Ρέθυμνο, Κρήτη: Εθελοντές έβαλαν σπιτάκια με φαγητό και νερό για τα αδέσποτα

Δύο σταθμούς σίτισης-σπιτάκια με φαγητό και νερό- των αδέσποτων ζώων τοποθέτησαν, όπως διαβάζουμε σε ανάρτηση του εθελοντή Tasos Michaloglou, εθελοντές σε δύο σημεία της πόλης του Ρεθύμνου.

Τα σπιτάκια αυτά με φαγητό και νερό είναι για να μπορούν τα αδεσποτάκια να βρίσκουν κάτι να φάνε. Η καραντίνα, όπως ξέρουμε, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για αυτά, καθώς τα μαγαζιά παραμένουν να είναι κλειστά. Τα ζώα αυτές τις μέρες έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη μας.

Στα σπιτάκια αυτά αναγράφεται, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το λογότυπο του “Νοιάζομαι” Νοιάζομαι Eθελοντική Φιλοζωική Ομάδα Ρεθύμνου, για να έχει μία “επισημότητα”, που ίσως αποτρέψει κάποιους να το πειράξουν.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του εθελοντή:

“Στο κουτί αναγράφεται ο λόγος που υπάρχουν εκεί, όπως και ένα λογότυπο του “Νοιάζομαι”, για να έχει μία “επισημότητα”, που ίσως αποτρέψει κάποιους να το πειράξουν.

Είναι σημαντικό αυτοί οι σταθμοί να βρίσκονται κάπου διακριτικά και όσοι περνάμε να ανανεώνουμε την τροφή και το νερό. Να τους φροντίζουμε από τυχόν σκουπίδια. Έτσι θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε μία μεγαλύτερη “διάρκεια ζωής”.

Για αρχή έχουμε τοποθετήσει 2 τέτοιους σταθμούς σίτισης. Ο ένας βρίσκεται την πλατεία 4 Μαρτύρων, χωμένος σε κάποιο παρτέρι. Και ο άλλος βρίσκεται στην πλατεία Προσκόπων, πίσω από το μνημείο.

Επειδή είμαστε αρκετοί που κάνουμε βόλτες στην πόλη για να φροντίσουμε τα αδέσποτα, πιστεύω είναι καλή ιδέα να το κάνουμε λίγο πιο οργανωμένα, ενώνοντας τις δυνάμεις μας. Εννοείται πως εφόσον βάλαμε αυτούς τους σταθμούς, τους έχουμε υπό την ευθύνη μας, αλλά αν περνάτε από εκεί και ταΐζετε, μπορείτε κι εσείς να τους φροντίζετε κατά βούληση!

Ίσως και άλλοι να έχουν κάνει κάτι αντίστοιχο. Θα ήταν ωραίο και χρήσιμο να ανεβάσετε στα σχόλια και να μας πείτε πού βρίσκονται ώστε να βοηθήσουν στη φροντίδα τους και άλλοι εθελοντές ή να εμπνευστούν για τη δική τους γειτονιά”.

Πηγή: petpet.news

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό