Σκύλος Βλέπει 220 Σκυλιά Να Υιοθετούνται Και Εκείνον Να Μην Τον Θέλει Κανένας

Σκύλος Βλέπει 220 Σκυλιά Να Υιοθετούνται Και Εκείνον Να Μην Τον Θέλει Κανένας

Η ιστορία του Μπομπ θα σας συγκινήσει.. Παρακολούθησε καρτερικά πάνω από 220 σκυλιά να υιοθετούνται περιμένοντας μια οικογένεια για 2 χρόνια…

Τον Απρίλιο του 2019, ένας τρυφερός και πιστός σκύλος βρέθηκε να ζει στους δρόμους. Διασώθηκε από μια ομάδα από το RSPCA (Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη της Βαναυσότητας προς τα Ζώα). Μεταφέρθηκε στην περιοχή Southwater στο Δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας.

Στο καταφύγιο, τη μεγαλύτερη οργάνωση προστασίας των ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ιδρύθηκε το 1824, ο σκύλος έμεινε για δύο χρόνια, στα οποία έγινε μάρτυρας της άφιξης και της αναχώρησης εκατοντάδων ζώων: ενώ περίμενε τη σειρά του, είδε 221 σκύλους να υιοθετούν .

Η RSPCA διασώζει, περιθάλπει και φροντίζει για την υιοθεσία περισσότερων από 200 σκύλων και γατών κάθε χρόνο και δεν περίμεναν ότι η μετεγκατάσταση αυτού του σκύλου, που ονομάζεται Bob, θα ήταν τόσο δύσκολη και επίπονη. Η εύρεση της τέλειας οικογένειας ήταν μια επική περιπέτεια.

Η ιστορία του Μπομπ

Ο σκύλος εγκαταλείφθηκε στους δρόμους και, από τις αρχές του 2019, υπήρξαν καταγγελίες από κατοίκους κατά του ζώου, το οποίο φαινόταν επιθετικό και βίαιο, παρά το γεγονός ότι, λόγω των χαρακτηριστικών του, δεν φαίνεται να είναι ακόμη ενήλικο. .

Ο Μπομπ συνελήφθη στο Southwater και οι εθελοντές του RSPCA σύντομα συνειδητοποίησαν ότι χρειαζόταν εκπαίδευση. Για να βρει μια νέα οικογένεια, ο σκύλος θα έπρεπε να είναι πιο υπάκουος και παιχνιδιάρης, αλλά ήταν ντροπαλός και φοβισμένος.

Η διαδικασία επανεκπαίδευσης του Μπομπ, ωστόσο, κράτησε περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι εκπαιδευτές. Ο σκύλος πέρασε 776 μεγάλες μέρες στο καταφύγιο, βλέποντας άλλα ζώα να πηγαινοέρχονται, να γίνετε μάρτυρας χαρούμενων ιστοριών, ενώ η δική του παρέμενε λυπημένη.

Σιγά σιγά, ο Μπομπ άρχισε να γίνεται πιο φιλικός και πιο σίγουρος. Μετά την εγκατάλειψη και τους πολλούς κινδύνους που βίωσε στους δρόμους, ο σκύλος άρχισε να εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Έμαθε τις βασικές εντολές, άρχισε να δέχεται στοργή και άρχισε να αναζητά οικειοθελώς τη συντροφιά των φυλάκων.

Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε περίπου δέκα μήνες. Έτσι, όταν ο Μπομπ ήδη αποκάλυψε τις ιδιότητες που αναμένονται από έναν σκύλο συντροφιάς – κοινωνικότητα, πίστη, διάθεση για παιχνίδι κ.λπ. – Η νέα πανδημία του κορωνοϊού έλαβε χώρα.

Η Βρετανία έχει λάβει δημόσια μέτρα για την καταπολέμηση της νέας μολυσματικής νόσου, συμπεριλαμβανομένων των lockdown και της πλήρους απαγόρευσης των εκδηλώσεων. Το RSPCA ανέστειλε τις προσωπικές επισκέψεις κατά την πιο κρίσιμη φάση του Covid-19 και οι υιοθεσίες μειώθηκαν στο μισό: το 2020, λιγότεροι από εκατό σκύλοι μετεγκαταστάθηκαν από την οντότητα.

Ο Μπομπ ακόμα δεν τράβηξε την προσοχή. Ήταν αντικείμενο ειδικών αναρτήσεων από το καταφύγιο, που τον περιέγραφαν ως «ένα υπέροχο παιδί με εξαιρετικό χαρακτήρα». Ο Jacob Cowing, διευθυντής του RSPCA, είπε ότι η ομάδα «πέρασε πολύ χρόνο δουλεύοντας με τον Bob σχετικά με τη συμπεριφορά, βοηθώντας τον να προετοιμαστεί για ένα νέο σπίτι».

Αλλά ο Μπομπ συνέχισε να υποφέρει, χωρίς επιλογές για υιοθεσία. Ο σκύλος είναι πίτμπουλ, μια ράτσα που θεωρείται επιθετική, βίαιη και δόλια (πρέπει να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πίτμπουλ είναι καλοί σκύλοι: είναι εξαιρετικοί σύντροφοι, ακόμη και για παιδιά.

Εκτός από πίτμπουλ, ο Μπομπ έχει και μαύρο τρίχωμα. Στην Αγγλία υπάρχει ο θρύλος του «μαύρου σκύλου», ενός φαντάσματος που εμφανίζεται τις θυελλώδεις νύχτες, που αναφέρεται σε θρύλους σχεδόν σε κάθε πόλη της χώρας. Ένας κυνηγός του 17ου αιώνα λέγεται ότι πούλησε την ψυχή του στον Διάβολο. Όταν πέθανε, μια αγέλη μαύρα σκυλιά ήρθε να τον πάει στην κόλαση.

Εκτός από το ότι φοβόταν ότι ήταν πίτμπουλ, ο Μπομπ υπέφερε επίσης από τοπικές δεισιδαιμονίες. Στη Μεγάλη Βρετανία, λιγότερο από το 10% των σκύλων με αυτό το τρίχωμα υιοθετούνται μέσα στον πρώτο χρόνο έκθεσης, παρά το 40% σχεδόν των αδέσποτων σκύλων στη χώρα.

Η υιοθεσία

Ο Μπομπ δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί. Συνεχίζει να βλέπει τους συναδέλφους του να χαίρονται τις οικογένειες – και εξαφανίζονται λίγες μέρες αργότερα. Εν τω μεταξύ, το πίτμπουλ περνά τον περισσότερο χρόνο του κλεισμένος στα κλουβιά του καταφυγίου.

Με την εκπαίδευση, ο Μπομπ περπατάει ήδη με μια μακριά αλυσίδα – και ακούει τις εντολές να σταματήσει, να σταθεί στο πλάι, να καθίσει κ.λπ. Είναι έτοιμος να γίνει μέλος μιας αγαπημένης οικογένειας. Ο σκύλος προτιμά να τρέχει ελεύθερα, αλλά για αυτό χρειάζεται να υιοθετηθεί.

Ο διευθυντής του RSPCA αναφέρει, στη σελίδα του καταφυγίου στο Facebook , ότι «όταν τον γνωρίσαμε, ανακαλύψαμε ότι ο Μπομπ είναι η απόλυτη αγάπη. Είναι φιλικός και του αρέσει να παίζει. Μόλις αναπτύξει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, γίνεται σύντροφος και είναι ο πιο πιστός φίλος που μπορείς να βρεις».

Ο Μπομπ εξακολουθεί να περιμένει την ανταμοιβή επειδή είναι «καλός μαθητής» των εκπαιδευτών. Θέλει να υιοθετηθεί και το προσωπικό του καταφυγίου είναι πρόθυμο να βοηθήσει και να συμβουλέψει τη νέα οικογένεια κατά τη φάση προσαρμογής. Το να περάσεις δύο χρόνια σε ένα καταφύγιο είναι πολλά για έναν σκύλο, ειδικά για αυτόν, που θέλει απλώς να παίξει και να είναι χαρούμενος.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό