Σέρρες: Ο Νίνο, Το Κατσικάκι, Βρέθηκε Το Φεβρουάριο Νεογέννητος Πεταμένος Και Παγωμένος Μέσα Σε Φρεάτιο: Δείτε Τον Σήμερα

Τη διάθεση μας έφτιαξαν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, οι οποίοι μας έδειξαν φωτογραφίες από τη νέα ζωή του Νίνο, ενός κατσικιού που η ιστορία του μας συγκίνησε όλους καθώς έζησε τις πρώτες μέρες της ζωούλας του την απανθρωπιά και τη βαρβαρότητα του ανθρώπου. Όπως αμέτρητα άλλα ζώα άλλωστε.

Ο Νίνο βρέθηκε νεογέννητος το Φεβρουάριο του 2022 πεταμένος και παγωμένος μέσα σε ένα φρεάτιο στην περιοχή Σιγής στις Σέρρες. Δίπλα του ήταν ένα χωράφι. Εκεί ήταν πεταμένο άλλο ένα νεογέννητο κατσικάκι, το οποίο δεν είχε τις αισθήσεις του και δυστυχώς δεν κατάφερε να ζήσει.

Τα άτυχα ζώα εντόπισε ο σκύλος ενός εθελοντή, του Κώστα, στη βόλτα τους. Εθελοντές του ΦΟΣ και μέλη της οργάνωσης Vet in Action πήγαν στο σημείο και τα πήραν για να πάνε στο γιατρό. Ο Νίνο τα κατάφερε ενώ το άλλο το κατσικάκι, όπως είπαμε, όχι.

Οι άνθρωποι του ΦΟΣ και της Vet in Action τον φρόντισαν, τον αγάπησαν πολύ και έκαναν τα πάντα για να του βρουν κάποια οικογένεια ώστε να υιοθετηθεί. Αλλά δεν βρέθηκε.

Οι ίδιοι αναφέρουν:

«Μετά από πολλές προσπάθειες να βρούμε την κατάλληλη οικογένεια για το μικρούλη, ο οποίος μεγαλώνοντας μαζί μας, από τότε που γεννήθηκε επί της ουσίας, έγινε το πιο ανθρωποκεντρικό κατσικάκι του κόσμου, καταλάβαμε ότι δεν θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος σε όποια φάρμα και αν πήγαινε, εφόσον δε βρέθηκε οικογένεια να τον πάρει κοντά της, ώστε να ζει καθημερινά με την ανθρώπινη επαφή και φροντίδα που τόσο έχει ανάγκη!

Έτσι, μετά από πολύ κόπο και αγώνα να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για αυτό το σκοπό, του ετοιμάσαμε ένα χώρο μέσα στο κέντρο διάσωσης, όμορφα διαμορφωμένο για τις ανάγκες του, έτσι ώστε να έχει την ησυχία του, αλλά και να ζει μαζί μας για να είναι ευτυχισμένος.

Του φτιάξαμε λοιπόν το δικό του ξύλινο σπιτάκι, άνετο και ειδικά τροποποιημένο για την καθημερινότητά του, το φαγητό και το νερό του και του βάλαμε και μερικά επίπεδα στον εξωτερικό χώρο με κούνια ώστε να σκαρφαλώνει που τόσο αρέσει σε όλα τα κατσικάκια. Ώστε να μπορεί να απασχολείται και να παίζει!

Επίσης κατασκευάσαμε ταΐστρα φαγητού και δοχεία νερού εξωτερικού χώρου για τώρα το καλοκαίρι που έχει ανάγκη περισσότερη να είναι έξω!

Κάθε μέρα αυτή την εποχή το πρόγραμμα του Νίνου έχει βοσκή, οπότε περνάει αρκετές ώρες έτσι και μετά, όταν τελειώνουμε τις υπόλοιπες εργασίες, πίνουμε πάντα ένα καφέ όλοι μαζί γιατί του αρέσει πολύ ! ❤️»

Και καταλήγουν:

«Δεν ξέρουμε ποιοι άνθρωποι και με ποιο κριτήριο στο παρελθόν αποφάσισαν ότι ο Νίνο και ο κάθε Νίνο δεν μπορεί να είναι κατοικίδιο ζώο, εμείς όμως αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Νίνο ακολουθεί στη βόλτα καλύτερα από έναν εκπαιδευμένο σκύλο, αν και αυτός είναι μόλις 5 μηνών. Και ότι ξέρει το πρόγραμμά του, το ωράριο του και τη ρουτίνα της κάθε μέρας καλύτερα από τον καθένα μας!

Νιώθουμε καλύτερα από όλα τα άλλα ζώα πόσο μας αγαπά και του λείπουμε και αρχίζει τα μπεεε όταν δε μας βλέπει στην ώρα που ξέρει ότι θα έρθουμε. Και μας περιμένει στην πόρτα ο καημένος για να μας δει, ότι δεν τον κουνάει ρούπι από δίπλα μας όταν καθόμαστε όλοι και κάνουμε διάλειμμα στην πέργκολα. Και επίσης έχει βλέπουμε το χιούμορ του, πόσο πανέξυπνος είναι και πως σπάει πλάκα μαζί μας αλλά και με τους φίλους που έρχονται να τον δουν και να τον γνωρίσουν!
Αυτά πραγματικά είχαμε την ανάγκη να τα μοιραστούμε μαζί σας σήμερα, γιατί για τον Νίνο μπορούμε να γράφουμε σελίδες ολόκληρες! Διότι η αγάπη του Νίνο και η αγάπη κάθε τέτοιου άδολου πλάσματος είναι αγάπη μιας ολόκληρης ζωής!

Όποιος νιώθει αυτή τη μοναδική αγάπη και θέλει να βοηθήσει το έργο μας για το Νίνο και για όλα τα πλάσματα που φροντίζουμε στο κέντρο διάσωσης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Η εθελοντική εργασία δεν είναι ποτέ αρκετή και είναι πάντα πολύτιμη!» Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ Facebook
Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς ως Petpet.news είναι ένα τεράστιο μπράβο όχι μόνο για τον Νίνο αλλά και για όσα κάνετε καθημερινά.

Για αυτό όποιος μπορεί και με όποιον τρόπο ας βοηθήσει την ομάδα αυτή. Ας κάνει πρώτα ένα κλικ στη σελίδα της να δει το μεγάλο αγώνα και το τεράστιο έργο της. Και φυσικά τις αμέτρητες διασώσεις ζώων, όχι μόνο σκύλων και γάτων.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό