Σκύλος βρίσκεται σε μια τσάντα με τα κουτάβια της και σώζονται από έναν άγγελο

Ήταν σε μια τσάντα, μαζί με τα νεογέννητα κουτάβια της. Ευτυχώς ο σκύλος και τα κουτάβια σώθηκαν.

Το βίντεο με τη διάσωση ενός σκύλου δημοσιεύτηκε στο Facebook και έχει ήδη λάβει περισσότερες από πέντε εκατομμύρια προβολές και έχει κοινοποιηθεί 140.000 φορές. Η Josiane Almeida, μια ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων που ζει στη Lagoa da Prata, στο κέντρο του Minas Gerais, βρήκε και έσωσε έναν σκύλο με κουτάβια. Είχαν πεταχτεί μέσα σε μια σακούλα, σαν να ήταν σκουπίδια.

Η Josiane έχει εργαστεί για οκτώ χρόνια ως προστάτης των ζώων και είπε στον τοπικό Τύπο ότι αυτή ήταν «μία από τις χειρότερες σκηνές κακοποίησης που έχω δει ποτέ». Ο σκύλος και τέσσερα κουτάβια βρέθηκαν σε δρόμο στην ύπαιθρο της πόλης.

Τα ζώα έμειναν σε μια κλειστή σακούλα, χωρίς σχεδόν αερισμό, σε μια έρημη περιοχή στα περίχωρα της Lagoa da Prata. Η πρόθεση του ανθρώπου αυτού του εγκλήματος ήταν σίγουρα να προκαλέσει το θάνατο του σκύλου και των κουταβιών, αλλά ευτυχώς ένας κάτοικος εντόπισε ήχους και ανέφερε το περιστατικό.

Πέρα από το ότι παγιδεύτηκαν στην τσάντα, τα ζώα ήταν δεμένα, με σαφή πρόθεση να εμποδίσουν τις κινήσεις των σκύλων και να προκαλέσουν επώδυνο και αργό θάνατο. Αυτή η υπόθεση στο Minas Gerais είναι ένα αληθινό επεισόδιο βασανιστηρίων, που επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ασκούνταν εναντίον ανυπεράσπιστων όντων.

Τις εικόνες κατέγραψε η ίδια η Josiane και δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα. Επικοινώνησε μαζί της ένας κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε κραυγές στο δάσος κοντά στο σπίτι. Η ακτιβίστρια πήρε το αυτοκίνητο και μαζί με τον σύζυγό της πήγε αμέσως στο σημείο και βρήκε τη μητέρα και τα κουτάβια.

Στο άνοιγμα του βίντεο, η Josiane προειδοποιεί: «Αν δεν έχεις τη δύναμη, μην το δεις». Το σκυλί, που φαινόταν άρρωστο, το έδεσαν με τέσσερα κουτάβια και το πέταξαν στη μέση του πουθενά. Τα μικρά ήταν ζαλισμένα και εξασθενημένα, πιθανώς λόγω δυσκολίας στην αναπνοή.

Όταν η Josiane συνάντησε τη σκηνή, ο σκύλος αρχικά έδειξε φόβο – τίποτα πιο φυσικό, σε μια τόσο οδυνηρή κατάσταση. Γρήγορα, ωστόσο, η μικρή μητέρα συνειδητοποίησε ότι ο υπερασπιστής ήταν εκεί για να βοηθήσει – και κατέληξε να συνεργαστεί για την απελευθέρωση των κουταβιών.

Ένα από τα μικρά κατάφερε να απελευθερωθεί, αλλά δεν άφησε την τσάντα στην οποία ήταν παγιδευμένα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και κινδύνευαν σοβαρά να πεθάνουν. Ο σύζυγος της Josiane χρησιμοποίησε ψαλίδι για να ξεμπλέξει τα άλλα σκυλιά.

Τα ζώα ήταν πεινασμένα και αφυδατωμένα. Η διασωθείσα σκυλίτσα αιμορραγούσε πολύ, λόγω των συνθηκών στις οποίες «πετάχτηκε». Σταθερή στις πεποιθήσεις της, η Josiane προσθέτει: «Τι αμαρτία! Τι κακό! Τι δειλία! Αλλά ο Θεός θα τον τιμωρήσει, είμαι σίγουρη!».

Μέρες αργότερα, η προστάτιδα των ζώων, η οποία διατηρεί περισσότερα από 50 σκυλιά στο σπίτι της, εν αναμονή της υιοθεσίας, ενημέρωσε επίσης στο Facebook ότι ο σκύλος και τα κουτάβια παραπέμφθηκαν σε κτηνιατρική κλινική.

Ο σκύλος διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών. Ο όγκος πρέπει να έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γεγονός που εξηγεί την αιμορραγία – οι ειδικοί δυσκολεύτηκαν να σταματήσουν την αιμορραγία. Ευτυχώς, το ζώο έχει ήδη περάσει από την πρώτη συνεδρία χημειοθεραπείας.

Η αρχική θεραπεία ελήφθη δωρεάν από τον ακτιβιστή, ο οποίος αργότερα οργάνωσε ένα ψηφιακό crowdfunding για τη συνέχεια της θεραπείας. Τα κουτάβια άρχισαν να λαμβάνουν ειδική φόρμουλα, αφού η μητέρα δεν ήταν σε θέση να τα θηλάσει.

Το έγκλημα

Όλα τα ζώα που πήρε από την τσάντα που βρήκε στο δρόμο η Josiane επέζησαν από την κακομεταχείριση που υπέστησαν. Αξίζει να θυμηθούμε ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία της Ελλάδας, η αμέλεια και η κακομεταχείριση κατοικίδιων, οικόσιτων και άγριων ζώων συνιστά έγκλημα, η ποινή του οποίου είναι φυλάκιση, εκτός από πρόστιμο και απαγόρευση διατήρησης κατοικίδιων ζώων.

Τα ακόλουθα θεωρούνται κατάχρηση:

διατήρηση ζώων σε ακατάλληλα και βρώμικα μέρη·
κρατώντας τα ζώα αλυσοδεμένα ή αναγκαστικά να ζουν σε πολύ μικρά περιβάλλοντα·
έλλειψη νερού και τροφής·
επιθέσεις, τραυματισμοί ή ακρωτηριασμοί·
εγκατάλειψη
έκθεση σε επικείμενους κινδύνους·
εξερεύνηση σε μάχες .

Όποιος είναι μάρτυρας οποιουδήποτε είδους κακοποίησης ζώων μπορεί να καταγγείλει το έγκλημα στην αστυνομία.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό