Πόλη Της Βραζιλίας Έφτιαξε Χώρο Για Τους Άστεγους Και Τους Αφήνει Να Έχουν Μαζί Τα Σκυλάκια Τους

Γνωρίζουμε ότι οι άστεγοι δεν μπορούν να μείνουν στις δομές με τα κατοικίδιά τους. Και ξέρουμε επίσης πόσο σημαντικά είναι για αυτούς αυτά τα ζώα.

Και δεν μιλάμε για κάποιους επαίτες που χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται τα ζώα για να τους δώσει ο κόσμος χρήματα και που συχνά τα κακοποιούν αλλά για αυτούς που ζουν στο δρόμο με ένα σκυλάκι και είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουν. Η μοναδική τους παρέα. Ο λόγος συχνά για να ζουν.

Το χειμώνα όμως τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Και οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να βρουν ένα μέρος για να προστατευτούν από το κρύο και τη ζέστη. Δυστυχώς οι κρατικές δομές –και εδώ στη χώρα μας– δεν δέχονται κατοικίδια, με αποτέλεσμα οι άστεγοι να πρέπει να αποχωριστούν για λίγο, για πολύ ή και για μόνιμα-σε κάποιες περιπτώσεις-την τετράποδη παρέα τους. Κάτι που οι περισσότεροι δεν δέχονται και προτιμούν να παραμείνουν έξω στο κρύο και στις άσχημες καιρικές συνθήκες, συχνά ρισκάροντας τη ζωή τους.

Μια πόλη όμως στη Βραζιλία αποφάσισε να το αλλάξει και να κάνει κάτι πρωτοποριακό και πολύ πρακτικό και χρήσιμο για τους ανθρώπους αυτούς.

Πρόκειται για την πόλη Canoas, με πληθυσμό 348.000 κατοίκων στην πολιτεία του Rio Grande do Sul (Ρίο Γκράντε ντο Σουλ). Η Canoas έχει πολλούς άστεγους και 14 καταφύγια για αυτούς. Εκεί τώρα είναι χειμώνας και οι θερμοκρασίες πολύ χαμηλές.

Οι Αρχές αποφάσισαν τις πολύ κρύες μέρες να αφήσουν όσους άστεγους θα ήθελαν μαζί με τα κατοικίδιά τους να μείνουν σε ένα χώρο του σχολείου La Salle Sao Paulo. Έτσι δεν θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα ζωάκια τους, τα οποία φυσικά ελέγχονται από κτηνίατρο, στειρώνονται, εμβολιάζονται και αποπαρασιτώνονται. Με ένα πούλμαν πηγαίνουν και τους παίρνουν από τα μέρη που μένουν και τους φέρνουν στο χώρο του σχολείου. Φροντίδα για τους άστεγους, φροντίδα όμως και για αυτά.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό