Συγκινητικό: Εθελόντρια Τραγουδά Στη Φάλαινα Για Να Την Κρατήσει Στη Ζωή (vid)

Συγκινητικό: Εθελόντρια Τραγουδά Στη Φάλαινα Για Να Την Κρατήσει Στη Ζωή

Φάλαινα: Ολονύχτια προσπάθεια για τη διάσωσή της – Αρχικά έδειχνε να έχει ανταποκριθεί στην φαρμακευτική αγωγή αλλά τώρα βρίσκεται και πάλι στα ρηχά

Στην Σαλαμίνα εθεάθη σήμερα το πρωί η νεαρή φάλαινα που ξεβράστηκε χθες το πρωί στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου.

Ο ζιφιός που βγήκε στα ρηχά στην Βουλιαγμένη και στον Άλιμο τις προηγούμενες ημέρες, εντοπίστηκε εκ νέου στα ρηχά σε νησί στον Σαρωνικό, όπως αναφέρει το Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών, Αρίων.

Η φάλαινα δέχθηκε την ιατρική βοήθεια και τη φροντίδα ειδικών επιστημόνων και δυτών. Φαίνεται πως ο «Σωτήρης», όπως ονόμασαν τον νεαρό Ζιφιό, ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος άρχισε να ανταποκρίνεται στη θεραπεία και έτσι αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να οδηγηθεί σε βαθύτερη περιοχή από την ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ και τους δύτες καθώς έπλεε κανονικά. Ωστόσο λίγο νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκε και πάλι στα ρηχά της Σαλαμίνας. Εχει ειδοποιηθεί το Λιμενικό και οι κτηνίατροι που την παρακολουθούν.

Εθελόντρια τραγουδά στο ζιφιό για να κρατηθεί στη ζωή – Δείτε συγκινητικό βίντεο

Την ίδια ώρα ρίγη συγκίνησης προκαλεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει μια εθελόντρια από την Ομάδα της All For Blue organization να βρίσκεται δίπλα στο νεαρό ζιφιό, τον «Σωτήρη» – όπως τον ονόμασαν που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή- και να του τραγουδάει.

Ολονύχτια προσπάθεια για τη διάσωσή της

Στα βαθιά, οδηγήθηκε χθες βράδυ από διασώστες ο ζιφιός που είχε προσεγγίσει τις ακτές του Αλίμου. Το θαλάσσιο κήτος ανταποκρίθηκε στη φαρμακευτική αγωγή και έπλεε ικανοποιητικά.

Οι άνθρωποι, που έδωσαν αγώνα για να διασώσουν το θηλαστικό, του έδωσαν το συμβολικό όνομα «Σωτήρης».

Σκάφη του Λιμενικού και εθελοντές θα παρακολουθούν τις κινήσεις του και αν προσαράξει και πάλι, θα επέμβουν αμέσως.

Το συγκεκριμένο είδος προτιμά τα βαθιά νερά μέχρι και 3.000 μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κήτος έχει απομακρυνθεί από την ακτή, χωρίς να υπάρχει δίπλα του ανθρώπινη παρουσία – εθεάθη να πλέει στα νερά της Σαλαμίνας – και το γεγονός ότι προσπαθεί να κολυμπήσει στα βαθιά, σημαίνει ότι είναι καλά στην υγεία του.

Δεν φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο όσο χθες, δείχνει καλύτερα, δεν κάνει κυκλικές κινήσεις και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει. Μετά από ολονύχτια επιχείρηση για να σωθεί οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει.

Ο ναυτικός όμιλος Καλαμακίου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του λιμενικού σώματος και διέθεσε σκάφη της δύναμής του.

Πηγή: protothema.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό