Σκυλίτσα Υιοθετεί Πυγμαία Κατσίκα Και Την Φροντίζει Σαν Δικό Της Παιδί (Pics)

Σκυλίτσα Υιοθετεί Πυγμαία Κατσίκα Και Την Φροντίζει Σαν Δικό Της Παιδί (Pics)

H Shadow, ένα λευκό γερμανικό ποιμενικό, άφησε το μητρικό της ένστικτο να βγει στην επιφάνεια όταν συνάντησε αυτό το νεογέννητο κατσίκι. Από τότε έχει αφοσιωθεί στη φροντίδα της.

Η πατρική ή μητρική αίσθηση των ζώων μερικές φορές ξεπερνά τα δικά τους μικρά . Μπορούν να αναπτύξουν αυτή τη στοργή προς τα μωρά άλλων ειδών και μερικές φορές ακόμη και σε ανθρώπινες περιπτώσεις , για τις οποίες αφήνουν την προστατευτική τους πλευρά .

Αυτή είναι η περίπτωση ενός λευκού γερμανικού ποιμενικού ονόματι Shadow , ο οποίος υιοθέτησε ως δικό της κουτάβι ένα μωρό πυγμαίο κατσίκι . Αν και είναι τόσο περίεργο επεισόδιο , επειδή ένας σκύλος δεν αναμένεται να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο με ένα τόσο διαφορετικό είδος, για τον Shadow ήταν πολύ φυσικό .

Η Shadow είναι ένα λευκό (ή ελβετικό) γερμανικό ποιμενικό σκυλί , που ζει με τον κηδεμόνα της Robin Krumm, ειδικό στην εκτροφή της ράτσας. Ζώντας σε ένα ρείθρο, η Shadow είναι περισσότερο από συνηθισμένη στην παρουσία άλλων ζώων, αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να μαντέψει ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει μια κατσίκα.

Οι πυγμαίοι κατσίκες είχαν σχετικά επιτυχία στις ΗΠΑ. Είναι απόγονοι αφρικανικών μίνι κατσικιών, που έχουν υιοθετηθεί ως κατοικίδια. Έχουν μέγιστο ύψος 50 cm .

Ο σκύλος πλησίασε τον πυγμαίο τράγο όταν ήταν ακόμη νεογέννητο. Ορφανός, ο μικρός χρειαζόταν μια νοσοκόμα. Η υιοθέτηση κουταβιών του ίδιου είδους είναι αρκετά συνηθισμένη, αλλά πολλά σκυλιά έχουν γίνει είδηση ​​για την υιοθέτηση ζώων άλλων ειδών.

Εκτός από τα γατάκια που κάνουν babysitting, που είναι σχετικά συνηθισμένο (όπως και το αντίστροφο), τα θηλυκά σκυλιά έχουν ήδη γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και ιστοσελίδες για τη φροντίδα των skunks, των χοιριδίων και ακόμη και ορισμένων οικόσιτων πτηνών, όπως οι χήνες και οι πάπιες. Μερικές από αυτές τις μητέρες παράγουν ακόμη και γάλα για να ταΐσουν τα μωρά τους.

Η υιοθεσία

Η Σκιά βρήκε το κατσικάκι και σύντομα θέλησε να φροντίσει το μικρό. Φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι το μωρό χρειαζόταν μητρική στοργή και ζεστασιά. Στα πρώτα λεπτά, ο γερμανικός ποιμενικός φύλαξε την πυγμαία κατσίκα κοντά στην κοιλιά της, για να την προστατεύσει και να την υποστηρίξει.

Η μητέρα της μικρής κατσίκας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γέννα. Για όσους μαγεύτηκαν από τη μινιατούρα κατσίκας, αξίζει να θυμίσουμε ότι τα ζώα της ράτσας είναι αχονδροπλαστικά (εμφανίζουν ίχνη νανισμού) και μπορεί να είναι φορείς άλλων ασθενειών, όπως η καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Ο Κραμ πήρε τη Σκιά και το κουτάβι για να δει ποια θα ήταν η αντίδραση του σκύλου. Παρά το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει πολλές δεξιότητες, οι βοσκοί αναπτύχθηκαν αρχικά για να φροντίζουν μεσαίου μεγέθους ζώα (ιδιαίτερα πρόβατα και κατσίκες).

Έμενε να δούμε αν ο Shadow θα δεχόταν να «ποιμάνει» τη μικροσκοπική κατσίκα που πραγματικά χρειαζόταν επείγουσα φροντίδα. Οι ιδιοκτήτες έψαχναν για παρασκευάσματα με βάση το κατσικίσιο γάλα, αλλά έπρεπε να βρεθεί κάποιος που θα προστατεύει το νεογέννητο ανά πάσα στιγμή.

Η αντίδραση του Γερμανικού Ποιμενικού ήταν ουσιαστικά ακαριαία. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Krumm, ο σκύλος «έμοιαζε με μια νεοπροσλαμβανόμενη νοσοκόμα, που πηδούσε αμέσως στη δράση για να βοηθήσει τους ασθενείς».

Ο σκύλος δεν έβγαζε γάλα. Έτσι ο Κραμ άρχισε να την ταΐζει κάθε δύο ώρες με μπουκάλια. Ακόμα και εκείνες τις στιγμές, όμως, ο Shadow δεν αφήνει το πλευρό της υιοθετημένης κόρης του. Φαίνεται ανήσυχη και λίγο στενοχωρημένη όταν ο ιδιοκτήτης παίρνει την κατσίκα – είναι πιθανό να μην εμπιστεύεται πλήρως τις δεξιότητες της Krumm στη φροντίδα των παιδιών.

Τον υπόλοιπο χρόνο, η Shadow είναι υπεύθυνη για την κατσίκα. Ως καλή μητέρα, γλείφει ολόκληρο το σώμα του κουταβιού πολλές φορές την ημέρα, είναι πάντα μαζί του και κοιμάται με το μωρό δίπλα της, σχεδόν κρυμμένο στο χοντρό, μεταξένιο τρίχωμα που χαρακτηρίζει τους Γερμανούς Ποιμενικούς.

Το κατσικάκι δεν έχει πάρει όνομα: λέγεται απλώς «Gaat» ή «Pigmmy». Η ιδέα είναι να βρεθεί μια οικογένεια που θα την δεχτεί όταν το μωρό απογαλακτιστεί, και γι’ αυτό ο Κραμ δεν θέλει να δημιουργήσει πολύ βαθιά δεσμούς.

Η Shadow έχει ήδη περάσει από μερικές εγκυμοσύνες, είχε μερικές δεκάδες κουτάβια, τα φρόντισε όλα και, όταν μεγάλωσαν αρκετά ώστε να «πήραν τον κόσμο», είδε τα μικρά να μεταφέρονται σε νέες οικογένειες.

Δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί πόσο επηρεάζει συναισθηματικά αυτό έναν σκύλο. Δεν μπορεί να είναι εύκολο να λέμε αντίο στα κουτάβια όλη την ώρα. Από την άλλη πλευρά, αυτό αποκαλύπτει μια ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα για προσφορά. Σκιά ότι τα κουτάβια – συμπεριλαμβανομένης της κατσίκας – είναι καλά, υγιή και χαρούμενα. Μακριά ή κοντά, δεν φαίνεται να έχει τόση σημασία για εκείνη.

Παρόλο που είναι πειθήνιος και πολύ ευγενικός, η Shadow δεν χάνει τα αμυντικά χαρακτηριστικά που κάνουν τόσους πολλούς κηδεμόνες να επιλέξουν τον αγώνα που αναπτύχθηκε στην Αλσατία-Λωρραίνη πριν από σχεδόν 200 χρόνια. Ο σκύλος υπερασπίζεται την οικογένεια όταν παρατηρεί την παρουσία άλλων σκύλων και είναι επίσης πολύ προσεκτικός όταν πλησιάζουν οι γάτες. Προφανώς έκανε εξαίρεση για το κατσικάκι.

Η σκιά είναι ένα παράδειγμα πίστης, αφοσίωσης και που σίγουρα πρέπει να γιορτάζεται. Ο καλύτερος φόρος τιμής σε αυτόν τον γερμανικό ποιμενικό, ωστόσο, είναι αναμφίβολα η μίμηση αυτών των χειρονομιών, διευρύνοντας την αλληλεγγύη. Μπορούμε να προσπαθήσουμε, ξεκινώντας με το να βοηθήσουμε το δικό μας είδος, που χρειάζεται καταφύγιο και φιλία.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό