Σκυλάκος Ήταν Δεμένος Με Αλυσίδα Για 10 Χρόνια Στη Σύρο Επέζησε Και Βρήκε Νέο Σπίτι

Σκυλάκος Ήταν Δεμένος Με Αλυσίδα Για 10 Χρόνια Στη Σύρο Επέζησε Και Βρήκε Νέο Σπίτι

Γέρασε δεμένος με αλυσίδα πάνω από 10 χρόνια στη Σύρο – Βρήκε νέο σπίτι και μια οικογένεια έστω και τώρα – Η ιστορία του 14χρονου Ρόμπεν θα σας συγκινήσει..

Μαθαίνοντας την ιστορία του μικρόσωμου, μόλις 7 κιλά, σκυλάκου Ρόμπεν, από τους ανθρώπους του Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου θέλαμε να τη μοιραστούμε μαζί σας. Γιατί δεν είναι μια απλή υιοθεσία, όπως λέγαμε πιο πάνω. Κρύβει ένα άσχημο παρελθόν και ένα μεγάλο αγώνα από την πλευρά των εθελοντών.

Ο 14τραχρονος Ρόμπεν έζησε πάνω από 10 χρόνια δεμένος με αλυσίδα σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες. Ένα μικρό πλασματάκι δεμένο με αλυσίδα. Είναι πραγματικά τραγικό. Οι κηδεμόνες του είχαν πολύ σοβαρά θέματα υγείας και αναγκάστηκαν να τον έχουν μόνιμα σε αλυσίδα. Κάποια στιγμή ζήτησαν τη βοήθεια των εθελοντών γιατί δεν μπορούσαν να τον φροντίσουν.

Ο Ρόμπεν, μην έχοντας αλλού να πάει, μεταφέρθηκε στο καταφύγιο. Η αλήθεια είναι ότι ένα σκυλάκι σε αυτήν την ηλικία δύσκολα υιοθετείται. Δυστυχώς ακόμα στην Ελλάδα τα μεγάλα, τα ανάπηρα, τα μαύρα δεν είναι και τόσο υιοθετήσιμα. Αλλάζει όμως ο κόσμος σιγά σιγά.

Οι εθελοντές δεν ξέχασαν τον Ρόμπεν και έκαναν προσπάθειες να του βρουν σπίτι. Ηλικιωμένο μικρόσωμο ζωάκι σε καταφύγιο. Ε, του άξιζε να βρει ένα σπίτι. Να περάσει όσα χρόνια του μένουν σε ωραίο περιβάλλον, να ζήσει λίγο τη ζωή.

Κάποια κυρία ενδιαφέρθηκε για αυτόν. Και τελικά αποφάσισε και τον υιοθέτησε. Μεγάλη χαρά για τους ανθρώπους του καταφυγίου. Όμως η χαρά δεν κράτησε πολύ γιατί δυστυχώς η υιοθεσία αυτή δεν πήγε καλά. Και ο Ρόμπεν επιστρέφει στο καταφύγιο. Παρουσίασε και προστάτη και χειρουργήθηκε. Ξεκίνησε και πάλι η προσπάθεια υιοθεσίας του. Και αυτή τη φορά στάθηκε πραγματικά τυχερός.

Μια άλλη κυρία, η Τέσσυ, θέλησε να ανοίξει το σπίτι της για αυτόν. Και να του δώσει ό,τι στερήθηκε μέχρι τότε. Αγάπη, στοργή, χαρά, αγκαλιές, παιχνίδια.

Εδώ λοιπόν και μερικούς μήνες ο Ρόμπεν ζει σε ένα υπέροχο περιβάλλον. Ευτυχισμένος, απολαμβάνει τις βόλτες του με ανθρώπους που πραγματικά τον αγαπούν.
Εμείς ευχόμαστε να ζήσει όσα περισσότερα χρόνια γίνεται.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό