Πέθανε η γνωστή γατούλα Γκλι που έμενε εδώ και 16 χρόνια στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη

σχημα είναι τα νέα για τη διάσημη γατούλα, Γκλι, η οποία ζούσε 16 χρόνια στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Η Γκλι νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό σε κλινική στην Κωνσταντινούπολη, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή από γηρατειά.

«Λυπάμαι που χάσαμε την Γκλι. Η γάτα της Αγίας Σοφίας, που νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική από τις 24 Σεπτεμβρίου, δυστυχώς, πέθανε από γηρατειά. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ Γκλι», έγραψε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γιερλικάγια στον λογαριασμό του στο Twitter.

H Γκλι, η όμορφη κοντότριχη γάτα, με τα πράσινα μάτια και το αυτοκρατορικό ύφος ζούσε 16 χρόνια στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας και όλοι την αγαπούσαν και τη φρόντιζαν. Δεν υπήρχε μάλιστα τουρίστας που να μην είχε φωτογραφηθεί μαζί της. Η γάτα αυτή είχε γνωρίσει τους πάντες, μεταξύ αυτών και τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, όταν αυτός το 2009 επισκέφτηκε την εκκλησία.

Από τις 24 Ιουλίου το σύμβολο της Ορθοδοξίας, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, μετατράπηκε πάλι, μετά από 86 χρόνια, σε τζαμί. Με τη μετατροπή αυτή πολλοί είχαν τότε αναρωτηθεί αν η Γκλι θα χρειαζόταν να αναζητήσει άλλο σπίτι. Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, είχε βγει και είχε διαβεβαιώσει ότι η γάτα, όπως και οι πολλές άλλες γάτες που τριγυρνούν στην Αγία Σοφία, θα μπορέσουν να παραμείνουν χωρίς κανένα πρόβλημα εκεί.

Οι γάτες είναι ένα αγαπημένο ζώο στην Κωνσταντινούπολη και τις συναντά κανείς παντού.

Η φοβερή και τρομερή Γκλι είχε και λογαριασμό στο Instagram με φανατικούς followers.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό