Ραγίζει καρδιές η ιστορία της χαράς που Βρήκε τη σκυλίτσα που της είχαν κλέψει 8 χρόνια μετά

ια απίστευτη όμως αληθινή ιστορία με πρωταγωνίστρια μια σκυλίτσα που ήταν 8 χρόνια χαμένη μας λένε οι άνθρωποι της κτηνιατρικής κλινικής Κτηνιατρική Κλινική Παρασύρη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μια ιστορία που ίσως έχει τύχει να ακούσουμε ότι συνέβη σε κάποια άλλη χώρα και δεν την πιστέψαμε. Και όμως στην περίπτωση της Κίρας (έτσι λένε τη σκυλίτσα) είναι πέρα για πέρα αληθινή. Ο τίτλος της ιστορίας θα μπορούσε να είναι «Μια απίστευτη αλλά πέρα για πέρα αληθινή επανένωση μετά από 8 χρόνια».

Η Χαρά είχε την αγαπημένη της σκυλίτσα, την Κίρα, στην αυλή της, στο σπίτι της στην Κρήτη. Ήμαστε πριν από 8 χρόνια πίσω. Τη μέρα που γεννούσε την κόρη της κάποιοι μπήκαν στο σπίτι της και της έκλεψαν την Κίρα, το μαύρο πινσεράκι που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες.

Επιστρέφοντας στο σπίτι με τη νεογέννητη κόρη της, η Κίρα έλειπε. Η Χαρά κατάλαβε ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Όσο και αν έψαξε, δεν κατάφερε να την εντοπίσει. Το ζώο είχε χαθεί από προσώπου γης.

Η μοίρα όμως παίζει διάφορα παιχνίδια που δεν τα υπολογίζουμε. Πριν από λίγες μέρες, 8 χρόνια μετά, ένας κύριος πηγαίνει με 2 σκυλάκια στην κλινική Παρασύρη, στο Ηράκλειο Κρήτης. Ζητάει να τα αφήσει για να τους βρουν σπίτι. Στο κτηνιατρείο του λένε ότι θα αναζητήσουν κηδεμόνες και μόλις βρουν, θα επικοινωνήσουν μαζί του.

Όμως εκείνος έχει αποφασίσει να τα ξεφορτωθεί άμεσα. Και πηγαίνει και τα εγκαταλείπει στο σπίτι μιας φιλόζωης κυρίας. Η κυρία αυτή έψαξε για τσιπάκι απευθυνόμενη στο κτηνιατρείο. Και ναι, υπήρχε τσιπάκι στο ένα από τα δύο σκυλάκια, καταχωρημένο στο παλιό σύστημα, με ανενεργό τηλέφωνο. Οι άνθρωποι του κτηνιατρείου βλέπουν το όνομα της Χαράς. Την εντοπίζουν μέσω Facebook. Την ειδοποιούν και εκείνη, απίστευτα συγκινημένη και σοκαρισμένη, πηγαίνει. Δεν πιστεύει στα μάτια της. Οχτώ ολόκληρα χρόνια μετά, βρίσκει και πάλι την αγαπημένη της σκυλίτσα, την όμορφη Κίρα.

Το δεύτερο σκυλάκι, το καφέ, δεν είχε τσιπάκι. Η Χαρά δεν θέλησε να χωρίσει τα ζώα. Έτσι γύρισε στο σπίτι της και με τα δύο. Το δεύτερο, το αγοράκι, το ονόμασε Σωτήρη. Η Κίρα και ο Σωτήρης είναι μαζί και ζουν μια δεύτερη ζωή, με πολλές αγκαλιές και παιχνίδια.

Βάζετε τσιπάκι στα ζωάκια σας και μη χάνετε ποτέ την ελπίδα. Η Κίρα είναι το παράδειγμα ότι ναι, γίνονται και θαύματα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό