Σκύλος-ήρωας σώζει αγοράκι από διαβητικό κώμα και συγκινεί το Διαδίκτυο

Διαβητικό κώμα: Η ιστορία αυτή με το αγοράκι και τον σκύλο φύλακα-άγγελό του κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Ο Πόπι όπως είναι το όνομα του τετράποδου φίλου μας σώζει το αγόρι από κώμα και οι φωτογραφίες λιώνουν το Διαδίκτυο.

Διαβητικό κώμα: Η πάθηση του μικρού

Όταν οι γονείς του μικρού Thomas French, που έπασχε από διαβήτη τύπου 1, του πήραν τις τιμές γλυκόζης στο αίμα, όλα έδειχναν καλά. Όμως ο σκύλος της οικογένειας, η Πόπι, κατάλαβε αμέσως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: ήταν ο σκύλος που σήμανε συναγερμό και έσωσε το παιδί από τον κίνδυνο κώματος.

Το επεισόδιο συνέβη στο South Ockendon (Ηνωμένο Βασίλειο) και χάρη στο τετράποδο, ένα Spring Spaniel εκπαιδευμένο για διαβητικούς, βοήθησε το επτάχρονο παιδί και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο.

«Το να έχει υπογλυκαιμικές κρίσεις δεν είναι ασυνήθιστο για τον Τόμας, ο οποίος παραμένει ασυμπτωματικός ακόμη και όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του πέφτουν επικίνδυνα», εξήγησε η μητέρα του μωρού, Τζένιφερ Γουίμπερλι. Για αυτόν τον λόγο έχουμε ένα διαβητικό σκυλί σε εγρήγορση, την Poppy μας, που μας προειδοποιεί όταν οι τιμές του αίματός της πέφτουν ή ανεβαίνουν πάρα πολύ και πρέπει να διορθωθούν». Και αυτό συνέβη και πρόσφατα, όταν το τετράποδο σκυλάκι επενέβη για να σώσει τον μικρό.

Διαβητικό κώμα: Η ηρωική διάσωση

Ο Τόμας μόλις είχε τελειώσει το δείπνο, όταν ο σκύλος έγινε «ανήσυχος»: «Ρίχτηκε στον καναπέ εναντίον του συζύγου μου Τζον, γαβγίζοντας και κυκλώνοντάς τον σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του», είπε η γυναίκα. Η Poppy, ένας σκύλος από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Hypo Hounds του Κεντ, εκπαιδεύεται να στηρίζει τους γονείς όταν πρόκειται να ελέγξουν τις τιμές αίματος του μωρού τους.

Γρήγορα λοιπόν έγινε σαφές ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν άρχισε να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο. «Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα ήταν καλά σύμφωνα με τις συσκευές, αλλά η Poppy ήξερε ότι δεν ήταν έτσι και συνέχισε να συμπεριφέρεται όπως δεν την έχουμε δει ποτέ», είπε η Whiberley. Στην πραγματικότητα, όταν έκαναν ξανά έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα του μωρού λίγο αργότερα, οι τιμές έπεφταν δραματικά και επικίνδυνα. Ούτε τα ζαχαρούχα ποτά δεν τον βοήθησαν και, στο μεταξύ, τα χείλη του είχαν γίνει μπλε. Έτσι ξεκίνησε η μεταφορά με ένα ασθενοφόρο. Στο νοσοκομείο, ο μικρός French νοσηλεύτηκε, αλλά αν δεν ήταν η Poppy, η ιστορία θα είχε τελειώσει με έναν πραγματικά τραγικό τρόπο: “Είμαι πεπεισμένος ότι έσωσε τον Thomas από ένα διαβητικό κώμα που θα έθετε τη ζωή του σε κίνδυνο”, είπε η μαμά.

Αφού σταθεροποιήθηκε, το μωρό επέστρεψε σπίτι και η Πόπι δεν σταμάτησε ποτέ να είναι δίπλα του: «Ήταν ξαπλωμένη δίπλα του όλη μέρα, νομίζω ότι ήταν στενοχωρημένη – είπε η Τζένιφερ Γουίμπερλι-. Ο δεσμός που μοιράζονται είναι πολύ ισχυρός».

Διαβητικό κώμα: Ο δεσμός του μικρού με το σκυλάκι

«Πιστεύω αληθινά ότι έσωσε τον Τόμας από το να πέσει σε ένα απειλητικό για τη ζωή διαβητικό κώμα».

Η ιδρυτής των Hypo Hounds, Jane Pearman, δήλωσε: «Τα σκυλιά μας μας εκπλήσσουν συνεχώς – παρόλο που γνωρίζουμε πόσο έξυπνα είναι… μερικές φορές φτάνουν εκεί πριν το κάνουν οι ιατρικές συσκευές».

Ο διαβήτης τύπου 1 είναι μια διαταραχή κατά την οποία το πάγκρεας αδυνατεί να παράγει ινσουλίνη. Χαρακτηρίζεται από μη ελεγχόμενα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μπορεί να ελεγχθεί με ένεση ινσουλίνης.

Τα άτομα με την πάθηση πρέπει να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους όλη την ημέρα.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό