Σκύλος Λαμβάνει Μόσχευμα Από Δέρμα Ψαριού

Σκύλος Λαμβάνει Μόσχευμα Από Δέρμα Ψαριού

Σκύλος: Χειρούργος παίρνει την απόφαση και σώζει τη ζωή βαριά τραυματισμένου καμένου σκύλου με μόσχευμα δέρματος ψαριού.

Ο Lenny έγινε κυριολεκτικά ανανεωμένος. Ο σκύλος, τον οποίο φρόντιζε η Εταιρεία για την Πρόληψη της Βαναυσότητας προς τα Ζώα της Κομητείας Γουέικ (SPCA) έλαβε μόσχευμα δέρματος ψαριού. Εγχείρηση τελευταίας ευκαιρίας.

Όταν ο Lenny βρέθηκε από μέλη του καταφυγίου SPCA της κομητείας Wake (Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ), η κατάστασή του ήταν ανησυχητική. Ο σκύλος είχε πυροβοληθεί στο ισχίο, απαιτώντας ακρωτηριασμό του δεξιού πίσω ποδιού.

Οι θεραπευτές ανακάλυψαν επίσης μια μεγάλη, ανησυχητική πληγή κρυμμένη κάτω από τη γούνα του. Ένα έγκαυμα στη δεξιά πλευρά του σώματός του, που τον έκανε να υποφέρει φρικτά… « Ελπίζαμε ότι με τοπική θεραπεία και αντιβιοτικά , θα επουλωθεί , εξήγησε η Δρ Τζένιφερ Μπλέντσο-Νιξ , αλλά μέσα σε 24 ώρες που ακολούθησαν την έναρξη της θεραπεία, η κατάσταση επιδεινώθηκε σημαντικά. »

Η ζωή του ζώου ήταν σαφώς σε κίνδυνο και « ο τραυματισμός ήταν πολύ μεγάλος για να χρησιμοποιήσει ο γιατρός το δέρμα του » για μεταμόσχευση, αναφέρει το WRAL σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 8 Μαρτίου 2022.

Στο δρόμο της ανάκαμψης

Όμως ο Δρ. Bledsoe-Nix δεν το έβαλε κάτω. Ο χειρουργός είχε μάθει για τη χρήση του δέρματος ψαριών για τη θεραπεία άγριων ζώων που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια. Έτσι έκανε μεταμόσχευση στον Λένι . Επίσης, σύμφωνα με το κανάλι WRAL , « το δέρμα κόπηκε για να ταιριάζει στην πληγή και τοποθετήθηκε απευθείας πάνω από την καμένη περιοχή ». Και η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία!

Επί του παρόντος, ο Λένι αναρρώνει σιγά σιγά. Για να αποφύγουν πιθανές μολύνσεις, οι θεραπευτές του αλλάζουν τακτικά τους επιδέσμους. « Αυτός ο σκύλος θα πρέπει να αναρρώσει πλήρως », είπε ο κτηνίατρος.

Μόλις θεραπευτεί, θα προσφερθεί για υιοθεσία. Έτσι, αφού ανανεωθεί, ο Lenny θα ξεκινήσει μια νέα ζωή σε ένα αξιοπρεπές σπίτι.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό