοδότησε το πρώτο ίδρυμα για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ζώων. Ακόμη και η βασιλική οικογένεια της χώρας είχε σκύλους ως κατοικίδια.

Όμως, η Ισλαμική Επανάσταση, που οδήγησε στην πτώση του σάχη Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί, άλλαξαν πολλές πτυχές της ζωής των Ιρανών και των κατοικίδιων τους. Στα μάτια του νέου καθεστώτος, οι σκύλοι έγιναν σύμβολο της «δυτικοποίησης» που ήθελαν να περιορίσουν.

Το νέο νομοσχέδιο δεν βάζει στο στόχαστρο μόνο τους σκύλους. Οι γάτες επίσης αναφέρονται στη λίστα των ζώων, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και… κροκόδειλους. Και αυτό παρότι από το Ιράν «κατάγονται» οι γάτες Περσίας, μία από τις πιο διάσημες ράτσες. «Μπορείτε να το πιστέψετε ότι οι γάτες Περσίας δεν είναι ασφαλείς στην πατρίδα τους; Αυτός ο νόμος δεν έχει καμία λογική», αναφέρει χαρακτηριστικά κτηνίατρος από την Τεχεράνη.

instanews.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό