Πάσχα: Ο Καίσαρας Έπαθε Ανακοπή Και Πέθανε Από Τα Βεγγαλικά Μέσα Στο Σπίτι Του

Πάσχα: Ο Καίσαρας Έπαθε Ανακοπή Και Πέθανε Από Τα Βεγγαλικά Μέσα Στο Σπίτι Του

Ο Καίσαρας έπαθε ανακοπή και πέθανε από τα βεγγαλικά, το βράδυ της Ανάστασης, μέσα στο σπίτι του.. Δυστυχώς κάτι πρέπει να γίνει άμεσα.. Δεν είναι δυνατόν ζώα αλλά και άνθρωποι να βασανίζονται και να χάνουν ακόμη και την ζωή τους..

Πριν από λίγο καιρό γράψαμε για ένα ζωάκι, τη Χαρά, που έχασε τη ζωή της από τα πυροτεχνήματα της Ανάστασης. Αυτά τα άθλια πυροτεχνήματα που κάθε χρόνο δημιουργούν πανικό και απίστευτο στρες στα ζώα. Και όχι μόνο στα ζώα γιατί και τα παιδιά τρομάζουν πολύ, κλαίνε και πάνε να κρυφτούν αλλά και άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας για λίγα λεπτά στην κυριολεξία βασανίζονται.

Όμως δεν ήταν μόνο η Χαρά. Ήταν και ο Καίσαρας. Ένας πανέμορφος σκυλάκος, 5 ετών. Που δεν άντεξε η καρδούλα του. Ο Καίσαρας ήταν μόλις 5 ετών. Η κηδεμόνας του, όπως θα δείτε πιο κάτω, λέει ότι το πρωί ήταν μια χαρά και έπαιζαν. Όταν όμως το βράδυ ξεκίνησαν οι κρότοι, τα πράγματα άλλαξαν και ο σκύλος έπαθε ανακοπή γεμίζοντας μεγάλη θλίψη τους ανθρώπους του.

Τη νύχτα της Ανάστασης ζώα επίσης χάνονται από τα σπίτια τους. Άλλα θα βρεθούν. Άλλα όχι. Πολλά στον πανικό τους να φύγουν μακριά από τους θορύβους χτυπιούνται από αυτοκίνητα. Για λίγη ώρα ζούμε συνθήκες πολέμου. Για ποιο λόγο όλα αυτά; Τι βάρβαρο έθιμο είναι αυτό; Γιατί θα πρέπει να ακολουθούμε βάρβαρα έθιμα;

Η Χαρά είχε βρεθεί από υπαλλήλους του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας δεμένη κάπου εκεί κοντά. Την πήγαν στο καταφύγιο του Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας. Οι εθελοντές την πήραν στην αγκαλιά τους και ξεκίνησαν τις προσπάθειες να τις βρουν ένα σπίτι. Ένα υπέροχο σκυλάκι, τρυφερό και με πολλή αγάπη για τους ανθρώπους. Και βρήκε σπίτι. Έφυγε από το καταφύγιο και ζούσε ευτυχισμένη. Μέχρι τη νύχτα της Ανάστασης που σταμάτησε η καρδιά της. Φοβήθηκε τόσο πολύ…

Ο Καίσαρας ήταν ένα καλόκαρδο ζώο που είχε παρέα μια γατούλα που ζούσε και αυτή στο σπίτι. Και ήταν μέσα στο σπίτι όταν συνέβη το μοιραίο, όπως και η Χαρά. Αυτό είναι σαν απάντηση σε όσους λένε, βάλτε τα ζώα μέσα. Δεν εξασφαλίζει τίποτα το μέσα. Τα ζώα φοβούνται το ίδιο.

Η μόνη λύση σε αυτό είναι να σταματήσει το έθιμο με τα βαρελότα. Πόσο παράδοξο είναι όλο αυτό; Από τη μία έχουμε την κατάνυξη, την Ανάσταση και από τη άλλη έναν θόρυβο που μόνο σε κανίβαλους θα ταίριαζε.

Καλό ταξίδι και στα δύο ζωάκια. Και κουράγιο στους ανθρώπους που τα είχαν. Δεν είναι και πολύ εύκολο να διαπραγματευτείς όλο αυτό.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό