Πάσχοντας Από Τετραπληγία, Ο Σκύλος Της Τη Βοηθά Να Φάει: Η Φιλία Μεταξύ Donna Και Bracha

Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, οι σκύλοι θεωρούνται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, λόγω της πιστότητας και της παρέας τους ανά πάσα στιγμή. Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα τους και βοηθιούνται από σκύλους βοήθειας που χρησιμοποιούν την ευφυΐα και την ικανότητά τους για να κάνουν τις μέρες τους πιο εύκολες, κάνοντας δουλειές και ακόμη και ταΐζοντάς τους.

Αυτό συμβαίνει γενικά όταν αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες που τους αναγκάζουν να είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, χωρίς κινητικότητα. Εδώ οι σκύλοι βοηθείας είναι θεμελιώδεις, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν την βοήθεια στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Η ιστορία της Bracha έχει γνωρίσει και είναι άρρηκτα συνυφασμένη με αυτή της Donna, ενός κουταβιού Λαμπραντόρ που έχει γίνει ο αχώριστος σύντροφός της. Η Donna τη βοηθά σε όλα: τακτοποιεί τα ψώνια, της φέρνει ό,τι χρειάζεται, τη βοηθάει στη ζωγραφική και υπάρχουν μερικά βίντεο στο προφίλ της στο Instagram που μαρτυρούν την άρρηκτη σχέση των δύο.

Η ιστορία της Bracha Fischel είναι πραγματικά εκπληκτική, όσο και συγκινητική. Η Bracha αρρώστησε το 2006 από ρευματοειδή αρθρίτιδα με προσβολή της σπονδυλικής στήλης. Δυστυχώς, ακολούθησε τετραπληγία . Ενώ η ζωγραφική ήταν στην αρχή απλώς ένα χόμπι για εκείνη, ανακάλυψε το ταλέντο της χάρη στην ασθένειά της και η τέχνη έχει γίνει πραγματικό πάθος. Ενίσχυσε τους μύες για να κρατήσει γερά τη βούρτσα ανάμεσα στα δόντια της, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν όρια μπροστά στη θέληση.

Το βίντεο που μας εντυπωσίασε περισσότερο, όμως, είναι αυτό στο οποίο η Μπράτσα πρέπει να φάει και χρειάζεται βοήθεια. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικά τροποποιημένο κουτάλι σκύλου, η Donna το πιάνει ανάμεσα στα δόντια της και βοηθά την σύντροφό της να φάει.

Μόλις αυτές τις μέρες βρεθήκαμε χάρη στο κοινωνικό μας πείραμα να μιλήσουμε για τις διαφορές μεταξύ εκπαίδευσης και εκπαίδευσης σκύλων . Η εκπαίδευση του σκύλου είναι ένα μονοπάτι που σκοπός του είναι να επιτρέψει στο υποκείμενο να εκφραστεί , αλλά ταυτόχρονα να του δώσει τα εργαλεία για να το κάνει με τον σωστό τρόπο και να μπορεί να ζει τόσο ειρηνικά.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό