Ουκρανία: Σκύλος Επιζεί Από Βομβαρδισμό Της Ρωσίας Και Υιοθετείται Από Την Αστυνομία

Ουκρανία: Σκύλος Επιζεί Από Βομβαρδισμό Της Ρωσίας Και Υιοθετείται Από Την Αστυνομία

Τυχερό μέσα στην ατυχία του ήταν το γλυκύτατο κουτάβι στην Ουκρανία. Την στιγμή του βομβαρδισμού από τα ρωσικά στρατεύματα βρισκόταν μέσα σε ένα όχημα με τα τζάμια του να σπάνε αλλά ευτυχώς το κουτάβι δεν τραυματίστηκε.

Στην προέλαση του στρατού του Βλαντιμίρ Πούτιν, τα σημεία ελέγχου που έστησε ο ουκρανικός στρατός είναι μεταξύ των στόχων των ρωσικών πυραύλων. Συχνά η βία των χτυπημάτων δεν αφήνει διέξοδο, σκοτώνοντας τους παρευρισκόμενους. Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου επιζώντες. Αλλά αυτές τις μέρες η ιστορία ενός επιζώντος έχει διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα: ενός κουταβιού.

Βρέθηκε από την ουκρανική αστυνομία που επενέβη κοντά στην Μπαστάνκα για να προσφέρει ανακούφιση. Ήταν εκεί, φοβισμένος αλλά ζωντανός. Καθισμένος στη θέση του συνοδηγού ενός αυτοκινήτου. Τα τζάμια του οχήματος είναι σπασμένα. Παντού υπάρχουν θραύσματα γυαλιού. Το αυτοκίνητο είναι σταματημένο μπροστά στο οδόφραγμα. Τριγύρω υπάρχουν σάκοι με άμμο με τους οποίους οι Ουκρανοί προσπαθούν να προστατευτούν. Αλλά δεν υπάρχουν επιζώντες.

Μόνο αυτός ο σκύλος είναι ζωντανός. Και, στο πλάνο που δημοσίευσε η ίδια η ουκρανική αστυνομία, έχει ένα τρομαγμένο βλέμμα, αλλά επίσης μυρίζει με σιγουριά τα χέρια εκείνων που μπορούν να τον σώσουν.

«Κανείς από το κοντινότερο βεληνεκές δεν επέζησε, μόνο ο σκύλος έμεινε», έγραψε η αστυνομία στο Facebook. Δεν είναι γνωστό αν ο σκύλος αυτός ταξίδευε με το συγκεκριμένο όχημα ή αν αναζήτησε καταφύγιο εκεί, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή η επιλογή του επέτρεψε να βρεθεί και να διασωθεί.

«Το σκυλί μεταφέρθηκε στο περιφερειακό τμήμα από αξιωματικούς και σκεφτόμαστε το καλύτερο όνομα για αυτόν. Ήταν εξαντλημένος, κουρασμένος, αλλά αποφασισμένος και με μεγάλη καρδιά». Σήμερα ο σκύλος αυτός σώθηκε από την αστυνομία που αποφάσισε να τον υιοθετήσει, να του δώσει σπίτι και οικογένεια. Αύριο ίσως η μύτη του να βοηθήσει κάποιο άλλο άτομο που έχει ανάγκη.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό