“Σώστε τη γάτα μου πρώτα”: Φοιτητής συγκινεί μέσα από τα χαλάσματα του φονικού σεισμού στην Τουρκία

Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε τόσο πολύ τα ζώα τους που θα έχαναν τη ζωή τους για τα αγαπημένα τους κατοικίδια.

Το περιστατικό στα χαλάσματα

Είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τα κατοικίδιά τους σαν ισότιμα μέλη της οικογένειάς τους, σαν παιδιά τους. Αυτό βέβαια μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενα σε πολλούς αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Και πραγματικά είναι υπέροχο.

Ο λόγος για αυτά η περίπτωση του φοιτητή, Kerem Cetin, από την Τουρκία, ο οποίος πλακώθηκε από ερείπια του καταστροφικού σεισμού μαζί με τη γατούλα του Cilek (σημαίνει φράουλα), μια υπέροχη πορτοκαλί γάτα.

Ζωντανοί και οι δύο, μόλις πήγαν τα συνεργεία διάσωσης, εκείνος τους ζήτησε να σώσουν πρώτα τη γάτα του και μετά τον ίδιο.

Η διάσωση

Η διάσωσή τους δεν ήταν απλή καθώς κράτησε πέντε ώρες. Και ήταν επιτυχημένη. Η γατούλα βγήκε πρώτη τυλιγμένη προσεκτικά σε ρούχα. Και στη συνέχεια ο φοιτητής που μέχρι εκείνη την ώρα την κρατούσε στην αγκαλιά του. Ο δυο τους είναι πλέον ασφαλείς.

Πάνω από 41.000 είναι οι νεκροί από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Οι τουρκικές Αρχές σημειώνουν ότι 35.418 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη γειτονική χώρα, ενώ πάνω από 5.800 είναι οι νεκροί στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να ανοικοδομήσει τη νότια περιοχή που επλήγη από το σεισμό ως μέρος ενός μονοετούς σχεδίου. «Η Τουρκία ξεκινά αμέσως την κατασκευή 30.000 κατοικιών στις αρχές του επόμενου μήνα», δήλωσε ο Ερντογάν.«13.208 άνθρωποι εξακολουθούν να λαμβάνουν νοσοκομειακή περίθαλψη μετά τους σεισμούς της περασμένης εβδομάδας και περισσότερες από 175.000 σκηνές, και 5.400 κοντέινερ έχουν στηθεί στις σεισμόπληκτες ζώνες.»

Οι σεισμοί της περασμένης εβδομάδας, οι χειρότεροι στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας, ήταν «ισχυροί σαν ατομικές βόμβες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Από την άλλη ο ίδιος βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών πολιτών αλλά και της αντιπολίτευσης σχετικά με την ολιγωρία που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός τις πρώτες ώρες της τραγωδίας αλλά και την έλλειψη σωστού συντονισμού.

Το συγκινητικό στιγμιότυπο

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό