Παλαιό Φάληρο: Σουπερμάρκετ Έβαλε Κουβέρτες Για Να Ζεσταίνονται Τα Αδέσποτα

Παλαιό Φάληρο: Σουπερμάρκετ Έβαλε Κουβέρτες Για Να Ζεσταίνονται Τα Αδέσποτα

Άλλο ένα μαγαζί που αξίζει την προβολή μας γιατί πρέπει να αποτελέσει για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση, ειδικά τον χειμώνα και τις τελευταίες ημέρες που η θερμοκρασία ήταν κοντά στο μηδέν με χιόνια και βροχές η φροντίδα των αδέσποτων είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Σε αντίθεση με πολλούς που πιστεύουν ότι τα ζώα δεν έχουν κίνδυνο καθώς η φύση τους είναι τέτοια… η αλήθεια είναι άλλη. Μεγάλος αριθμός ζώων πεθαίνει το χειμώνα. Γέρικα, άρρωστα, μωρά αλλά και πολλά άλλα αδεσποτάκια δεν καταφέρνουν να ζήσουν σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θέλουν τα αδέσποτα, όχι μόνο μέσα αλλά ούτε έξω από το μαγαζί τους. Τα διώχνουν και συχνά γίνονται επιθετικοί.

Όμως το ευχάριστο είναι ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα καταστήματα φροντίζουν αδεσποτάκια με όποιον τρόπο μπορούν. Όλοι, λίγο πολύ, έχουμε από ένα τέτοιο παράδειγμα.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τον Σκλαβενίτη στο Παλαιό Φάληρο, τις οποίες δημοσίευσε η Fedra Sengulen.

Πραγματικά είναι υπέροχες. Καθώς η επιχείρηση είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος και δεν επιτρέπεται να βάλει ζώα μέσα, οι υπάλληλοί της βρήκαν μια άλλη λύση τώρα που είναι χειμώνας.
Να βάλουν διάφορες κουβερτούλες ώστε κάποια αδεσποτάκια να βρίσκουν εκεί μια ζεστή γωνιά. Το ένα μάλιστα από αυτά, όπως βλέπουμε, είναι και σκεπασμένο. Γνωρίζουμε άλλωστε ότι ο Σκλαβενίτης φροντίζει τα αδέσποτα με διάφορους τρόπους.

Πολύ όμορφες εικόνες. Μακάρι βέβαια να μην υπήρχαν άστεγα πλάσματα. Και όλοι, άνθρωποι και ζώα να είχαν ένα κατάλυμα. Μέχρι να γίνει αυτό, αν γίνει, ας απλώνουμε ένα χέρι βοήθειας σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα. Όλοι άλλωστε υποφέρουμε το ίδιο.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό