Σκύλος Εγκλωβισμένος σε φλεγόμενο σπίτι,βλέπει τους πυροσβέστες να πλησιάζουν και η αντίδραση του ραγίζει καρδιές

Κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες και γείτονες για τη διάσωση ενός σκύλου που είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι των κηδεμόνων του, στο έλεος της φωτιάς. Για τους πυροσβέστες η επιβίωσή του δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από θαύμα.

Ένα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ με το όνομα Απόλλων επέζησε ως εκ θαύματος από τη φωτιά στο σπίτι της οικογένειάς του, ανέφερε το CBC την Κυριακή 21 Αυγούστου.

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 20 Αυγούστου στο Lower Debert της Νέας Σκωτίας (Ανατολικός Καναδάς), όταν η θερμοκρασία έφτασε τους 30°C εκείνη την ημέρα.

Ο σκύλος ήταν μόνος στο σπίτι. Οι ιδιοκτήτες του είχαν βγει έξω και ήταν οι γείτονες που είδαν τον καπνό να ανεβαίνει από το εν λόγω σπίτι και κάλεσαν σε βοήθεια.


Στο σημείο έφτασαν αμέσως μετά οι πυροσβέστες της Ταξιαρχίας Onslow Belmont . Το σπίτι ήταν ήδη κυριευμένο στις φλόγες. Ενώ κάποιοι εργάζονταν για να ελέγξουν τις φλόγες, άλλοι χτένιζαν το εσωτερικό αναζητώντας ζωές για εκκένωση. Ένας από αυτούς, ο Ντέρεκ Ρίτσαρντ , περνούσε από δωμάτιο σε δωμάτιο όταν, μπαίνοντας στην κουζίνα, είδε τον Απόλλωνα ξαπλωμένο στο πάτωμα.

« Σήκωσε το κεφάλι του και προσπάθησε να καθίσει », λέει ο πυροσβέστης. Ο τελευταίος το μετέφερε και στη συνέχεια το εμπιστεύτηκε σε συνάδελφό του, ο οποίος ανέλαβε να το βγάλει.

Ο Ντέρεκ Ρίτσαρντ συνέχισε την αναζήτησή του μέχρι να τελειώσει η παροχή οξυγόνου. Βγαίνοντας έξω και ενώ το σπίτι είχε καεί ολοσχερώς, είδε τους διασώστες και τους γείτονες να συνεργάζονται για να σώσουν το ζώο, το οποίο βρέχτηκε με νερό και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Είναι ένα θαύμα που αυτός ο σκύλος είναι ακόμα ζωντανός»
« Είναι θαύμα που αυτός ο σκύλος είναι ακόμα ζωντανός », είπε ο πυροσβέστης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο σκύλος φροντίστηκε εύκολα. Σαν να είχε παραιτηθεί στη μοίρα του πριν δει τη βοήθεια που δεν τολμούσε πια να ελπίζει.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό