Σκύλος βρίσκει ένα σπίτι για πάντα μετά από 17 γύρους χημειοθεραπείας

Η όμορφη ιστορία του Έρικ, του σκύλου Τσιουάουα που ανάρρωσε από τον καρκίνο και υιοθετήθηκε μετά από 17 χημειολογικούς κύκλους.

Δεκαεπτά χημειοθεραπείες. Αυτό το τρίχρονο αδέσποτο Τσιουάουα πάλεψε σαν λιοντάρι για να νικήσει τον καρκίνο και εκτός από το ότι κέρδισε αυτή την απίστευτη μάχη για τη ζωή, βρήκε και μια ιδιαίτερη οικογένεια έτοιμη να τον υποδεχτεί και να του αλλάξει τη ζωή για πάντα.

Ο Έρικ έφτασε στο San Diego Humane Society τον περασμένο Ιούλιο καλυμμένος με τσιμπούρια, με τραυματισμένα πόδια και σοβαρή μορφή ερλιχίωσης. Όμως οι αιματολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν ένα ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα: το σάρκωμα του Sticker, ένας μεταδοτικός αφροδίσιος όγκος, μια νεοπλασματική μορφή τυπική για σκύλους με άγνωστη ακόμη αιτιολογία.

Η κατάστασή του ήταν σοβαρή: ο Έρικ χρειαζόταν επειγόντως θεραπεία, η οποία χάρη στο καταφύγιο που βρήκε στο Bahde Center for Shelter Medicine στο Σαν Ντιέγκο. Ο σκύλος ξεκίνησε αμέσως χημειοθεραπεία και χρειάστηκε να κάνει 17 κύκλους σε 4 μήνες, μια εντατική θεραπεία που, ευτυχώς, του έσωσε τη ζωή. Σήμερα ο όγκος βρίσκεται σε ύφεση και έχει επίσης αναρρώσει από τις άλλες παθολογίες που είχε. Η υγεία του είναι ακόμα κακή, έχει πρηστεί από τα φάρμακα, αλλά σύντομα θα επανέλθει σε φόρμα.

«Όλοι όσοι έχουν φροντίσει τον Έρικ είναι ενθουσιασμένοι που βλέπουν ότι αυτό το ανθεκτικό κουτάβι είναι τώρα απαλλαγμένο από καρκίνο», μοιράστηκε στο Facebook η Ανθρωπιστική Εταιρεία του Σαν Ντιέγκο, ανακοινώνοντας την ανάρρωσή του πρώτα και αμέσως μετά την υιοθεσία του. Μια επιλογή καρδιάς, που θα επιτρέψει σε αυτό το θαρραλέο σκυλάκι να ζήσει επιτέλους την άνετη ζωή που πάντα ονειρευόταν, απαλλαγμένος από τον πόνο και τις κακουχίες που γνώριζε τα τελευταία χρόνια.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό