Σκύλος Κρεμιέται από το λουρί του όταν Πέφτει από Μπαλκόνι Ώσπου Ήρωες Πυροσβέστες Εμφανίζονται

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Γρανάδας αυτή την Τετάρτη έσωσαν ένα σκυλί που κρεμόταν από το λουρί του αφού έπεσε κάτω από ένα μπαλκόνι. Το ζώο ήταν μόνο του στο σπίτι, δεμένο με ένα μακρύ σκοινί που, όταν έφτασαν τα μέλη του σώματος, το έπνιγε αφού έπεσε από τον πρώτο όροφο. Δύο γείτονες, σκαρφαλωμένοι στο φράχτη του παραθύρου, κράτησαν το σκυλί για να μην πεθάνει μέχρι να έρθει βοήθεια για να το ξαναβάλουν στο μπαλκόνι.

Η παρέμβαση έγινε νωρίς το πρωί, γύρω στις 9:30, όταν το Νότιο Πάρκο Πυροσβεστών έλαβε την ειδοποίηση. «Δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα που λέει ότι ένας σκύλος κρέμεται με το λουρί του σε ένα μπαλκόνι στο ύψος του πρώτου ορόφου», λέει ο Χουάν Χεσούς Μπαρκέρο, πυροσβέστης υπεύθυνος για την επιχείρηση. Αυτός, μαζί με τους συναδέλφους του, εξοπλίστηκαν και πήγαν στο σημείο του συμβάντος, στην οποία συμμετείχαν ένα όχημα μεγάλου υψόμετρου και ένα όχημα διοίκησης, το οποίο προχώρησε για να αναλύσει την κατάσταση και να μελετήσει το σχέδιο δράσης . «Εκείνη τη στιγμή, εγώ, που είμαι ο αξιωματικός, μαζί με έναν πυροσβέστη , βλέπουμε δύο γυναίκες να κρατούν το ζώο από το πίσω μέρος. Ο σκύλος κάνει μια σειρά από φασαρίες. Υποστηρίζεται από ένα λουρί και μια αλυσίδα », αναφέρει ο Barquero.

Ο αστυνομικός ανέβηκε στα κάγκελα του μπαλκονιού για να αποτρέψει, μαζί με τους δύο γείτονες, το ζώο να πεθάνει με απαγχονισμό. Αυτές οι γυναίκες είναι πραγματικά που τον έσωσαν. Αν δεν ήταν αυτές, πιθανότατα τα χειρότερα θα είχαν συμβεί στον σκύλο», λέει ο Juan Jesús Barquero. Αφού τον βοήθησε να κατέβει, ο Σαντιάγο Μιλάν ανέβηκε στο παράθυρο για να ξαναβάλει το σκυλί στο μπαλκόνι.

Οι Πυροσβέστες ειδοποίησαν την Αστυνομία για πρόσβαση στο σπίτι και έλεγχο της κατάστασης μέσα. Μόλις έφτασαν εκεί, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο σκύλος έπεσε λόγω «ατυχήματος», κατά τη γνώμη του αξιωματικού που ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση. «Υπήρχε ένας καναπές και, πίσω του, το παράθυρο, το οποίο ήταν ανοιχτό. Το ζώο ανέβηκε στον καναπέ και, για οποιονδήποτε λόγο, έγειρε προς τα έξω και μετά γλίστρησε.

Τα μέλη της Πυροσβεστικής κατάφεραν επίσης να εξακριβώσουν ότι σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού υπήρχε ένας άλλος σκύλος. «Τα σκυλιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, είχαν την τροφή τους και το νερό τους, και επίσης έδειχναν πολύ καθαρά και με καλή συμπεριφορά. Το διαμέρισμα ήταν επίσης καθαρό και πολύ περιποιημένο», λέει ο Barquero, για να τονίσει ότι» η μόνη λεπτομέρεια ήταν ότι ο ιδιοκτήτης το είχε δεμένο μέσα στο σπίτι, στο σαλόνι, αλλά με μια πολύ μακριά αλυσίδα, μήκους τεσσάρων ή πέντε μέτρων.

Για το λόγο αυτό, το σώμα υποστηρίζει ότι «δεν πρόκειται για κακοποίηση ζώων». «Η Αστυνομία ζήτησε να μάθει ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες των σκύλων. Αν παρατηρούσαμε ότι κακομεταχειρίζονται, θα είχαμε ενεργήσει, αλλά δεν ήταν έτσι», λέει ο αξιωματικός.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό