Σκυλάκια επισκέφτηκαν τις μέρες των γιορτών νοσοκομείο για να κάνουν παρέα με άρρωστα παιδιά

Οι γιορτές για κάποιους ανθρώπους είναι δύσκολες. Δεν είναι όλες οι οικογένειες μαζί ως είθισται. Κάποιοι βρίσκονται σε ταξίδι, κάποιοι εργάζονται. Κάποιοι όμως μπορεί και να είναι άρρωστοι σε ένα νοσοκομείο. Αυτό είναι το πιο σκληρό.

Και ακόμα πιο σκληρό είναι να είναι παιδάκια αυτές τις γιορτινές μέρες στο νοσοκομείο. Εκεί είναι που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα, περισσότερη αγάπη και περισσότερη χαρά. Οι γονείς τους είναι δίπλα τους. Ίσως και κάποιοι φίλοι τους. Αλλά δεν παύει να βρίσκονται σε έναν παγερό και άσχημο χώρο όπως είναι ένα νοσοκομείο.

Ένα παιδικό νοσοκομείο στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών αποφάσισε τις γιορτινές μέρες που πέρασαν να κάνει μια πράξη αγάπης στα σοβαρά άρρωστα παιδιά που βρίσκονται εκεί. Στο εξωτερικό είναι κάτι που γίνεται, όχι μόνο στα νοσοκομεία, αλλά και σε οίκους ευγηρίας, σε ορφανοτροφεία και σε άλλους χώρους.

Αποφάσισε να φέρει 4 διαφορετικούς επισκέπτες ώστε να τους κάνουν παρέα. Έτσι άνοιξαν κάποια από αυτές τις μέρες οι πόρτες και εμφανίστηκαν 4 σκυλάκια γκόλντεν ριτρίβερ! Η Έλσα, ο Πίντο, ο Πλούτωνας και ο Μπέιλι. Μαζί με τους κηδεμόνες τους, οι οποίοι έκαναν βόλτες στο νοσοκομείο με ασορτί χριστουγεννιάτικες πιτζάμες. Τα σκυλιά αυτά είναι ειδικά εκπαιδευμένα και λέγονται σκύλοι θεραπείας.

Μόλις τα είδαν τα παιδάκια έκαναν σαν τρελά από τη χαρά τους. Το χαμόγελό τους, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι ό,τι καλύτερο.

Τα ζώα πήγαν στα κρεβάτια τους και αφέθηκαν στα χάδια και τις αγκαλιές των παιδιών. Τα δε παιδιά χαλάρωσαν και ένιωσαν ευτυχισμένα. Ξέφυγαν για λίγο από την καθημερινότητάς τους στο νοσοκομείο και από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν.

Οι σκύλοι θεραπείας παρέχουν υποστήριξη σε όσους μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παραμονή στο νοσοκομείο, τη νέα διάγνωση ή κάποια ιατρική διαδικασία.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό