Σκυλάκι προσπάθησε να θηλάσει τα κουτάβια της παρά τη σπασμένη σπονδυλική στήλη της.

Η Ντόρα βρέθηκε στην άκρη μιας εθνικής οδού. Όλα δείχνουν ότι ο τραυματισμός της προκλήθηκε από το χτύπημα ενός οχήματος, αλλά το ένστικτο της μητέρας ήταν ακόμα ενεργό.

Λένε ότι στον κόσμο, δεν υπάρχει τίποτα τόσο δυνατό όσο η αγάπη μιας μητέρας. Δεν μιλάμε μόνο για ανθρώπους, όπου οι περιπτώσεις μητέρων που έχουν ανυψώσει φορτηγά ή έχουν εκτελέσει άλλες σχεδόν υπεράνθρωπες πράξεις για τη διάσωση των μικρών τους, αλλά αυτό συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο. Εάν αυτό συνδυάζεται με τη ανοχή στον πόνο, βρίσκουμε την ιστορία μιας μητέρας που ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες, στη δέσμευσή της να ταΐσει και να φροντίζει τα κουτάβια της.

Πρόκειται για τη Ντόρα, ένα μητρικό σκυλί που διασώθηκε από την πλευρά μιας εθνικής οδού στο Μεξικό.

Μία ακόμη από τις εμπνευσμένες ιστορίες του The Dodo, η ιστορία της Ντόρας ξεκίνησε όταν οι άνθρωποι που περνούσαν από τον σημείο έθεσαν τον συναγερμό για ένα σκυλί που φαινόταν τραυματισμένο. Όταν οι διασώστες πήγαν εκεί για να την βοηθήσουν, παρατήρησαν ότι ο σκύλος δεν ήταν μόνος: υπήρχαν κουτάβια μαζί της, ακόμη στη φάση της γαλουχίας. Ήταν αδύναμη, αλλά φαινόταν ικανή να αντισταθεί.

Όλα οφείλονταν στη μητέρα τους και στο ακλόνητο μαχητικό της πνεύμα.

Όχι μόνο ο σκύλος πολεμούσε ενάντια στην εγκατάλειψη, την πείνα και την δίψα, αλλά και ενάντια σε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό: η σπονδυλική της στήλη είχε κάταγμα. Οι διασώστες παρατήρησαν πώς ο σκύλος αγωνίστηκε με έντονο πόνο, για να παραμείνει σε μια θέση όπου τα κουτάβια της θα μπορούσαν να συνεχίσουν να τρέφονται και να μεγαλώνουν. Βοηθώντας και φροντίζοντας την, κατάφεραν να φέρουν τα κουτάβια τους στο στάδιο όπου μπορούσαν να τρώνε μόνα τους, οπότε βρήκαν νέα σπίτια όπου μπορούσαν να τα φροντίσουν.

Αφού τα κατάφεραν με την υιοθέτηση των κουταβιών της, οι διασώστες επικεντρώθηκαν στην Ντόρα. Επικεντρώθηκαν στη σπονδυλική της στήλη, καθώς και στα κινητικά της όργανα: το χτύπημα, που πιθανώς προκλήθηκε από αυτοκίνητο, προκάλεσε σοβαρές νευρολογικές βλάβες.

Ο σκύλος κατάφερε να επανακτήσει τη χρήση των κάτω άκρων της, αλλά ήταν απίθανο να μπορεί να περπατήσει κανονικά ξανά. Αυτό που έκαναν γι ‘αυτήν ήταν να την εξοπλίσουν με θεραπευτικούς τροχούς. Δεδομένου ότι είχε ήδη ξεπεράσει τον υπερβολικό πόνο για να ταΐσει τη κουτάβια της, η εκμάθηση να περπατάει με αυτούς τους τροχούς ήταν σχεδόν εύκολη για τη Ντόρα, την μαχήτρια.

Μια νέα ζωή την περιμένει, μακριά από εκείνες τις δραματικές στιγμές, στις οποίες πίστευε ότι εναπόκειται σε αυτήν να επιλέξει μεταξύ της ζωής της ή της ζωής των κουταβιών της. Χάρη στην ανθρώπινη παρέμβαση, κατάφερε να επιλέξει και τα δύο.

Πηγή: pet-sitting.gr

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό