Σκύλος Μπαίνει Στην Εκκλησία Και Ο Ιερέας Κάνει Μαζί Του Την Λειτουργία!

Σκύλος Μπαίνει Στην Εκκλησία Και Ο Ιερέας Κάνει Μαζί Του Την Λειτουργία!

Σκύλος: Να και κάτι που δεν περιμέναμε να δούμε. Ένας ιερέας αντιμετώπισε πολύ διαφορετικά έναν γλυκύτατο σκυλάκο που μπήκε στην εκκλησία και έκανε μαζί του την λειτουργία.

Άλλωστε αξίζει να αναφέρουμε πως από τα αρχαία χρόνια, τα ζώα δεν είχαν πάντα θετική θέα σε χώρους λατρείας και συχνά εκδιώχθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση. Ίσως αυτό συμβαίνει διότι κάποιοι ιερείς δεν ανέχονται την εισβολή ενός ζώου που θεωρείται βρώμικο και αγγελιοφόρος διαταραχών σε ιερά και λειτουργικά πλαίσια.

Αλλά ευτυχώς, μερικοί από αυτούς θυμούνται κατά καιρούς ότι η ανοχή και η φιλοξενία είναι θεμελιώδεις αρετές του χριστιανικού θρησκευτικού μηνύματος, όπως και ο ιερέας που πρόκειται να σας πούμε.

Σύντομα, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Πρόκειται για έναν γέρο με Αλτσχάιμερ που τον έχασε λίγες ώρες νωρίτερα. Κανονικά, τα ζώα δεν επιτρέπονται στην εκκλησία, γιατί ακόμη και τα καλύτερα εκπαιδευμένα και καθαρότερα ζώα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και φοβίες, αλλά η αξιοπρέπεια και η ανθρωπότητα είναι δύο διαφορετικά ζητήματα.

Εκείνοι που πιστεύουν στην καλή θέληση του Θεού πρέπει να μετατρέψουν την ύπαρξή τους σε μια απτή εκδήλωση αυτής της αγάπης. Αυτό μεταφράζεται σε σεβασμό για κάθε πλάσμα, διότι ο εορτασμός της ζωής είναι μια ισχυρή απόδειξη πίστης, η οποία είναι πολύ πιο πολύτιμη από το να διατηρούμε ένα κτίριο με τέσσερα τείχη…

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό