Σκυλάκι χρησιμοποιήθηκε για αναπαραγωγή εγκαταλείφθηκε ως σκουπίδι – Εζησε το τελευταίο μέρος της ζωής της ως βασίλισσα.

Η Βικτώρια έζησε τη ζωή της με έναν μόνο σκοπό: να είναι μια μηχανή δημιουργίας. Ένα φτωχό σκυλάκι που ο μοναδικός σκοπός του ήταν να κάνει κουτάβια. Κι όταν δεν μπορούσε, την εγκατέλειψαν σαν σκουπίδι.

Ζούσε σε μια φάρμα αναπαραγωγής στα περίχωρα του Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια. Δεν ήξερε πώς ήταν να σε αγαπούν. Μάλιστα, τραυματίστηκε σοβαρά πολλές φορές, μεταξύ των οποίων και στο ένα μάτι από άλλο σκύλο που της προκάλεσε μόνιμα τραύματα. Ένα χλοοκοπτικό τραυμάτισε και το πόδι της. Δεν έλαβε καμία κτηνιατρική φροντίδα, γεγονός που επιδείνωσε τα τραύματά της. Η ζωή της ήταν πραγματικά οδυνηρή.

Όταν η Βικτώρια έκλεισε τα 10, καθώς ήταν πολύ μεγάλη για να έχει άλλα κουτάβια, το άτομο που διοικούσε τη φάρμα την εγκατέλειψε σαν σκουπίδι. Τι καρδιά θα είχε για να μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Ευτυχώς, ένας σύλλογος διάσωσης ζώων που ονομάζεται “Finding Shelter Animal Rescue” άκουσε για τη Victoria και ο Herbert, ο συνιδρυτής του, πήγε να τη σώσει επειγόντως.

Όταν ο Χέρμπερτ έφτασε στο αγρόκτημα, η Βικτώρια τρομοκρατήθηκε και έκλαιγε ασταμάτητα. Ο άκαρδος αγρότης δεν ήθελε ο διασώστης να πατήσει στη γη του και έτσι εγκατέλειψε τη Βικτώρια κλεισμένη σε ένα κλουβί στην άκρη της ιδιοκτησίας του!

Η Βικτώρια ήταν ασφαλής τώρα, αλλά η κατάστασή της ήταν σοβαρή. Είχε μολυνθεί από ψύλλους, μετά βίας μπορούσε να κινηθεί και οι άνθρωποι την τρόμαζαν. Αν κάποιος την πλησίαζε, άρχιζε να τρέμει από φόβο και να γρυλίζει ενστικτωδώς. Το καημένο το σκυλί χρειαζόταν πολλή βοήθεια.

Η Βικτώρια πήγε τελικά σε κτηνίατρο και, με την κατάλληλη θεραπεία, μετά από μια δεκαετία, ανέκτησε την ικανότητά της να περπατά. Η Βικτώρια είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι οι άνθρωποι γύρω της νοιάζονταν για εκείνη και δεν ήθελαν να την πληγώσουν με κανέναν τρόπο. Άρχισε να τους εμπιστεύεται και η άποψή της για τον κόσμο γύρω της άλλαξε εντελώς.

Στη συνέχεια, δυστυχώς, η Βικτώρια άρχισε να εμφανίζει σημάδια μιας ασθένειας που ονομάζεται «Εκφυλιστική Μυελοπάθεια του Σκύλου». Μετά από όλα όσα έχει αντέξει στο παρελθόν και την πρόσφατη αλλαγή – η Βικτόρια έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής. Οι διασώστες ένιωσαν ότι τα πάντα κατέρρεαν γύρω τους.

Αφού έμαθαν τα καταστροφικά νέα, ο Χέρμπερτ και η σύζυγός του αποφάσισαν να κάνουν για εκείνη ό,τι θα της έφερνε μια σταγόνα ευτυχίας: να της δώσουν τη ζωή που δεν είχε ποτέ. Ξεκίνησαν μια καμπάνια που ονομάζεται «V for Victoria», μια λίστα με όλα όσα πίστευαν ότι θα έκαναν πιο όμορφες τις υπόλοιπες μέρες, όπως η αγορά του πρώτου της παιχνιδιού, μια επίσκεψη από τον Άγιο Βασίλη!

Η λίστα της Βικτώριας περιελάβανε επίσης την πρόσκληση σε μια ραδιοφωνική εκπομπή και να γίνει επίτιμος αξιωματικός του K-9!

Το καλύτερο μέρος της λίστας; Μια τοπική πυροσβεστική άκουσε για τη Βικτώρια και ήθελε να κάνει κάτι ξεχωριστό για αυτό το σκυλάκι ηρωίδα. Σχεδίασαν μια παρέλαση μόνο για εκείνη! Όλη η κοινότητα μαζεύτηκε για να της δείξει πόσο πολύ την αγαπούν.

Η Βικτώρια ενθουσιάστηκε! Χαμογέλασε μέχρι τέλους. Το σκυλί που χρησιμοποιήθηκε και στη συνέχεια πετάχτηκε ως σκουπίδι ήξερε τελικά πώς έμοιαζε η αγάπη. Η ζωή της είχε πάντα νόημα, αλλά στο τέλος ήξερε τι σήμαινε πραγματικά.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό