Πιστός σκύλος περιμένει έξω από την τάξη τον φίλο του που πέθανε

Πιστός σκύλος περιμένει έξω από την τάξη τον φίλο του που πέθανε

Το βλέμμα ενός σκύλου που περιμένει τον φίλο του, χωρίς να γνωρίζει ποτέ ότι θα ξαναεμφανιστεί, άγγιξε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιστορία πίσω από το θλιβερό βίντεο δημοσιεύτηκε στο Facebook και όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια, σε ένα κολέγιο στο Mabalacat των Φιλιππίνων.

Κάθε μέρα αυτό το σκύλο περιμένει αναπάντεχα την επιστροφή του διασώστη του, μέχρις ότου μια κυρία να του δείξει το φέρετρο του.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο ενός σκύλου που κλαίει για την απώλεια του ανθρώπινου συντρόφου και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί.

Ο Carmelito Marcelo ήταν καθηγητής στο Mabalacat City College της Pampanga στις Φιλιππίνες, ο οποίος είχε έναν πολύ ιδιαίτερο φίλο τεσσάρων ποδιών που ονομάζεται Buboy. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Buboy ήταν αδέσποτος σκύλος στη Μανίλα. ο καθηγητής είχε γίνει φίλος μαζί του, τον πήρε κάτω από την φροντίδα του. Ο Buboy εμφανιζόταν καθημερινά στην πανεπιστημιούπολη και καθόταν, ακόμα πιστός, στα πόδια του δασκάλου. Ο δάσκαλος ανταμείβει την πίστη του σκυλιού φροντίζοντας τον, προσφέροντάς του φαγητό και φιλία.

Η τραγωδία έπληξε την ημέρα που ο κ. Marcelo υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και τον πήγαν στο νοσοκομείο, όπου βρισκόταν σε εντατική θεραπεία για ένα δεκαπενθήμερο πριν πεθάνει στις 18 Μαΐου 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου στο σχολείο, η Κριστίνα Paola Demafelix, συνεργάτης του κ. Marcelo, άρχισε να παρατηρεί ότι ο Buboy πηγαίνει στο δωμάτιο των δασκάλων, ξύνοντας την πόρτα και περιμένοντας τον δάσκαλο.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, έγραψε: «Κάθε φορά που έβλεπε τον Buboy, ήθελα να κλάψω … να χάσω ένα κατοικίδιο σκύλο ξέρω πονάει».

Στο ίδιο μήνυμα, εξήγησε επίσης ότι ήταν ξεκάθαρο ότι ο Buboy ήταν μπερδεμένος που ο δάσκαλός του δεν ήταν στο πανεπιστήμιο και ότι ο φτωχός σκύλος δεν μπόρεσε να εκφράσει τα συναισθήματα και τον πόνο του, γιατί αγνοούσε εντελώς την τραγωδία που είχε συμβεί.

Ωστόσο, ο πιστός σκύλος περίμενε ακόμα με υπομονή για την επιστροφή του.

Η κ. Demafelix συνειδητοποίησε ότι ο Buboy έπρεπε να γυρίσει τη σελίδα, επειδή δεν έβλεπε πια τον δάσκαλό του και έπρεπε να ξέρει γιατί είχε σταματήσει να πηγαίνει στην τάξη.

Ο Marcelo είχε έναν πολύ βαθύ δεσμό με τον Buboy και θεωρούσε το αδέσποτο σκυλί να είναι η δική του οικογένεια .

Έτσι, φυσικά, θα χάσει τον Buboy. Ήταν τότε ότι η κ. Demafelix αποφάσισε να τον πάει στην κηδεία του κ. Marcelo για να τον βοηθήσει να καταλάβει ότι ο καθηγητής δεν θα επέστρεφε.

Όταν η κυρία Demafelix έφερε τον Buboy στην κηδεία του δασκάλου, ήταν σπάσιμο καρδιάς για τους άλλους να δουν την αντίδρασή του. Οι πενθούντες έβαλαν το σκυλί για να δει τη φωτογραφία του κ. Marcelo τοποθετημένη στο φέρετρο . Κοίταξε στο φέρετρο, αρνούμενος να χαμηλώσει τα πόδια του και απρόθυμος να φύγει. Στη συνέχεια κάθισε υπομονετικά δίπλα στο φέρετρο, όταν συνειδητοποίησε ότι ο κύριος του ήταν εκεί ξαπλωμένος.

Οι άνθρωποι παρηγορούσαν το Buboy με φαγητό και πολλές αγκαλιές.

Όταν πήραν το φέρετρο του κ. Marcelo, η κ. Demafelix υποσχέθηκε να παρακολουθήσει τον Buboy και να φροντίσει να μείνει στο σχολείο. Οι χρήστες του Διαδικτύου έχουν αισθανθεί την αγωνία του Buboy, το βίντεο έχει μεταδοθεί σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και πολλοί έχουν εκφράσει τη συμπόνια τους για το Buboy.

Ο Buboy επιστρέφει στο σχολείο και, παρόλο που δεν θα ξεχάσει σύντομα τον κ. Marcelo, ο Buboy είναι βέβαιο ότι θα αισθάνεται άνετα κάτω από τη φροντίδα και την καλοσύνη των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με μια ενημέρωση που κυκλοφόρησε η κυρία Demafelix στις 22 Μαΐου, ο Buboy επιστρέφει στο σχολείο, έχει τον χώρο του και περνάει καλά.

Με την πάροδο του χρόνου, ας ελπίσουμε ότι θα απολαύσει και πάλι τη ζωή. Με όλο το σχολείο που τον φροντίζει, σίγουρα θα νιώθει αγάπη.

[petsworld.gr]

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό