Ουκρανία: Ο Πρόεδρος Ζελένσκι Τίμησε Με Μετάλλιο Τιμής Σκύλο Που Μυρίζει Νάρκες

Ουκρανία: Ο Πρόεδρος Ζελένσκι Τίμησε Με Μετάλλιο Τιμής Σκύλο Που Μυρίζει Νάρκες

Το μικρό σκυλάκι που ανιχνεύει νάρκες, έχοντας βοηθήσει στον εντοπισμό περισσοτέρων από 200 εκρηκτικών από την αρχή του πολέμου παρέλαβε το μετάλλιο τιμής από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Το δίχρονο Τζακ Ράσελ Tεριέ, μαζί με τον κηδεμόνα του, τον ταγματάρχη πυροτεχνουργό Μιχαήλ Ίλιεφ, έδωσαν το παρών στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Ζελένσκι με τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζαστίν Τριντό.

Ο Πατρόν εργάζεται στην πρώτη γραμμή στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία και έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Πρόκειται για έναν εκπαιδευμένο σκύλο που μυρίζει νάρκες. O Πατρόν εντόπισε περισσότερους από 150 εκρηκτικούς μηχανισμούς και νάρκες ξηράς από την αρχή του πολέμου.

Η μασκότ και χρήσιμος βοηθός των πυροτεχνουργών, που ήδη έχει κερδίσει τις καρδιές των Ουκρανών και όχι μόνο, φοράει ένα μικρό προστατευτικό γιλέκο που έχει γραμμένο το όνομά του και μια ουκρανική σημαία. To σημαντικότερο δε είναι ότι το μικροσκοπικό αυτό πλασματάκι έχει αποτρέψει αμέτρητους τραυματισμούς και θανάτους.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας περιέγραψε τον Πατρόν ως «έναν υπέροχο μικρό πυροτεχνουργό», λίγο πριν του απονείμει για την αφοσίωσή του το προεδρικό μετάλλιο. Ο όμορφος Πατρόν γάβγισε και κούνησε την ουρά του, προκαλώντας γέλια. Το βραβείο το πήρε και ο κηδεμόνας του Μιχαήλ Ίλιεφ.

«Σήμερα, θέλω να βραβεύσω εκείνους τους Ουκρανούς ήρωες που ήδη καθαρίζουν τη γη μας από τις νάρκες…μαζί με τους ήρωές μας, έναν υπέροχο μικρό στρατιώτη -προστάτη – που βοηθά όχι μόνο στην εξουδετέρωση εκρηκτικών, αλλά διδάσκει στους στρατιώτες μας τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας σε περιοχές όπου υπάρχει απειλή ναρκών».

Ο συγκεκριμένος σκύλος έχει προκαλέσει αίσθηση στο Διαδίκτυο και έχει περισσότερους από 140.000 ακόλουθους στη σελίδα του στο Instagram, η οποία υπάρχει εδώ και πέντε εβδομάδες.

Ο Πατρόν είναι η στρατιωτική μασκότ μιας μονάδας εντοπισμού εκρηκτικών από το Τσερνίχιβ.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό