Σκύλος Οδηγός Προειδοποιεί Κωφό Κηδεμόνα Και Σώζει Άνδρα Παγιδευμένο Σε Βαθιά Τρύπα

Σκύλος Οδηγός Προειδοποιεί Κωφό Κηδεμόνα Και Σώζει Άνδρα Παγιδευμένο Σε Βαθιά Τρύπα

Ο Γιάννης είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που δυστυχώς πάσχει από κώφωση και αυτό έχει κάνει σίγουρα την καθημερινότητά του να μην είναι εύκολη με την βοήθεια όμως του Egdar, του σκύλου οδηγού η καθημερινότητα γίνεται πιο εύκολη..

Ευτυχώς, από το 2019 έχει προστεθεί ο Edgar, ένα τρυφερό μαύρο σκυλάκι που έχει εκπαιδευτεί ειδικά ως σκύλος-οδηγός για άτομα με κώφωση ή άλλες αναπηρίες διαφόρων ειδών. Ένας τέλειος σύντροφος για τον John, που πλέον δεν φεύγει πλέον από το σπίτι χωρίς τη συντροφιά αυτού του τετράποδου αγγέλου στο πλευρό του. Ένας πολύτιμος σύντροφος που αποδείχθηκε πολύ πιο θαρραλέος και προετοιμασμένος από ό,τι φαινόταν στην αρχή…

Καθώς έκανε μια βόλτα σε ένα πάρκο του Λονδίνου, ο Τζον παρατήρησε ότι ο Έντγκαρ συμπεριφερόταν αρκετά περίεργα και ταραγμένος . Σίγουρα δεν μπορούσε να ακούσει το γάβγισμα του μικρού σκύλου-οδηγού, αλλά ένιωσε ότι ο Έντγκαρ προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή του κωφού ιδιοκτήτη του. Το απίστευτο γεγονός αφηγήθηκε ο ίδιος ο Τζον στο Facebook , με τα εξής λόγια: «Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας βόλτας, μόλις περάσαμε από μια πεζογέφυρα που ήταν κλειστή για επισκευή όταν ο Έντγκαρ άρχισε να γαβγίζει. Έτρεξε προς το μέρος μου και μετά σταμάτησε, γύρισε και συνέχισε να γαβγίζει .. Δεν γύρισε κοντά μου όταν τον κάλεσα, οπότε τον ακολούθησα μέχρι τη γέφυρα και είδα έναν άντρα ξαπλωμένο στην άκρη του ρέματος κάτω από περίπου ένα πόδι βαθιάς, γλοιώδης λάσπης: δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Προσπάθησα να συνδέσω τον άνδρα στην άκρη του βρόχου του λουριού του σκύλου του Έντγκαρ και τον τράβηξα αργά προς τα πάνω. Αν ο Έντγκαρ δεν είχε χτυπήσει το ξυπνητήρι και δεν με έφερνε πίσω, θα είχα γυρίσει σπίτι χωρίς να ακούσω τίποτα. Ευτυχώς, ο άνδρας ήταν αβλαβής, αν και καλυμμένος με λάσπη , αλλά ήταν μια πολύ κρύα μέρα, οπότε ήταν παγωμένος».

Προφανώς, αν δεν ήταν η παρέμβαση του Έντγκαρ, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ άσχημα για εκείνον τον άνθρωπο που έπεσε σε αυτή τη βαθιά λίμνη, και γι’ αυτό ο ιδιοκτήτης του Τζον είναι ιδιαίτερα ενήμερος και ταυτόχρονα περήφανος: « Ο Έντγκαρ ήταν εξαιρετικός εκείνη την ημέρα και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτόν. Τώρα έχω ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας ότι ο Έντγκαρ αναγνωρίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξέρει πώς να ειδοποιεί τους ανθρώπους αν τη χρειαστώ. Σίγουρα έχει κάνει μια τέτοια διαφορά στη ζωή μου από τότε που μου εμπιστεύτηκαν ήδη πριν από δύο χρόνια , δεν θα ήξερα πώς να ζήσω χωρίς τον Έντγκαρ!».

Μια απίστευτη ιστορία διάσωσης που μας θυμίζει για άλλη μια φορά πόσο πολύ αυτοί οι τετράποδοι άγγελοι μπορεί να μην έχουν φτερά, αλλά σίγουρα θα ήταν ένας χειρότερος κόσμος χωρίς αυτά!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό