Σκυλάκι Πέρασε 2 Μέρες Στο Πεζοδρόμιο. Το Έδεσαν Και Το Εγκατέλειψαν Άρρωστο Στη Μέση Ενός Δρόμου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τον εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες του, όπου δύο μέρες αργότερα ένας νεαρός διασώστης τον πήρε από το δρόμο και τον πήγε στον κτηνίατρο. Έπασχε από ψώρα, πυρετό και αφυδάτωση, από την οποία αναρρώνει σήμερα σε καταφύγιο.

Τα σκυλάκια πρέπει να τα αγαπούν, όχι μόνο όταν είναι υγιή και κουτάβια, αλλά να τα αγαπούν όταν είναι άρρωστα ή ηλικιωμένα. Τότε φαίνεται η αληθινή ανησυχία των ιδιοκτητών για τα κατοικίδια ζώα τους, που θυσιάζουν χρόνο, ακόμα και χρήματα, για να τα βοηθήσουν να γίνουν καλύτερα. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν αυτή την έννοια και αποφασίζουν να τους εγκαταλείψουν όταν τους δημιουργούν προβλήματα.

Καταθλιπτικός, καλά κουλουριασμένος στο πεζοδρόμιο, ακόμα και με φαγητό και νερό κοντά , είναι σαν να το εγκατέλειψε ο ιδιοκτήτης, αφού ήταν άρρωστος.

Άφησαν το σκυλάκι καλά τυλιγμένο σε ένα λευκό σεντόνι, με ένα γαλάζιο σχοινί δεμένο στο μπροστινό μέρος ενός παλιού σπιτιού σε πολυσύχναστο δρόμο.

Αν και η σκηνή ήταν συγκινητική, το σκυλάκι ήταν δεμένο για δύο μέρες στο ίδιο σημείο όπου το εγκατέλειψαν, ώσπου, χάρη στα κοινωνικά δίκτυα, έφτασε στο σημείο ο νεαρός Έντγκαρ Ορτέγκα, ο οποίος μαζεύει εγκαταλελειμμένα ζώα καθημερινά και έγινε δεκτός από τη Βίλμα. Ο Ροντρίγκες, ο υπεύθυνος του πάρκινγκ, φρόντιζε τον σκύλο.

Ο Μπόμπι, το όνομα που του έδωσε η γυναίκα που τον περιέθαλψε, μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο της Νότιας Αμερικής και αντιμετωπίστηκε ως επείγουσα ανάγκη. Έφτασε πυρετώδης και αφυδατωμένος, με αναιμία και ψώρα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του.

«Είναι απάνθρωπο το πώς τον άφησαν. Το πιο λυπηρό όμως είναι ότι πέρασαν πολλοί και το είδαν. Ξέρω ότι δεν είναι υποχρέωση κανενός να τον πάρει, αλλά δεν μπορείς να είσαι τόσο αδιάφορος », είπε ο Édgar, ο οποίος είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για 90 διασωθέντα σκυλιά στο καταφύγιο Angelitos de Édgar, το οποίο ταΐζει και φροντίζει με τη βοήθεια από εταιρείες αλληλεγγύης, ομάδες και άτομα με καλή καρδιά.

Ο Μπόμπι, περίπου τριών ετών, πρέπει να επιστρέψει στον κτηνίατρο τη Δευτέρα για περαιτέρω εξετάσεις και για να συνεχίσει την ανάρρωσή του. Αυτή τη στιγμή το ζωάκι μένει σε ένα ξύλινο σπιτάκι όπου δεν θα κάνει ξανά κρύο, περιμένοντας όλοι να το υιοθετήσουν.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό