Σέρρες: Βρέθηκε σκυλάκι σε ερημική περιοχή, μούσκεμα από τη βροχή, σε άθλια κατάσταση, χωρίς να μπορεί να περπατήσει

Οι εθελοντές, όπως γνωρίζουμε, ή θα έπρεπε να γνωρίζουμε, δεν έχουν ούτε μία μέρα ρεπό. Δεν έχουν Κυριακές, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιές. Είναι πάντα εκεί, έτοιμοι, ακόμα και αν δεν μπορούν, να πάνε να σώσουν ένα ζώο που που βρίσκεται σε ανάγκη. Και όταν πραγματικά δεν μπορούν εκείνη τη στιγμή, θα βοηθήσουν ώστε να βρεθεί μια λύση.

Αφορμή για αυτό που γράφουμε είναι ένα περιστατικό που δημοσιοποίησε στη σελίδα της στο Facebook η ομάδα Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, το οποίο έχει να κάνει με ένα σκυλάκι που βρέθηκε σε μεγάλη ανάγκη σε ερημική περιοχή στο δρόμο προς το χωριό Μητρούσι Σερρών.

Οι φωτογραφίες που στάλθηκαν στους εθελοντές έδειχναν ένα ζώο, σε άθλια κατάσταση, πεσμένο κάτω, παγωμένο, μέσα στη βροχή, ανήμπορο να περπατήσει.

Ξεκίνησαν οι εκκλήσεις για βοήθεια. Να βρεθεί ένας χώρος για να πάει προσωρινά ώστε να μεταφερθεί την επόμενη μέρα στον κτηνίατρο. Να μη μείνει δηλαδή εκεί.

Για άλλη μια φορά, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του Συλλόγου, οι ίδιοι γνωστοί-άγνωστοι εθελοντές έτρεξαν να το βοηθήσουν. Η Γιώτα και ο Δημήτρης πήγαν εκεί, το βρήκαν σχεδόν ετοιμοθάνατο, και το μετέφεραν κάπου ώστε να περάσει τη νύχτα, σε ασφαλές μέρος.

Η ενημέρωση που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ότι το σκυλάκι είναι πολύ άρρωστο και δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει την πορεία της υγείας του. Τα ούλα του είναι άσπρα, η εικόνα του άσχημη και άγνωστο το πόσο καιρό έχει να φάει. Οι εθελοντές θα το μεταφέρουν στον κτηνίατρο, τη Δευτέρα, και θα προσπαθήσουν να το βοηθήσουν. Μακάρι να ζήσει.

Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν βοήθεια από όλους μας. Θα χρειαστούν όμως χρήματα για τη νοσηλεία, για τα φάρμακα. Στη συνέχεια φιλοξενία και τέλος υιοθεσία. Αν φυσικά πάνε όλα καλά.

Η σελίδα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ είναι: Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ

Εκεί θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πορεία του ζώου και τι θα χρειαστεί:

Για όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν το έργο τους:

✅Παραθέτουμε τα στοιχεία λογαριασμού ΕΤΕ-PayPal.

Λογαριασμός: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – Όνομα: Φιλοζωϊκός Όμιλος Σερρών

Ο αριθμός τραπέζης είναι 766/203957-56

ΙΒΑΝ GR0201107660000076620395756 ΚΩΔ .SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Paypal: gr.filozoikosserron@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό