Πόνυ στέκεται και πάλι όρθιο με τη βοήθεια προσθετικού ποδιού και είναι ό,τι πιο συγκινητικό είδαμε σήμερα

Η Έιντζελ Μαρί, είναι ένα πόνυ με 3 πόδια. Όταν ήταν πιο μικρή, η μητέρα της την πάτησε κατά λάθος στα άλλο της πόδι, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει μαθαίνοντας να ζει έτσι. Αυτό, ώσπου να παρέμβει και να την σώσει ο γιατρός Ντέρικ Κάμπανα, παρέχοντάς της ένα προσθετικό μέλος.

Ο πιστοποιημένος ορθωτικός, άρχισε την καριέρα του δημιουργώντας βιονικά πόδια για ανθρώπους, ωστόσο συνειδητοποίησε ότι θέλει να βοηθά τα ζώα. Σήμερα, δουλεύει στο Κέντρο Φροντίδας Ζώων του Στέρλινγκ της Βιρτζίνια. Χρησιμοποιεί ιδιαίτερα ανθεκτικό πλαστικό ιατρικού τύπου προκειμένου να φτιάξει τα προσθετικά πόδια.

Μολονότι ο ειδικός έχει βοηθήσει πολλά ζώα, το να βλέπει την Έιντζελ Μαρί να κάνει τα πρώτα της βήματα, ήταν αρκετά συγκινητικό. Ο ίδιος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Το να τη βλέπω να περπατάει και να την έχω σήμερα εδώ, είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Ένα θαύμα».

Η ιδιοκτήτρια του αλόγου, η Λένι Γκριν, ανέφερε ότι αισθάνεται συγκλονισμένη και γεμάτη ευγνωμοσύνη που ο Κάμπανα κατόρθωσε να σώσει τη ζωή του πόνυ. «Τα παιδιά την αγαπούν υπερβολικά. Και αυτή τα αγαπάει. Είναι πραγματικά υπέροχο. Αν δεν υπήρχε η προσθετική, δε θα τα είχε καταφέρει», προσθέτει η ίδια.

Η Έιντζελ Μαρί είναι ένα πόνυ με 3 πόδια, που έχασε το ένα μέλος όταν η μητέρα της πάτησε πάνω του.

Αυτό έγινε λίγο έπειτα από τη γέννησή της και έτσι, το μικρό άλογο έμαθε να ζει με αυτό τον τρόπο.

Αυτό συνέβαινε μέχρι να παρέμβει και να την σώσει ο γιατρός Ντέρικ Κάμπανα, παρέχοντάς της ένα προσθετικό πόδι.

Ο γιατρός δήλωσε με νόημα: «Το να τη βλέπω να περπατάει και να την έχω σήμερα εδώ, είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Ένα θαύμα».

[Animal Ortho Care] [Facebook] [aolnews]

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό