Σέρρες: Εθελοντές Έσωσαν 5 Κουτάβια Τα Οποία Εγκατλείφθηκαν Μέσα Στην Ερημιά Μέσα Στην Παγωνιά

Σέρρες: Εθελοντές Έσωσαν 5 Κουτάβια Τα Οποία Εγκατλείφθηκαν Μέσα Στην Ερημιά Μέσα Στην Παγωνιά

Σέρρες: Πώς μπορείς να λέγεσαι άνθρωπος και να συμπεριφέρεσαι έτσι απέναντι σε αθώες ψυχές; Δεν θα το καταλάβουμε ποτέ.. Δεν το χωράει το μυαλό μας.. Δυστυχώς οι εθελοντές κατάφεραν να σώσουν μόνο τα 5 από 8 κουτάβια που εγκαταλείφθηκαν μέσα στη παγωνιά. Δυστυχώς τα άλλα τρία δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Βλέποντας και ζώντας καθημερινά τα περιστατικά αυτά, ανακαλύπτουμε πόσο άρρωστη μπορεί να είναι η ψυχή ενός ανθρώπου. Πόσο κενός μπορεί να είναι μέσα του, χωρίς ίχνος ανθρωπιάς. Αυτό όμως που μας τρομάζει περισσότερο είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που προκαλούν τόσο πόνο στα ζώα ζουν δίπλα μας. Υπάρχουν ανάμεσά μας.

Ο λόγος για ένα τέτοιο θλιβερό περιστατικό, το οποίο αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ.

Αυτές τις μέρες, μια ανάσα πριν από τα Χριστούγεννα, κάποιος εγκατέλειψε μωρά κουταβάκια στη μέση του πουθενά, στο χωματόδρομο για Ορεινή Σερρών, δίπλα στο ρέμα. Τα μωράκια είδε τυχαία ο Σταύρος Α., διερχόμενος από εκεί με το αυτοκίνητό του.

Πέντε μωράκια παγωμένα από το κρύο και δίπλα στα άλλα 3 νεκρά αδερφάκια τους. Ο άνθρωπος αυτός δεν είχε τίποτε μαζί του και το μόνο που έκανε ήταν να τα πάρει από εκεί, όπου κανένας δεν θα μπορούσε να τα βρει, και να τα μεταφέρει στο φυλάκιο του Δασαρχείου, πάνω στον κεντρικό δρόμο. Στη συνέχεια έφυγε με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο για Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα τηλεφώνησε για να ενημερώσει το αρμόδιο τμήμα του δήμου Σερρών αλλά δυστυχώς η απάντηση της υπαλλήλου ήταν ότι δεν γίνονται περισυλλογές αυτό το διάστημα.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές του ΦΟΣ, άνθρωπος είχε ήδη φύγει πια χιλιόμετρα μακριά, αλλά, έχοντας το μυαλό του στα ετοιμοθάνατα από την πείνα και το κρύο κουτάβια, επικοινώνησε μαζί τους.

Οι εθελοντές άκουσαν την απίστευτη ιστορία του και δεν γινόταν να μείνουν αδρανείς. Δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να μην κάνουν τίποτα. Τα μωράκια ήταν δύο μέρες μέσα στο κρύο, χωρίς φαγητό και νερό. Και ποιος ξέρει πόσες μέρες πριν, μέχρι να βρεθούν.

Έτσι πήγαν αμέσως στο σημείο. Τα βρήκαν κουρνιασμένα το ένα πάνω στο άλλο μέσα στο χαρτόκουτο να περιμένουν…Ποιος ξέρει τι άραγε; Τα πήραν αμέσως από το κρύο, τους έβαλαν μπόλικο φαγητό και νερό και έκαναν μια φωλίτσα μέσα στο ξύλινο σπιτάκι του Δασαρχείου ώστε να αντέξουν το βράδυ. Την επόμενη μέρα ενημέρωσαν εκ νέου τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γ. Ταΐρη, ώστε να μεταφερθούν άμεσα στο χώρο της υπηρεσίας του.

Εκείνος λοιπόν τους είπε ότι εκτός από τη μη δυνατότητα περισυλλογής, δεν υπάρχει ούτε κτηνίατρος αυτές τις ημέρες στο κυνοκομείο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν τα μωρά στο χώρο του κυνοκομείου χωρίς τον απαραίτητο κτηνιατρικό έλεγχο, εμβόλια, κτλ. Πρόβλημα.

Και συνέβη αυτό που συμβαίνει σχεδόν πάντα. Οι άνθρωποι του ΦΟΣ αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να αναλάβουν εκείνοι αυτή την εκκρεμότητα. Έτσι τα μωράκια μεταφέρθηκαν με δικά τους έξοδα σε κτηνιατρείο και έγιναν όλα τα απαραίτητα. Στη συνέχεια τα κουταβάκια μπόρεσαν να πάνε στο χώρο του δημοτικού κυνοκομείου!

Οι ίδιοι αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Άλλη μια απίθανη ιστορία διάσωσης πήρε το δρόμο της λοιπόν μετά από εγρήγορση των εθελοντών και κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων, έστω και έτσι. Οπότε δεν μπορούμε να μην είμαστε ευτυχείς που τα μωράκια δεν πέθαναν μόνα τους αβοήθητα στο βουνό αλλά τους δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία!!

Όσοι θέλετε να ολοκληρώσετε τώρα αυτό το happy end προσφέροντας μια όμορφη οικογένεια σ’ αυτά τα αθώα πλάσματα, ξέρετε πού θα τα βρείτε!

Ανοίξτε την καρδιά σας, μέρες που είναι, αυτές οι μικρές ψυχούλες έχουν ανάγκη την αγάπη μας!”

Εμείς θα πούμε ξανά αυτό που λέμε σε κάθε διάσωση. Ότι χωρίς τους εθελοντές κανένα ζώο δεν θα μπορούσε να σωθεί. Για αυτό τους βοηθάμε ώστε να μπορούν να σώζουν ζώα.

Οι άνθρωποι του Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ κάνουν σπουδαίο έργο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό