Πώς Θα Αντιληφθείτε Αν Ο Σκύλος Σας Υποφέρει Από Αλλεργίες – Τα Συμπτώματα

Πώς Θα Αντιληφθείτε Αν Ο Σκύλος Σας Υποφέρει Από Αλλεργίες – Τα Συμπτώματα

Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε και να λάβετε σοβαρά υπόψη σας – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και πότε πρέπει να απευθυνθείτε άμεσα σε κτηνίατρο.

Οι αλλεργίες είναι συχνές σε σκύλους. Περίπου το 1-2% όλων των σκύλων έχουν τροφική αλλεργία και το 25% των σκύλων με δερματικά προβλήματα έχουν τροφική αλλεργία.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο σκύλος σας έχει αλλεργίες;

Πολλές ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια συμπτώματα με τις αλλεργίες σε σκύλους, οπότε εναπόκειται στον κτηνίατρό σας να καθορίσει με βεβαιότητα εάν οι αλλεργίες ευθύνονται και, εάν είναι δυνατόν, να βρει την αιτία αυτών των αλλεργιών.

Αναζητήστε αυτά τα σημάδια και μεταβείτε στον κτηνίατρο για να επιβεβαιώσετε εάν ο σκύλος σας έχει πράγματι αλλεργίες.

Δεν σταματά ποτέ το ξύσιμο

Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα αλλεργιών σε σκύλους που παρατηρούν οι γονείς κατοικίδιων ζώων είναι η φαγούρα στο δέρμα.

Η σοβαρότητα του κνησμού μπορεί να ποικίλλει από αρκετά ήπια, οπότε το δέρμα και το τρίχωμα φαίνονται ως επί το πλείστον φυσιολογικά, μέχρι το να μη σταματά να ξύνεται.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, το τρίχωμα μπορεί να παρουσιάζει μπαλώματα και το υποκείμενο δέρμα μπορεί να φαίνεται κόκκινο, ωμό και φλεγμονή.

Συνήθως, τα επίκεντρα της φαγούρας βρίσκονται σε:

Στήθος

Μασχάλες

Κοιλιά

Πόδια (ειδικά τα μπροστινά πόδια)

Αυτιά

Μάτια

Στόμα

Αχαμνά

Περιοχή γύρω από τον πρωκτό

Είναι σημαντικό ότι η φαγούρα στο κάτω μέρος της πλάτης, ειδικά κοντά στη βάση της ουράς, είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι των αλλεργιών των ψύλλων.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι περιοχές μπορεί να γίνουν «υπερχρωματισμένες» ή να έχουν σκούρο χρώμα. Το δέρμα μπορεί να αρχίσει να μυρίζει και μπορεί να έχει μια διαφορετική υφή.

Τα πόδια του σκύλου σας μυρίζουν περίεργα και δεν σταματάνε να τα γλείφουν

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι μια περίεργη μυρωδιά είναι φυσιολογική για τα πόδια ενός σκύλου, είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι βακτηρίων. Εάν το σκυλί σας γλείφει επίσης τα πόδια τους, δεν οφείλεται στο γεγονός ότι προσπαθούν να τα καθαρίσουν – απλώς προσπαθούν να ανακουφιστούν από τη φαγούρα.

Η περίεργη μυρωδιά των ποδιών του σκύλου σας, την οποία πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι εντελώς φυσιολογική, προκαλείται από λοιμώξεις του δέρματος, είτε από βακτήρια είτε από μύκητες. Πώς σχετίζεται λοιπόν αυτό το σύμπτωμα με αλλεργίες;

Η φλεγμονή που σχετίζεται με αλλεργίες στο δέρμα διαλύει το φυσιολογικό φραγμό του δέρματος με την πάροδο του χρόνου. Η αντιμετώπιση αυτών των δευτερογενών λοιμώξεων θα είναι ένα από τα πρώτα βήματα που ο κτηνίατρός σας θα θέλει να αντιμετωπίσει για τη θεραπεία του αλλεργικού σκύλου σας.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό